ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆର.କେ ଲକ୍ଷ୍ମଣଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ୧୦୦ ତମ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି
24 OCT 2021 10:30AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବ୍ୟଙ୍ଗ ଚିତ୍ରକର ଆର.କେ.ଲକ୍ଷ୍ମଣଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ୧୦୦ ତମ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି । ୨୦୧୮ ରେ “ଟାଇମଲେସ ଲକ୍ଷ୍ମଣ” ପୁସ୍ତକ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବା ସମୟରେ ସେ ଦେଇଥିବା ଅଭିଭାଷଣକୁ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ତାଙ୍କର ୧୦୦ ତମ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ବହୁମୁଖୀ ପ୍ରତିଭାଧାରୀ ଆର.କେ ଲକ୍ଷ୍ମଣଙ୍କୁ ମନେ ପକାଉଛି । ସେ ତାଙ୍କର ବ୍ୟଙ୍ଗଚିତ୍ର ମାଧ୍ୟମରେ ସେହି ସମୟର ସାମାଜିକ-ରାଜନୈତିକ ବାସ୍ତବତାକୁ ସୁନ୍ଦର ଭାବରେ ବଖାଣୁଥିଲେ । ୨୦୧୮ ରୁ ଏକ ଭାଷଣକୁ ମନେପଡେ, ଯେତେବେଳେ ମୁଁ “ଟାଇମଲେସ୍ ଲକ୍ଷ୍ମଣ” ପୁସ୍ତକକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଥିଲି ।”

Prime Minister's Office
PM remembers RK Laxman on his 100th birth anniversary
24 OCT 2021 10:30AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to cartoonist RK Laxman on his 100th birth anniversary. Shri Modi shared his speech that he delivered when he released the book "Timeless Laxman ' in 2018.
In a tweet, the Prime Minister said;
"On his 100th birth anniversary, remembering the versatile RK Laxman. Through his cartoons, he beautifully conveyed the socio-political realities of the times. Sharing a speech from 2018, when I had released the book, ‘Timeless Laxman.’ https://t.co/S0srPeZ4hL"