প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী ১৫দা স্তার্তঅপশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতাই শাগনি
থিম তরুক্তা স্তার্তঅপশিংনা পি.এম.গী মমাংদা প্রজেন্তেসনশিং পীগনি
লৈবাক অসিদা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেমদা শাহৌ পীনবা পি.এম.না লেপ্তনা হোৎনরিবা অসিগী মতাংদা ৱারী-ৱাতাই শাবগী শরুক য়াওরি
14 JAN 2022 3:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী ১৫, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা স্তার্তঅপশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতাই শাগনি।
লৌউ-শিংউ, হকশেল, ইন্তর্প্রাইস সিস্তেমশিং, স্পেস, ইন্দস্ত্রী ৪.০, সেক্যুরিতী, ফিনতেক, এনভাইর্নমেন্ত অসিনচিংবা য়াওনা সেক্তর কয়ামরুমদগী স্তার্তঅপশিংনা ৱারী-ৱাতাই শানবা অসিদা শরুক য়াগনি। গ্রোৱিং ফ্রোম রুৎস; নদজিং দি দি.এন.এ.; ফ্রোম লোকেল তু গ্লোবেল; তেক্নোলোজী ওফ ফ্যুচর; বিল্দিং চেম্পিয়ন্স ইন মেন্যুফেকচরিং; অমসুং সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত য়াওনা থিমশিং অসিদা য়ুম্ফম ওইরগা স্তার্তঅপ ১৫০ হেনবা অসি ৱার্কিং গ্রুপ তরুক থোক্না খাইদোকখ্রে। গ্রুপ অমমমনা ৱারী-ৱাতাই শাবা অসিদা মখোয়দা পীরিবা থিম অদুদা প্রধান মন্ত্রীগী মমাংদা প্রজেন্তেসন অমা পীগনি। ৱারী-ৱাতাই শাবা অসিগী পান্দমদি লৈবাক অসিদা ইনোবেসন তৌদুনা লৈবাক্কী মথৌ তাবশিং থুংহনবদা স্তার্তঅপশিংনা করম্না শরুক তম্বগে হায়বা খঙহনবনি।
আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক ওইনা, চয়োল অমা চুপ্না চত্থবা থৌরম, “সেলেব্রেতিং ইনোবেতিব ইকোসিস্তেম” অসি জনুৱারী ১০দগী ১৬, ২০২২ ফাওবা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী দি.পি.আই.আই.তি.না পাঙথোক্লি। থৌরম অসিনা স্তার্তঅপ ইন্দিয়া ইনিসিএতিব হৌদোকখিবগী ৬শুবা কুমওন পালন তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্তার্তঅপশিংগী তৌবা ঙম্বা অসিনা লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংদা চাউনা শরুক তম্বা ঙমগনি হায়না চেৎনা থাজবা থমখি। মসি ইং কুমজা ২০১৬দা হৌদোকখিবা মরু ওইবা ইনিসিএতিব স্তার্তঅপ ইন্দিয়াদা মমি তাখি। সরকারনা স্তার্তঅপশিংগী গ্রোথ অমসুং দিবেলপমেন্তদা শাহৌ পীবা এতমোস্ফিয়র অমা লৈহন্নবা থবক পাইখৎখি। মসিনা লৈবাক্কী স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেমদা চাউনা শাফু পীখি, অমসুং লৈবাক অসিদা য়ুনিকোর্নশিং তাঙ্কক নাইনা মথং-মথং গ্রোথ লাকহনখি।

Prime Minister's Office
PM to interact with Startups on 15th January
Startups to make presentations before PM on six themes
Interaction part of constant endeavour of PM to boost the Startup ecosystem in the country
14 JAN 2022 3:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with Startups on 15th January, 2022 at 10:30 AM via video conferencing.
Startups from various sectors including Agriculture, Health, Enterprise Systems, Space, Industry 4.0, Security, Fintech, Environment etc will be part of this interaction. More than 150 startups have been divided into six working groups based on themes including Growing from Roots; Nudging the DNA; From Local to Global; Technology of Future; Building Champions in Manufacturing; and Sustainable Development. Each group will make a presentation before the Prime Minister on the allotted theme in the interaction. The aim of the interaction is to understand how startups can contribute to the national needs by driving innovation in the country.
As a part of Azadi ka Amrit Mahotsav, a week-long event, "Celebrating Innovation Ecosystem", is being hosted by DPIIT, Ministry of Commerce and Industry, from 10th to 16th January 2022. The event marks the 6th anniversary of the launch of the Startup India initiative.
Prime Minister has been a firm believer in the potential of Startups to contribute significantly to the growth of the nation. This was reflected in the launch of the flagship initiative Startup India in 2016. Government has worked on providing an enabling atmosphere for boosting the growth and development of Startups. This has had a tremendous impact on the startup ecosystem in the country, and has led to a staggering growth of unicorns in the country.