ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ଏକ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ଏଥିସହ ସଂଶ୍ଳିଷ୍ଟ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିବାଦନ
ଡାକ୍ତର, ନର୍ସ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ଭୂମିକାକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 JAN 2022 12:31PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନକୁ ଗୋଟିଏ ବର୍ଷ ପୁରିଛି । ଏହି ଅବସରରେ ଏଥି ସହ ସଂଶ୍ଳିଷ୍ଟ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡାକ୍ତର, ନର୍ସ ଓ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା କର୍ମଚାରୀ ଯେଉଁମାନେ ଅଭିଯାନରେ ସାମିଲ ଥିଲେ ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ଭାରତର ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ କୋଭିଡ-୧୯ ବିରୁଦ୍ଧରେ ସଂଗ୍ରାମ ଲାଗି ଯଥେଷ୍ଟ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।
ମାଇଗଭ ଇଣ୍ଡିଆରେ ଏକ ଟ୍ୱିଟର ଜବାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଧାରାବାହିକ ଭାବେ ଟ୍ୱିଟ କରି କହିଛନ୍ତି ।
“ଆଜି ଆମେ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ଏକ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଛେ । ଆମର ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ କୋଭିଡ-୧୯ ବିରୁଦ୍ଧରେ ସଂଗ୍ରାମ ନିମନ୍ତେ ଯଥେଷ୍ଟ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ଏହା ଜୀବନ ବଞ୍ଚାଇବା ସହ ଜୀବନ ଜୀବିକା ମଧ୍ୟ ସୁରକ୍ଷିତ ରହିଛି ।
ଏଥିସହ ଆମ ଡାକ୍ତର, ନର୍ସ ଓ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଯତ୍ନରେ ସଂଶ୍ଳିଷ୍ଟ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ଭୂମିକା ମଧ୍ୟ ଅସାଧାରଣ । ଆମେ ଯେତେବେଳେ ଦୂରଦୂରାନ୍ତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଟିକା ନେବା ଉପରେ ନଜର ପକାଉ, ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀମାନେ ପେରି ସେଠାକୁ ଟିକା ସାମଗ୍ରୀ ନେଇ ଯଆନ୍ତି ଆମର ହୃଦୟ ଓ ମନ ଗର୍ବରେ ଫୁଲି ଉଠେ ।
ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଭାରତର ଆଭିମୁଖ୍ୟ ସବୁବେଳେ ବିଜ୍ଞାନ ସମ୍ମତ । ଆମର ନାଗରିକମାନେ ଯେପରି ଉପଯୁକ୍ତ ସେବା ପାଇବେ ସେଥିପାଇଁ ଆମେ ଆମର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମୀକୁ ଉନ୍ନତ କରିଛୁ ।
ଆସନ୍ତୁ ସମସ୍ତ କୋଭିଡ-୧୯ ସମ୍ପର୍କିତ ମାର୍ଗ ଦର୍ଶିକା ପାଳନ କରି ଆମେ ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ କବଳରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବା ।”

Prime Minister's Office
PM salutes people associated with vaccination drive on completion of 1Year of Vaccine Drive
PM lauds role of doctors, nurses and healthcare workers for vaccination drive
16 JAN 2022 12:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has saluted each and every individual who is associated with the vaccination drive on completion of 1 year of vaccine drive. The Prime Minister has lauded the role of doctors, nurses and healthcare workers for vaccination drive. He also said that India's vaccination programme has added great strength to the fight against COVID-19.
In response to a tweet by MyGovIndia, the Prime Minister, in a series of tweets said;
"Today we mark #1YearOfVaccineDrive.
I salute each and every individual who is associated with the vaccination drive.
Our vaccination programme has added great strength to the fight against COVID-19. It has led to saving lives and thus protecting livelihoods.
At the same time, the role of our doctors, nurses and healthcare workers is exceptional. When we see glimpses of people being vaccinated in remote areas, or our healthcare workers taking the vaccines there, our hearts and minds are filled with pride.
India’s approach to fighting the pandemic will always remain science based. We are also augmenting health infrastructure to ensure our fellow citizens get proper care.
Let us keep following all COVID-19 related protocols and overcome the pandemic."