প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি২০ লিদর্স সম্মিতকী সাইদলাইন্সতা প্রধান মন্ত্রী অমদি ফ্রাঞ্চকী রাস্ত্রপতিগী বাইলেতরেল মীফম
30 OCT 2021 10:55PM by PIB Imphal
২০২১, ওক্তোবর ৩০দা ইতালীগী রোমদা পাংথোকখিবা জি২০ সম্মিতকী সাইন্দলাইন্সতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফ্রাঞ্চকী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. শ্রী ইমানুএল মেক্রোনগা লোইননা বাইলেতরেল মীফম অমা পাংথোকখি৷
ৱাইদ-রেঞ্জিং ইন্দিয়া-ফ্রাঞ্চ স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপকী মওং-মতৌ অসিদা লিদর অনিনা অপেনবা ফোংদোকখি৷
২০২১গী সেপ্তেম্বরদা রিলিজ তৌখিবা য়ুরোপিয়ন যুনিয়নগী ইন্দো-পেসিফিক স্ত্রাতিজী অদুসু প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখি অমদি হায়রিবা অদুমক্তদা ফ্রাঞ্চকী লিদরশিপ রোল অদুগীদমক ফ্রাঞ্চকী রাস্ত্রপতিবু থাগৎখি৷ ইন্দো-পেসিফিকতা কোওপরেসন পীননবা অমদি লমদম অসি ফ্রী, ওপন অমসুং রুল্স-বেজ ওর্দর অমা লৈহনবদা শরুক য়াহন্নবা অনৌবা অমসুং ইন্নোবেতিব ওইবা লম্বীশিং পুথোক্নবা হোৎনগনি হায়না লিদর অনিনা ফোংদোকখি৷
লাক্লিবা সি.ও.পি.২৬কী মতাংদা অমদি ক্লাইমেত ফাইনান্সকী ইসুশিং অসিদা মীৎয়েং চংবগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অসিদা লিদর অনিনা খন্ন-নৈনখি৷
অথুবা মতমদা খুদোংচাবা হেক ফংবগা রাস্ত্রপতি মেক্রোননা ভারত্তা লাকপিনবসু প্রধান মন্ত্রীনা হায়জখি৷

Prime Minister's Office
Bilateral Meeting between Prime Minister and President of France on the sidelines of the G20 Leaders Summit
30 OCT 2021 10:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with the President of France, H.E. Mr. Emmanuel Macron on the sidelines of the G20 Summit in Rome, Italy on 30 October 2021.
The two leaders expressed satisfaction at the state of the wide-ranging India-France Strategic Partnership.
Prime Minister also welcomed the European Union’s Indo-Pacific Strategy, released in September 2021, and thanked the French President for France’s leadership role in the same. The two leaders also reaffirmed their commitment to cooperate in the Indo-Pacific and to find new and innovative ways to contribute towards a free, open and rules-based order in the region.
The two leaders discussed the forthcoming COP26 and the need to focus on issues of climate finance.
Prime Minister also invited President Macron to visit India at the earliest opportunity.