হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯: লান্না থাজনবা অমদি অচুম্বশিং
২০২২গী জানুৱারী ৬কী ই.সি.আই. মীফমদা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়দা মীদিয়া রিপোর্তনা পীরিবা ৱাফম অসি নুংঙাইতবা পাউনি, য়ুম্ফম য়াওদে অমসুং লান্না লমজিংবনি
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না ই.সি.আই.গী মাংদা মীখল পাংথোক্কদৌরিবা রাজ্য ৫দা ওইরিবা কোবিদ শন্দোকপগী ফিভম অমসুং ভেক্সিনেসন কবরেজকী ফিভম লান্থোকখ্রে
07 JAN 2022 10:41AM by PIB Imphal
মেদিয়া রিপোর্তরনা ফোংদোরক্লি মদুদি হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ঙরাং ফমখিবা ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (ই.সি.আই.)গা লোয়ননা ফম্বা মীফম অমদা অপাম্বা ফোংদোকখি মদুদি “লৈবাক অসিদা লৈরিবা কোবিদকী ফিভম অসি ৱানিঙাই ওইদে” অমসুং “পোল বাউন্দ ওইরিবা রাজ্যশিংদা ওমিক্রোনগী অকিবা থোকহনবা নত্ত্রগা কেস খরা নত্তনা লৈতে”। অসিগুম্বা রিপোর্ত অসি য়াম্না নুঙাইতবা পাউনি, লান্না লমজিংবনি অমসুং অচুম্বগী ৱাংমদনি। রিপোর্তশিং অসি লায়চৎ মনুং অসিদা লান্না-পাউ শন্দোকপা হৌনবগী য়াম্না চাওবা মরম অমনি।
কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা মালেম পুম্বগী ওইনা অমসুং লৈবাক অসিদা কোবিদ শন্দোরকপা, লোয়ন-লোয়ননা ওমিক্রোনগী দোমেস্তিক্কী ওইরিবা ফিভম পুথোকখি। কোবিদ কেসশিংগী মশিং হেনগৎলকপগী কন্ত্রোল অমসুং মেনেজমেন্তগী রাজ্য মনুংদা লৈরিবা পব্লিক হেলথ রেস্পোন্সকী শেম শারিবা অসিগী মরীক চুম্বা ফিভমসু ফোংদোকখি। প্রজেন্তেসন অসি পোল বাউন্দ ওইরিবা রাজ্য ৫ অমসুং মখোয়গা থংনবা য়ুম্লোন্নবা রাজ্যশিংদা মিৎয়েং থম্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19: Myth vs. Facts
Media reports attributing comments to Union Health Ministry in ECI meeting of 6th Jan 2022 are Ill informed, Baseless & Misleading
Union Health Ministry presented the status of COVID spread & Vaccination Coverage Status in the 5 poll bound States, before the ECI
07 JAN 2022 10:41AM by PIB Delhi
Some media reports are suggesting that Union Ministry of Health & Family Welfare has in a meeting with the Election Commission of India (ECI) yesterday suggested that the “COVID situation in the country is nothing to be worried about” and “there is no cause of alarm or concern in the view of very few cases of Omicron in the poll bound states”. Such reports are highly ill- informed, misleading and far from the truth. These reports have a very high tendency to start a mis-information campaign in the midst of a pandemic.
The Union Health Secretary in his meeting with ECI presented the overall global and domestic status of spread of COVID, as well as Omicron, in the country. Details were also presented on status of preparedness of the public health response within the States for control and management of the increasing numbers of COVID cases. The focus of the presentation was on the 5 poll bound States and their neighbouring States.