ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନଭେମ୍ବର ୧୯ ତାରିଖ ଦିନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଗସ୍ତ
ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଝାନସୀଠାରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଅଭିଯାନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ସକାଶେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ‘ରାଷ୍ଟ୍ର ରକ୍ଷା ସମର୍ପଣ ପର୍ବ’ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଭାବେ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ।
ସ୍ୱଦେଶୀ ଜ୍ଞାନ କୌଶଳରେ ନିର୍ମିତ ହାଲୁକା ଲଢ଼ୁଆ ବିମାନ, ଡ୍ରୋନ୍ ଏବଂ ନୌସେନା ଜାହାଜରେ ପିନ୍ଧିବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ ଯୁଦ୍ଧ ପୋଷାକକୁ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଭାବେ ସର୍ଭିସ୍ ଚିଫ୍‌ମାନଙ୍କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଶିଳ୍ପ କରିଡ଼ୋରର ଝାନସୀ ନୋଡ୍ ପାଇଁ ୪୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଧାରଶୀଳା ରଖିବେ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପରୁ ଟ୍ୟାଙ୍କ ନିରୋଧୀ ଗାଇଡେଡ୍ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ପ୍ରପଲ୍ସନ୍ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉତ୍ପାଦନ କରାଯିବ
ଜଣେ ପୂର୍ବତନ ଏନସିସି କ୍ୟାଡେଟ୍ ଭାବେ ସଦ୍ୟ ଗଠିତ ଏନସିସି ଆଲୁମିନି ସଂଘର ପ୍ରଥମ ସଦସ୍ୟ ଭାବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଏଥିରେ ସାମିଲ କରାଯିବ ।
ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀର ସହିଦମାନଙ୍କୁ ଭର୍ଚୁଆଲ ମାଧ୍ୟମରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜ୍ଞାପନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ କରିବେ ସମର୍ପଣ
17 NOV 2021 2:00PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନଭେମ୍ବର ୧୯, ୨୦୨୧ ଦିନ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ଝାନ୍ସୀ ଗସ୍ତରେ ଯିବେ ଏବଂ ସେଦିନ ଅପରାହ୍ନ ୫.୧୫ ମିନିଟ ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରର ବିବିଧ ପ୍ରୟାସ ଉପକ୍ରମ ‘ରାଷ୍ଟ୍ର ରକ୍ଷା ସମର୍ପଣ ପର୍ବ’କୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ସକାଶେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ । ‘ଆଜାଦୀ କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ’ ସମାରୋହର ଅଂଶବିଶେଷ ସ୍ୱରୂପ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଝାନ୍ସୀ ଠାରେ ନଭେମ୍ବର ୧୭ରୁ ୧୯ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି ।
ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଯୋଗାଣ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଭାବେ ସ୍ୱଦେଶୀ ଜ୍ଞାନକୌଶଳରେ ଡ଼ିଜାଇନ୍ ତଥା ବିକାଶ ଘଟାଯାଇଥିବା ଉପକରଣମାନଙ୍କୁ ସଶସ୍ତ୍ର ସେନାର ମୁଖ୍ୟମାନଙ୍କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରିବେ । ସେଥି ମଧ୍ୟରେ ହିନ୍ଦୁସ୍ତାନ ଏରୋନଟିକ୍ସ ଲିମିଟେଡ଼ (ହାଲ) ଦ୍ୱାରା ଡିଜାଇନ୍ ଓ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଥିବା ହାଲୁକା ଲଢ଼ୁଆ ହେଲିକପ୍ଟର (ଏଲସିଏଚ)ଙ୍କୁ ବାୟୁସେନା ମୁଖ୍ୟଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ; ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଷ୍ଟାର୍ଟ ଅପ୍‌ମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଡ଼ିଜାଇନ୍ ଓ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଡ୍ରୋନ୍/ ୟୁଏଭିକୁ ସ୍ଥଳସେନା ମୁଖ୍ୟଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ ଏବଂ ଡିଆରଡିଓ ଦ୍ୱାରା ଡିଜାଇନ୍‌କୃତ ଓ ଭାରତ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ (ବିଇଏଲ) ଦ୍ୱାରା ଉତ୍ପାଦିତ ଏବଂ ନୌସେନା