প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. নাফতালি বেন্নেতনা ফোনদা ৱারি শানখ্রে
16 AUG 2021 9:20PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. নাফতেলি বেন্নেতকা ফোনদা ৱারি শানখ্রে৷
হন্দক চহি অসিগী হৌরকপা শরুক্তা ঐচ.ই. বেন্নেতনা ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা থৌ পুরকখিবা অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী থাগৎ-ৱাহৈ ফোংদোকখিবশিং অদু হঞ্জিন-হঞ্জিন পনখি৷
হৌখিবা চহিশিংদা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরীগী ফিভম ফগৎলকখিবা অসিদা লিদরশিংনা অপেনবা ফোংদোক্নখি৷ লৌউ-শিংউ, ইশিং, দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী, অমসুং সাইবর-সেক্যুরিতীগী এরিয়াশিংদা ইজরেলগা নিংথিনা কোওপরেসন পীনরিবা অদুদা ভারতনা মমল লৈনা লৌই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
লিদর অনিমক্না হাই-তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসনগী এরিয়াশিং অসিদা মখাতানা কোওপরেসন পীনবগী ওইথোকপা লৈ হায়না য়ানখি৷ হিরম অসিগী মতাংদা লৌখৎপা য়াবা খোঙথাংশিং মখোয়না খন্ন-নৈনখি অমসুং ফোরেন্দ মন্ত্রালয় অনি অসিনা ভারত-ইজরেল স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপ অসি মখাতানা অফবা ফিভম অমদা থম্নবগী রোদমেপ অমা শেম্নবা হোৎনরগনি হায়না ৱারেপখি৷
মথংগী চহি অসিদা ভারত অমসুং ইজরেলগী মরক্তা দিপ্লোমেতিক রিলেসনশিং থম্লকপা চহি ৩০ শুরগনি হায়বসি নিংশিংবা ওইনা, ঐচ.ই. বেন্নেতনা ভারত্তা লাকপিনবগী ইনবাইতেসন অমা প্রধান মন্ত্রীনা পীখি৷
লাক্কদৌরিবা জিৱিশ ফেস্তিবেল রোশ হশানাহ অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা ঐচ.ই. বেন্নেত অমসুং ইজরেলগী প্রজা মীয়ামদা য়াইফ মঙ্গোল পীখ্রে৷

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Naftali Bennett, Prime Minister of Israel
16 AUG 2021 9:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with H.E. Naftali Bennett, Prime Minister of Israel.
Prime Minister reiterated his congratulations to H.E. Bennett for assuming office as the Israeli Prime Minister earlier this year.
The leaders expressed satisfaction over the remarkable growth in the bilateral relationship in recent years. Prime Minister emphasised that India greatly values its robust cooperation with Israel in areas like agriculture, water, defence and security, and cyber-security.
Both leaders agreed on the potential to further expand cooperation, especially in the areas of high-technology and innovation. They discussed concrete steps that could be taken in this regard, and decided that the two Foreign Ministries would work on preparing a roadmap for further enriching the India-Israel Strategic Partnership.
Recalling that next year would mark the 30th anniversary of the establishment of diplomatic relations between India and Israel, Prime Minister extended an invitation to H.E. Bennett to visit India.
Prime Minister also conveyed his greetings and good wishes to H.E. Bennett and the people of Israel for the coming Jewish festival of Rosh Hashanah.