ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍‌ସଙ୍କ ସହ ଆସନ୍ତାକାଲି (୧୫.୦୧.୨୨) କରିବେ ମତ ବିନିମୟ
ଷ୍ଟାର୍ଟଅପସମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଛଅଟି ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ପରୀକ୍ଷାମୂଳକ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେବେ
ଦେଶରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ବାତାବରଣ ଅଧିକ ଲୋକାଭିମୁଖୀ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏହି ମତବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
14 JAN 2022 3:11PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜାନୁୟାରୀ ୧୫, ୨୦୨୨ ଦିନ ୧୦ଟା ୩୦ମିନିଟ୍‌ରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍‌ସ୍‌ମାନଙ୍କ ସହ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ମତ ବିନିମୟ କରିବେ ।
ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ର ଯଥା କୃଷି, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ଉଦ୍ୟୋଗ ପଦ୍ଧତି, ମହାକାଶ, ଶିଳ୍ପ ୪.୦, ନିରାପତ୍ତା, ଫିନ୍‌ଟେକ, ପରିବେଶ ଇତ୍ୟାଦିରେ କାର୍ଯ୍ୟରତ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ସଂସ୍ଥାମାନେ ଏହି ମତବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟର ଅଂଶ ବିଶେଷ ହେବେ । ୧୫୦ରୁ ଅଧିକ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଛଅଟି କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ଗୋଷ୍ଠୀରେ ବିଭକ୍ତ ହୋଇଥିବାବେଳେ ଏଗୁଡିକର ବିଷୟବସ୍ତୁ ଯଥାକ୍ରମେ ତୃଣମୂଳରୁ ଅଭିବୃଦ୍ଧି, ଡିଏନ୍‌ଏ ଠାବ, ସ୍ଥାନୀୟରୁ ବୈଶ୍ୱିକ, ପ୍ରଯୁକ୍ତିରୁ ଭବିଷ୍ୟତ, ନିର୍ମାଣରେ ଶୀର୍ଷରେ ଅବସ୍ଥାନ ଏବଂ ନିରନ୍ତର ବିକାଶ ରହିଛି । ମତବିନିମୟ କାଳରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗୋଷ୍ଠୀ ସେମାନଙ୍କ ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇବେ । କାର୍ଯ୍ୟରେ ନବୀନତ୍ୱ ଆଣି କିପରି ଦେଶର ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ ଦିଗରେ ସହାୟକ ତାହା ହେବ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ମାନେ ମତବିନିମୟ କାଳରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇବେ ।
ଫେବୃୟାରୀ ୧୦ରୁ ୧୬, ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆଜାଦୀ କା ଅମ୍ରିତ ମହୋତ୍ସବର ଅଂଶ ବିଶେଷଭାବେ ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଡିପିଆଇଆଇଟି ପକ୍ଷରୁ ‘‘ନବୀନ ବାତାବରଣ ଉତ୍ସବ’ ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି । ଭାରତରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନର ଷଷ୍ଠ ବାର୍ଷିକୀ ଅବସରରେ ଏହା ଆୟୋଜିତ ହେଉଛି ।
ଦେଶର ଅଭିବୃଦ୍ଧିରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପଗୁଡିକ ଯେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ନେଇପାରିବେ ଏ ଦିଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ଦୃଢବିଶ୍ୱାସ ରହିଛି । ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଫ୍ଲାଗସିପ ପଦକ୍ଷେପ ୨୦୧୬ରେ ନିଆଯିବାବେଳେ ଏହା ପ୍ରତିଫଳିତ ହୋଇଥିଲା । ସରକାର ଷ୍ଟାର୍ଟଅପଗୁଡିକର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଓ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ଅନୁକୂଳ ବାତାବରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଆସୁଛନ୍ତି । ଏହା ଦେଶର ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ବାତାବରଣ ପ୍ରତି ବିଶେଷ ପ୍ରଭାବ ପକାଇବା ସହ ଦେଶର ୟୁନିକର୍ଣ୍ଣ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ମଧ୍ୟ ଅଧିକ ହୋଇଛି ।

Prime Minister's Office
PM to interact with Startups on 15th January
Startups to make presentations before PM on six themes
Interaction part of constant endeavour of PM to boost the Startup ecosystem in the country
14 JAN 2022 3:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with Startups on 15th January, 2022 at 10:30 AM via video conferencing.
Startups from various sectors including Agriculture, Health, Enterprise Systems, Space, Industry 4.0, Security, Fintech, Environment etc will be part of this interaction. More than 150 startups have been divided into six working groups based on themes including Growing from Roots; Nudging the DNA; From Local to Global; Technology of Future; Building Champions in Manufacturing; and Sustainable Development. Each group will make a presentation before the Prime Minister on the allotted theme in the interaction. The aim of the interaction is to understand how startups can contribute to the national needs by driving innovation in the country.
As a part of Azadi ka Amrit Mahotsav, a week-long event, "Celebrating Innovation Ecosystem", is being hosted by DPIIT, Ministry of Commerce and Industry, from 10th to 16th January 2022. The event marks the 6th anniversary of the launch of the Startup India initiative.
Prime Minister has been a firm believer in the potential of Startups to contribute significantly to the growth of the nation. This was reflected in the launch of the flagship initiative Startup India in 2016. Government has worked on providing an enabling atmosphere for boosting the growth and development of Startups. This has had a tremendous impact on the startup ecosystem in the country, and has led to a staggering growth of unicorns in the country.