প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মেঘালয়গী ৫০শুবা স্তেৎহুদ নুমিৎতা ৱা ঙাংখ্রে
“মেঘালয়না মালেমদা মহৌশাগী, চাউখৎপগী, অকোইবা য়োকখৎপগী অমসুং ইকো-সস্তেনেবিলিতীগী পাউজেল পীখি”
“মেঘালয় অসি তেলেন্ত লৈবা আর্তিস্তশিংনা থল্লি অমসুং শিল্লোং চেম্বর কোয়রনা অনৌবা পনখৈশিংদা পুখৎলি”
“লৈবাক অসিনা মেঘালয়গী অচৌবা স্পোর্তস কলচর অসিদা চাউনা থাজবা থম্লি”
“মেঘালয়গী ইচে-ইচলশিংনা বেম্বু ৱিভিংগী কলা অসি হিংগৎহনখ্রে অমসুং মফম অসিগী হোৎনবা কনবা লৌমীশিংনা মেঘালয়বু ওর্গানিক স্তেৎ হায়না শক্তাকপদা মপাঙ্গল হাপ্লি”
21 JAN 2022 1:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেঘালয়গী ৫০শুবা স্তেতহুদ দে নুমিৎতা মেঘালয়গী মীয়াম্বু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। রাজ্য অসি লিংখৎপদা অমসুং চাউখৎ থৌরাং পুরকপদা মতেং পাংখিবা মীপুম খুদিমক্তা মহাক্না ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না প্রধান মন্ত্রী ওইরবা মতুংদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল মীৎ শরুক য়ানবা শিল্লোংদা লাকখিবা মহাক্কী খোংচৎ অদুবু নিংশিংখি। মদু চহি দিকেদ ৩-৪গী মতুংদা প্রধান মন্ত্রী অমহেক্তনা রাজ্য অসিদা লাকখিবা অহানবা খোংচৎ ওইখি। মহাক্না মহৌশাগা খ্বাইদগী নক্নবা মীওইশিংগী মশক অদুবু মখাতানা মপাঙ্গল কনখৎহনবগীদমক্তা রাজ্য অসিগী মীয়াম্বু থাগৎপা ফোঙদোকখি। “মেগালয়না মহৌশাগী, খুমাং চাউশিনবগী, কঞ্জর্বেসনগী অমসুং ইকো-সস্তেনেবিলিতীগী পাউজেল অদু মালেমদা পীরি’ হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখি।
‘ৱিস্তলিং ভিলেজ’গী চৎন-লোনচৎ অমসুং খুগং খুদিংমক্কী কোইর অদুগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা আর্ত অমসুং ম্যুজিক্কী লমশিংদা রাজ্য অসিগী কন্ত্রিব্যুসন অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎখি। মসিগী লমদম অসিদা হৈথোই শিংথোইরবা আর্তিস্ত কয়ামরুম লৈরি অমসুং শিল্লোং চেম্বর কোইরনা মসিবু অৱাংবা থাক্তা পুখৎলি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মেঘালয়গী থাক ৱাংলবা শান্ন-খোৎনবগী কলচর অসিদগী লৈবাক অসিনা আশা ৱাংনা তৌরি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ওর্গানিক ফার্মিংগী ফিল্দদা রাজ্য অসিগী মমিং চৎপা হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। “মেঘালয়গী ইচে ইচলশিংনা বেম্বু ৱীভিংগী আর্ত অদু অমুক হিংগৎহনখ্রে অমসুং মসিগী শুবা নোম্বা কনবা লৌমীশিংনা মেঘালয়গী শক্লোন অসি ওর্গানিক রাজ্য অমা ওইনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লম্বী থোংশিং, রেল অমসুং এয়র কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা সরকারনা হোৎনখিবা অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি। রাজ্য অসিগী ওর্গানিক্কী ওইবা পোত্থোকশিংগী অনৌবা দোমেস্তিক অমসুং গ্লোবল মার্কেতশিং ফংহন্নবা থৌরাংশিং পাইখৎলে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। কেন্দ্রগী স্কিম খুদিংমক মীয়ামদা ফংহন্নবা রাজ্য সরকার অসিনা পাইখৎপা য়াবা থবক খুদিংমক পাইখৎলি। পি.এম. গ্রামিন সরক য়োজনা অমসুং নেস্নেল লাইফলিহুদ মিসনগুম্বা স্কিমশিং অসিনা মেঘালয়দা কান্নবা ফংহল্লি। ঙসিদি জল জীবন মিসন্না ২০১৯দা য়ুমথোংগী চাদা ১দগী য়ুমথোং চাদা ৩৩দা তোতী ঈশিং ফংহল্লে। ভেক্সিন দিলিভরীগী দ্রোনশিং শিজিন্নখিবা অহানবা রাজ্যশিংগী মনুংদা মেঘালয় অসিসু অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
অরোইবদা প্রধান মন্ত্রীনা মেঘালয়গী মীয়ামদা তুরিজম অমসুং ওর্গানিক প্রদক্তশিংগী মথক্তা অনৌবা সেক্তরশিংদা চাউখৎ থৌরাং পুরক্নবা মহাক্না মখাতানা মতেং পাংখিগনি অমসুং লেপ্পা লৈতনা হোৎনখিগনি হায়না ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
PM's address on 50th Statehood Day of Meghalaya
“Meghalaya has given the message of nature, progress, conservation and eco-sustainability to the world”
“Meghalaya is filled with talented artists and Shillong Chamber Choir has taken it to new heights”
“The Country has high hopes from the rich sports culture of Meghalaya”
“Sisters from Meghalaya have revived the art of bamboo weaving and its hard-working farmers are strengthening Meghalaya’s identity as organic state”
21 JAN 2022 1:07PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the people of Meghalaya on 50th Statehood Day of Meghalaya. He paid tribute to everyone who has contributed to the establishment and development of the state. Speaking on the occasion, he recalled his visit to Shillong to attend the North Eastern Council Meet after becoming Prime Minister. It was the first visit to the state by any Prime Minister after a gap of 3-4 decades. He complemented the people of the state for further strengthening their identity as people close to the nature. “Meghalaya has given the message of nature, progress, conservation and eco-sustainability to the world”, Shri Modi said.
Referring to the traditions of ‘Whistling Village’ and choirs in every village, the Prime Minister saluted the contribution of the state in the fields of art and music. He said that this land is filled with talented artists and Shillong Chamber Choir has taken it to new heights. He noted that the country has high hopes from the rich sports culture of Meghalaya.
The Prime Minister also noted the growing fame of the state in the field of organic farming. “Sisters of Meghalaya have revived the art of bamboo weaving and its hard-working farmers are strengthening Meghalaya’s identity as organic state”, he said.
The Prime Minister reiterated the government’s commitment for better roads, rail and air connectivity. He said that measures have been taken to ensure new domestic and global market for the organic products of the state. The state government is making all the efforts to take the central schemes to the people. Schemes like PM Gramin Sadak Yojna and National Livelihood Mission have benefitted Meghalaya. Today, Jal Jeevan Mission has taken the piped water to 33 per cent households from just 1 percent households in 2019. Meghalaya is among the first states to use drones for the vaccine delivery, the Prime Minister informed.
In Conclusion, the Prime Minister assured the people of Meghalaya his continued support and determination to develop new sectors apart from tourism and organic products.