য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম এফ্যার্স অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা স্তেত দিজাস্তর রিলিফ ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)কী কেন্দ্রগী শরুক্কী ২শুবা ইন্সতোলমেন্ত কেন্দ্র লৈঙাক্না থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
মোদি লৈঙাক্কী খোঙথাঙ অসিনা স্তেত লৈঙাকশিংবু কোবিদ-১৯না লৈখিদ্রবশিংগী ইমুং মনুংশিংদা এক্স-গ্রেসিয়া পীননবা মখোয়গী এস.দি.আর.এফ.তা ফন্দ মরাং কায়না ফংহল্লগনি
এস.দি.আর.এফ.কী মখাদা মতেং পীবগী পোৎলম অমসুং পথাপশিং হোংদোক্লদুনা, কোবিদ-১৯না লৈখিদবা মীওইশিংগী ইমুং মনুংদা এক্স-গ্রেসিয়া গ্রান্ত পীননবা ৱাফম হাপ্লদুনা ভারত লৈঙাক্না ২৫.০৯.২০২১দা য়াথং অমা থোকখ্রে
হায়রিবা প্রোভিজন অসি ইকায়খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তনা তাখিবা য়াথং ইল্লদুনা নেসনেল দিজাস্তর মেনেজমেন্তনা থোকখিবা চৎন-পথাপশিং পায়খৎননবা শেমখিবনি
01 OCT 2021 1:08PM by PIB Imphal
এস.দি.আর.এফ.কী মখাদা মতেং পীবগী পোৎলম অমসুং পথাপশিং হোংদোক্লদুনা, কোবিদ-১৯না লৈখিদবা মীওইশিংগী ইমুং মনুংদা এক্স-গ্রেসিয়া গ্রান্ত পীননবা ৱাফম হাপ্লদুনা ভারত লৈঙাক্না ২৫.০৯.২০২১দা য়াথং অমা থোকখ্রে‍। এস.দি.আর.এফ. চৎন-পথাপ্তা হাপ্লিবা প্রোভিজন অসি ইকায়খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তনা দব্লিউ.পি.এস. (সিভিল নম্বর ৫৩৯/২০২১ অমসুং ৫৫৪/২০২১) তারিখ ৩০.০৬.২০২১গী মতাঙদা তাখিবা য়াথং ইল্লদুনা নেসনেল দিজাস্তর মেনেজমেন্তনা (এন.দি.এম.এ.) ১১.০৯.২০২১দা থোকখিবা চৎন-পথাপশিং পায়খৎননবা শেমখিবনি‍।
মোদি লৈঙাক্কী খোঙথাঙ অসিনা স্তেত লৈঙাকশিংবু মখোয়গী এস.দি.আর.এফ.তা ফন্দ মরাং কায়না ফংহল্লগনি‍। কেন্দ্রগী হোম এফ্যার্স অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা স্তেত দিজাস্তর রিলিফ ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)কী স্তেত ২৩গী লুপা করোর ৭,২৭৪গী ওইগদবা কেন্দ্রগী শরুক্কী ২শুবা ইন্সতোলমেন্ত কেন্দ্র লৈঙাক্না থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে‍। লুপা করোর ১,৫৯৯.২০গী ওইগদবা স্তেত ৫গী ২শুবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফমদি মাঙজৌননা থাদোকখ্রে‍।
হৌজিক স্তেত লৈঙাকশিংনা মখোয়গী এস.দি.আর.এফ.তা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা লৈখিদ্রবশিংগী ইমুং মনুংদা এক্স-গ্রেসিয়া পীননবা অমদি অতৈ নোতিফাইদ তৌখ্রবা অৱা অনাগী থৌদোকশিংদা তেংবাং পীননবা শেনফম শিন্নবা ঙম্নবা মখোয়গী এস.দি.আর.এফ.তা লৈরিবা ওপনিং বেলেন্সকী মথক্তা শেনবা চহি ২০২১-২২ মনুংসিদা স্তেতশিংগী শরুক য়াওরগা লুপা করোর ২৩,১৮৬.৪০ লৈরগনি‍।

Ministry of Home Affairs
Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah Approves Release by Central Government of 2nd Installment of Central Share of State Disaster Relief Fund (SDRF)
This Step of the Modi Government will Facilitate State Governments to have Enough Funds in their SDRF to Meet Expenses on Granting Ex-Gratia to Next of Kin of Deceased due to Covid-19
Government of India had Issued Order on 25.09.2021, Revising Items and Norms of Assistance Under SDRF, Making a Provision for Grant of Ex-Gratia Payment to Next of Kin of Deceased due to Covid-19
Enabling Provision Made to Implement Guidelines issued by National Disaster Management Authority (NDMA) in Compliance with Order Passed by Hon’ble Supreme Court
01 OCT 2021 1:08PM by PIB Delhi
Government of India had issued an order on 25.09.2021, revising the items and norms of assistance under the State Disaster Response Fund (SDRF), making therein a provision for grant of ex-gratia payment to the next of kin of the deceased due to Covid-19. This enabling provision in SDRF norms has been made so as to implement the guidelines issued by National Disaster Management Authority (NDMA) on 11.09.2021 in compliance with the order passed by Hon’ble Supreme Court in WPs (Civil No.539/2021 & 554/2021) dated 30.06.2021.
This step of the Modi Government will facilitate State Governments to have enough funds in their SDRF.The Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has approved release of the 2nd Instalment of the Central share of the SDRFamounting to Rs 7,274.40 crore, in advance, to 23 States. 5 States have already been released,in advance, the 2nd instalment amounting to Rs 1,599.20 crore
The State Governments willnow have an amount of Rs 23,186.40crore in their SDRF including State’s share, during the financial year 2021-22, in addition to the amount of opening balance available in their SDRF,to meet the expenses for granting ex-gratia to the next of kin of the deceased due to COVID-19 and for providing relief on other notified calamities.