হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, শ্রী মন্সুখ মন্দাবিয়ানা কোবিদ-১৯গী তঙাই ফদবা হিদাক-লাংথকশিং ফংলিবগী চাং অমসুং মখোয়গী বফর স্তোকশিং য়েংশিনখ্রে
হিদাক ৮গী বফর স্তোকশিং য়েংশিনখ্রে, লৈবাক অসিদা স্তোক অমসুং রো মেতরিএলশিং মরাং কাইনা ফংলি
01 SEP 2021 6:21PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা ফংলিবা মরু ওইবা হিদাক লাংথকশিংগী চাং অমসুং সপ্লাই তৌরিবা অদু ঙসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্সুখ মন্দাবিয়ানা য়েংশিনখ্রে৷
য়েংশিনখিবা অদুদা, তঙাই-ফদবা হিদাক লাংথক পুম্নমক্কী স্তোকশিং মরাং কাইনা লৈরি হায়না ফংখি৷ হায়রিবা দ্রগশিং অসিগী রো মেতরিএলশিং অদুসু চাং ৱাংনা মরাং কাইনা ফংলি৷
দ্রগ ৮গীদমক স্ত্রাতিজিক বফর স্তোক শেমখ্রে, হায়রিবা পুম্নমক অসি লৈবাক অসিদা ফংলি৷ দ্রগ ৮গী লিস্ত অদুদা মখাদা পীরি:
১. তোসিলিজুমাব
২. মিথাইল প্রিদিনিসোলোন
৩. ইনাক্সোপিরিন
৪. দেক্সামিথাসোন
৫. রেমদিসিভির
৬. এম্ফোতেরিসিন বি দিওক্সিচোলেত
৭. পোসাকোনাজোল
৮. ইন্ত্রবেনস ইম্ম্যুনোগ্লোবিলিন (আই.ভি.আই.জি.)
রিভ্যু মীফম অসিদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Minister, Shri Mansukh Mandaviya reviews the availability of COVID-19 essential drugs and their buffer stocks
Buffer Stocks of 8 medicines reviewed, sufficient stock and raw materials available in the country
01 SEP 2021 6:21PM by PIB Delhi
Union Minister for Health and Family Welfare and Chemicals and Fertilisers, Shri Mansukh Mandaviya today reviewed the supply and availability of COVID-19 related essential medicines in the country.
During the review, it was noted that sufficient stocks of all the essential medicines are available. Raw materials for these drugs are also available in enough quantities.
The strategic buffer stock has been created for 8 drugs, all of these are available in the country. Here is the list of 8 drugs:
1. Tocilizumab
2. Methyl Predinisolone
3. Enaxopirin
4. Dexamethasone
5. Remdesivir
6. Amphotericin B Deoxycholate
7. Posaconazole
8. Intravenous Immunoglobilin (IVIG)
Senior Officials of the Ministry of Health and Family Welfare were present in the review meeting.