প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর ১৮দা শাহজহানপুরদা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ উয়ুং তম্লগনি
লৈবাক পুম্বদা কন্নেক্তিবিতী খোঙজেল য়াংবা ফগৎহন্নবা পি.এম.গী মংলান অদুনা ইথিল পীরি
মীরুৎতগী প্রয়াগরাজ ফাওবা, এক্সপ্রেসৱে অসিনা য়ু.পি.গী জিলা ১২ ফাওরদুনা রাজ্য অসিগী নোংচুপ থংবা অমসুং নোংপোক থংবা মফমশিং শম্নহল্লগনি
লুপা করোর ৩৬,২০০গী মথক্তা চংদুনা শাগদৌরিবা অসিনা য়ু.পি.গী খ্বাইদগী শাংবা এক্সপ্রেসৱে ওইরগনি
এয়র ফোর্স প্লেনশিং ইমর্জেন্সী তেক ওফ অমসুং লেন্দিং তৌবদা মতেং পাংনবা কি.মি. ৩.৫ শাংবা এয়র স্ত্রিপ শাহজহানপুরগী এক্সপ্রেসৱে অসিদা শারগনি
16 DEC 2021 2:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ১৮, ২০২১গী নুংথিল পুং ১ রোম তাবা মতমদা উত্তর প্রদেশকী শাহজহানপুরদা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ উয়ুং তম্লগনি।
এক্সপ্রেসৱে অসি শানবগী ঈথিল অসি লৈবাক পুম্বদা কন্নেক্তিবিতী খোংজেল য়াংনা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অদুদগী লাকপনি। কি.মি. ৫৯৪ শাংবা লেন তরুক্কী এক্সপ্রেসৱে অসি লুপা করোর ৩৬,২০০কী মথক্তা চংনা শাগনি। মীরুৎতা লৈবা বিজাউজী খুঙ্গং মনাক্তগী হৌরগা এক্সপ্রেসৱে অসিনা প্রয়াগরাজকী জুদপুর দন্দু খুঙ্গংগী মনাক ফাওবা কোনশিনগনি। মসিনা মীরুৎ, হাপুর, বুলন্দশহর, অমরোহা, সম্ভল, বদান্য়ু, শাহজহানপুর, হরদোই, উন্নাও, রায়বরেলী, প্রতাপগর অমসুং প্রয়াগরাজ ফাওদুনা চৎকনি। থবক লোইরবা মতুংদা মসি উত্তর প্রদেশকী নোংচুপ অমসুং নোংপোক থংবা লমদমশিং শম্নহন্দুনা রাজ্য অসিগী খ্বাইদগী শাংবা এক্সপ্রেসৱে ওইরগনি। শাহজহানপুরগী এক্সপ্রেসৱেদা এয়র ফোর্সকী প্লেনশিংগী ইমর্জেন্সী তেক ওফ অমসুং লেন্দিং তৌবদা মতেং পাংনবা কিমি ৩.৫ শাংবা এয়র স্ত্রিপ অমসু শারগনি। এক্সপ্রেসৱে অসিগা থংননা ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর অমসু শানবা প্রপোজ তৌখ্রে।
এক্সপ্রেসৱে অসিনা ইন্দস্ত্রিএল চাউখৎহন্নবা, ললোন-ইতিক, লৌউ-শিংউ, তুরিজম অসিনচিংবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা ইনোৎ হাপ্লগনি। মসিনা লমদম অসিগী খুন্নাই অমসুং শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা চাউনা থৌগৎলগনি।

Prime Minister's Office
PM to lay foundation stone of Ganga Expressway in Shahjahanpur on 18 December
Driven by PM’s vision to provide fast paced connectivity across the country
From Meerut to Prayagraj, Expressway will pass through 12 districts of UP, connecting western and eastern regions of the state
To be built at a cost of over Rs 36,200 crore, it will become the longest expressway of UP
3.5 Km long air strip for assisting emergency take off and landing of Air Force planes to be constructed on the Expressway in Shahjahanpur
16 DEC 2021 2:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone of Ganga Expressway in Shahjahanpur, Uttar Pradesh at around 1 PM on 18 December, 2021.
The inspiration behind the Expressway is the vision of the Prime Minister to provide fast paced connectivity across the country. The 594 Km long six-lane Expressway will be built at a cost of over Rs 36,200 crore. Starting near the Bijauli village in Meerut, the Expressway will extend till near the Judapur Dandu village in Prayagraj. It will pass through Meerut, Hapur, Bulandshahr, Amroha, Sambhal, Budaun, Shahjahanpur, Hardoi, Unnao, RaeBareli, Pratapgarh and Prayagraj. Upon completion of work, it will become the longest expressway of Uttar Pradesh, connecting the western and eastern regions of the state. A 3.5 Km long air strip for assisting emergency take off and landing of Air Force planes will also be constructed on the Expressway in Shahjahanpur. An industrial corridor is also proposed to be built along the Expressway.
The Expressway will also give a fillip to multiple sectors including industrial development, trade, agriculture, tourism etc. It will provide a big boost to the socio-economic development of the region.