ଜାହାଜରେ ପରିଧାନ ନିମନ୍ତେ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ ଯୁଦ୍ଧ ପୋଷାକକୁ ନୌସେନା ମୁଖ୍ୟଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ ଏଥିରେ ସାମିଲ। ଏଲସିଏଚ ମଧ୍ୟରେ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ଓ ଷ୍ଟେଲ୍ଥ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ସାମିଲ ଯାହାର ବିଶେଷ ଲଢ଼ୁଆ ଭୂମିକା ରହିଛି । ଭାରତୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ସେନାଭ୍‌କ ଦ୍ୱାରା ଭାରତୀୟ ୟୁଏଭି ମୁତୟନ କ୍ରମବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ଭାରତୀୟ ଡ୍ରୋନ୍ ଶିଳ୍ପ ବାତାବରଣର ପରିପକ୍ୱତାକୁ ପ୍ରମାଣସିଦ୍ଧ କରେ । ସେହିଭଳି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ ୱାରଫେୟାର ସୁଟ୍ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ନୌସେନା ଜାହାଜ ଯଥା ଡେଷ୍ଟ୍ରୟର୍‌, ଫ୍ରିଗେଟ୍ ଆଦିରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବ।
ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଶିଳ୍ପ କରିଡ଼ୋରର ଝାନ୍ସୀ ନୋଡ଼ରେ ୪୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରକଳ୍ପ ନିର୍ମାଣ ନିମନ୍ତେ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ ।ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ଭାରତ ଡାଇନାମିକ୍ସ ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥାପନ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ସେଠାରେ ଟ୍ୟାଙ୍କ୍ ନିରୋଧୀ ଗାଇଡେଡ୍ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ପ୍ଲାଣ୍ଟ ନିର୍ମାଣ କରାଯିବ ।
ଝାନ୍ସୀ ଗସ୍ତ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ଏନସିସି ଆଲୁମିନି ସଂଘର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ଏନସିସି ସଂଗଠନ ସହିତ ଏହାର ପୂର୍ବତନ କ୍ୟାଡ଼େଟମାନଙ୍କୁ ଯୋଡ଼ିବା ହେଉଛି ଏହି ସଂଘ ସ୍ଥାପନର ମୂଳ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ । ଏହି ସଂଘ ଏନସିସିର ଆଭିମୁଖ୍ୟକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ଆଗେଇ ନେବାରେ ସହାୟକ ହେବ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣରେ ମଧ୍ୟ ଏହାର ଯୋଗଦାନ ରହିବ । ଏହି ଅବସରରେ ଜଣେ ପ୍ରାକ୍ତନ ଏନସିସି କ୍ୟାଡେଟ୍ ଭାବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ଏହି ସଂଘରେ ସଦସ୍ୟ ଭାବେ ସାମିଲ କରାଯିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏନସିସି କ୍ୟାଡେଟମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ‘ସିମୁଲେସନ୍ ଟ୍ରେନିଂ’ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ଏନସିସିର ସମସ୍ତ ତିନୋଟିଯାକ ବିଭାଗ ନିମନ୍ତେ ସିମୁଲେସନ୍ ତାଲିମ ପ୍ରଦାନର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରିବା ଏହାର ମୂଳ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ । ଏଥିରେ ଏନସିସି ସ୍ଥଳସେନା ୱିଙ୍ଗର ରାଇଫଲ ଫାୟାରିଂ ସିମୁଲେଟର, ବାୟୁସେନା ୱିଙ୍ଗ ନିମନ୍ତେ ମାଇକ୍ରୋଲାଇଟ୍ ଫ୍ଲାଇଂ ସିମୁଲେଟର ଏବଂ ନୌସେନା ୱିଙ୍ଗ ନିମନ୍ତେ ରୋଇଂ ସିମୁଲେଟର ସାମିଲ କରାଯାଇଛି ।
ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀଠାରେ ଏକ ସମ୍ବର୍ଦ୍ଧିତ ରିଅଲିଟି କ୍ଷମତାସମ୍ପନ୍ନ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ କିଓସ୍କକୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସମର୍ପିତ କରିବେ ଯାହା ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନଙ୍କୁ କେବଳ ମାତ୍ର ଗୋଟିଏ ଥର ବଟନ୍ କ୍ଲିକ୍ କରି ସହିଦମାନଙ୍କୁ ଭର୍ଚୁଆଲ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ପୁଷ୍ପାର୍ଘ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିବ।

Prime Minister's Office
PM to visit UP and give a significant boost to Aatmanirbhar Bharat in defence sector at ‘Rashtra Raksha Samparpan Parv’ in Jhansi on 19th November
