প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ক্বাদতা প্রধান মন্ত্রীগী হৌদোক ৱারোল
25 SEP 2021 4:46AM by PIB Imphal
রাস্ত্রপতি বাইদেন!
প্রধান মন্ত্রী মোরিসন!
প্রধান মন্ত্রী সুগা!
অহানবা ফিজিকেল ক্বাদ সম্মিত শিন্দুনা ইতিহাসিক ওইরবা অনৌ-অনৌবা খোঙথাং লৌখৎপগীদমক রাস্ত্রপতি বাইদনবু হন্না-হন্না থাগৎচরি৷
২০০৪ সুনামিগী মতুংদা ইন্দো-পেসিফিক লমদম অসিদা মতেং পাংননবা ঐখোয় লৈবাক মরি ইহান হানবা ওইনা পুন্না চৎমিন্নখ্রে৷
ঙসিদি, মালেম অসিনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ লান্থেংনরিবা মতম অসিদা, ক্বাদ ওইনা, মীওইবা জাতিগী খন্দুনা ঐখোয়না অমুক হন্না খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নখ্রে৷
ঐখোয়গী ক্বাদ ভেক্সিন ইনিসিয়েতিব অসি ইন্দো-পেসিফিক লৈবাকশিংদা অচৌবা মতেং ওইরগনি৷ সেয়র দেমোক্রেতিক ভেল্যুশিংদা বেজ তৌদুনা, ক্বাদনা পোজিতিব থিঙ্কিং অমদি পোজিতিব এপ্রোচকা লোইননা চংশিন্নবা ৱারেপখ্রে৷
সপ্লাই চেনবু ওইরবসু নত্রগা গ্লোবেল সেক্যুরিতী, ক্লাইমেত এক্সন নত্রগা কোবিদ-১৯ নত্রগা তেক্নোলোজীদা কোওপরেসন পীনববু ওইরবসু, ঐগী কলিগশিংগা হায়রিবা ইসু পুম্নমক খন্ন-নৈনগদৌরিবা অসিদা ঐহাক য়াম্না নুংঙাইবা ফাওগনি৷
ঐখোয়গী ক্বাদনা "ফোর্স ফোর গ্লোবেল গুদ"কী রোল লৌদুনা থবক তৌগনি৷
ক্বাদতা ঐখোয়না কোওপরেসন পীরিবা অসিনা ইন্দো-পেসিফিক অমদি মালেমদা শান্তি লৈহল্লগনি অমসুং চাওখৎপা পুরক্লগনি হায়না ঐনা থাজৈ৷
অদোম্বু থাগৎচরি!
দিসক্লেমর: মসি প্রধান মন্ত্রীনা ঙাংখিবা ৱারোল অদুগী মরিক চুম্বা ত্রান্সলেসননি৷ অশেংবা ৱারোল অদুদি হিন্দিদা ঙাংখি৷

Prime Minister's Office
English translation of the Prime Minister’s opening remarks at QUAD
25 SEP 2021 4:46AM by PIB Delhi
President Biden!
Prime Minister Morrison!
Prime Minister Suga!
Thank you very much President Biden for the historic initiative for organizing the first Physical QUAD Summit.
We four countries first came together to help out the Indo-Pacific region after the 2004 tsunami.
Today, when the world is fighting the Covid-19 pandemic, as QUAD, we have once again joined hands together in the interest of humanity.
Our QUAD vaccine initiative will be of immense help to Indo-Pacific countries. Based on its shared democratic values, QUAD has decided to move forward with positive thinking and positive approach.
Whether it is supply chain, or global security, climate action or Covid-19 or cooperation in technology, I will be very happy to discuss all these issues with my colleagues.
Our QUAD will work in a way in the role of "force for global good."
I am confident that our cooperation in QUAD will ensure peace and prosperity in Indo-Pacific and in the world.
Thank you!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.