PM to formally hand over indigenously designed and developed Light Combat Helicopter, Drones and Advanced Electronic Warfare suite for naval ships to Armed Forces Service Chiefs
PM to lay foundation stone of Rs 400 cr project at Jhansi node of UP Defence Industrial Corridor to produce propulsion systems for Anti-Tank Guided Missiles
PM - a former NCC cadet - to be enrolled as the first member of NCC Alumni Association being launched
PM to dedicate to the nation facility to pay virtual tribute to martyrs at National War Memorial
17 NOV 2021 2:00PM by PIB Delhi
During his visit to Jhansi, Uttar Pradesh on 19th November 2021, at around 5:15 PM, Prime Minister Shri Narendra Modi will launch and dedicate to the nation multiple initiatives of the Defence sector at ‘Rashtra Raksha Samparpan Parv’, which is being held in Jhansi from 17-19 November as part of ‘Azadi Ka Amrit Mahaotsav’ celebrations.
To give a thrust to Aatmanirbhar Bharat in the defence sector, the Prime Minister will formally hand over indigenously designed and developed equipments to Armed forces Service Chiefs. These include handing over of Hindustan Aeronautics Limited (HAL) designed and developed Light Combat Helicopter (LCH) to Chief of the Air Staff; drones/UAVs designed and developed by Indian startups to Chief of the Army Staff; and DRDO designed and Bharat Electronics Limited (BEL) manufactured Advanced Electronic Warfare suite for naval ships to the Chief of Naval Staff. The LCH incorporates advanced technologies and stealth features for effective combat roles. The deployment of Indian UAVs by Indian Armed Forces is also a proof of the growing maturity of the Indian drone industry ecosystem. The Advanced EW suite will be used in different naval ships including destroyers, frigates etc.
Prime Minister will lay the foundation stone of the Rs 400 crore project at Jhansi node of UP Defence Industrial Corridor. The project is being executed by Bharat Dynamics Ltd for setting up a plant to produce propulsion systems for Anti-Tank Guided Missiles.
Prime Minister will launch the NCC Alumni Association with the objective to provide a formal platform to enable NCC Alumni to reconnect with NCC. The Association will further the aims of NCC and assist in nation-building. It will witness enrolling the Prime Minister, a former NCC cadet, as the first member of the Association.
Prime Minister will launch the National programme of Simulation Training for NCC cadets with the aim to scale up simulation training facilities for all the three wings of NCC. It includes setting up of Rifle Firing Simulators for the Army Wing of NCC, Microlight flying simulators for Air Wing and Rowing simulators for Naval wing.
Prime Minister will dedicate to the nation augmented reality powered electronic kiosks at the National War Memorial which will enable visitors to pay floral homage to martyrs through the simple click of the button.