প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওগস্তকী তাং ১০দা উজ্জ্বলা ২.০ লোঞ্চ তৌরগনি
08 AUG 2021 4:56PM by PIB Imphal
২০২১, ওগস্তকী তাং ১০গী নুংথিল পুং ১২:৩০দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা উত্তর প্রদেশকী মাহোবাদা এল.পি.জি. কন্নেক্সনশিং খুৎশিন্নদুনা উজ্জ্বলা ২.০ (প্রধান মন্ত্রী উজ্জ্বলা য়োজনা-পি.এম.য়ু.ৱাই.) লোঞ্চ তৌরগনি৷ থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা উজ্জ্বলাগী বেনিফিসরীশিংগা ৱারী-ৱতায় শানগনি অমদি লৈবাক অসিদসু ৱা ঙাংগনি৷
উজ্জ্বলা ১.০দগী উজ্জ্বলা ২.০ লাকখিবগী খোঙচৎ
২০১৬তা উজ্জ্বলা ১.০ লোঞ্চ তৌখিবা মতমদা, বি.পি.এল য়ুমথোংশিংগী মেম্বর নুপী কোতি ৫দা এল.পি.জি. কন্নেক্সনশিং পীনবা তার্গেৎ অমা থমখি৷ মতুং তারকপদা, স্কিম অসি ২০১৮গী এপ্রীল থাদা হেন্না চাওথোকহন্দুনা অহেনবা কাংলুপ তরেৎতগী ( এস.সি./এস.তি., পি.এম.এ.ৱাই., এ.এ.ৱাই., খ্বাইদগী শোত্থরবা কাংলুপশিং, তী গার্দেন, ফোরেস্ত দ্যুল্লরশিং, ইথৎশিং) নুপী বেনিফিসরীশিং হাপচিনখি৷ অদুগা তার্গেৎ অদু এল.পি.জি. কন্নেক্সন কোতি ৮দা শেমদোকখি৷ মসিগী তার্গেৎ অসি তার্গেৎ থম্লিবা নুমিৎ অদুদগী নুমিৎ তরেৎনি ৱাৎলিঙৈ ২০১৯গী ওগস্ত থাদা ফংবা ঙমখি৷
এফ.ৱাই. ২১-২২গী য়ুনিয়ন বদজেৎতা, পি.এম.য়ু.ৱাই. স্কিমগী মখাদা অহেনবা এল.পি.জি. কন্নেক্সন কোতি অমগা হাপচিন্নবগী প্রোবিজন লাওথোকখি৷ মসিগী অহেনবা কোতি অমগী পি.এম.য়ু.ৱাই. কন্নেক্সনশিং(উজ্জ্বলা ২.০গী মখাদা) অসিনা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মমাংগী ফেস্তা মনুং চলহৌদ্রবা য়াম্না ইনকম নেম্বা ইমুংশিংদা দিপোজিৎ-ফ্রী এল.পি.জি. কন্নেক্সনশিং পীনবা পান্দম থম্লি৷
দিপোজিৎ ফ্রী এল.পি.জি. কন্নেক্সন অমগা লোইননা, উজ্জ্বলা ২.০না বেনিফিসরীশিংদা লেম্না হোতপ্লেত অমসুং রিফিল তৌরবা গ্যাস পীগনি৷ অদুগা, এনরোলমেন্ত তৌবগী প্রোসিদ্যোর অদুদসু চে-চাংগী থবক য়াম্না চংদে৷ উজ্জ্বলা ২.০দা, মাইগ্রেন্তশিংনা রেসন কার্দশিং নত্রগা লৈফম য়াওবা প্রুফ পীশিনবগী দরকার ওইররোই৷ ‘ফেমিলী দিক্লারেসন’ অমসুং ‘লৈফমগী প্রুফ’ অনিমক্কী সেল্ফ-দিক্লারেসন অমনা মপুং ফারগনি৷ মীপুং খুদিংমক এল.পি.জি. শিজিন্নহনবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অদু মংফাওনহনবদা উজ্জ্বলা ২.০না মতেং পাংলগনি৷
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী অমসুং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীসু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি৷

Prime Minister's Office
PM to launch Ujjwala 2.0 on 10th August
08 AUG 2021 4:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch Ujjwala 2.0 (Pradhan Mantri Ujjwala Yojana - PMUY) by handing over LPG connections, at Mahoba Uttar Pradesh on 10th August, 2021 at 12:30 PM via video conferencing. During the event, the Prime Minister will interact with beneficiaries of the Ujjwala and will also address the nation.
The journey from Ujjwala 1.0 to Ujjwala 2.0
During Ujjwala 1.0 launched in 2016, a target was set to provide LPG connections to 5 crore women members of BPL households. Subsequently, the scheme was expanded in April 2018 to include women beneficiaries from seven more categories (SC/ST, PMAY, AAY, Most backward classes, tea garden, forest dwellers, Islands). Also, the target was revised to 8 Crore LPG connections. This target was achieved in August 2019, seven months ahead of the target date.
In the Union budget for FY 21-22, provision for an additional one crore LPG connection under the PMUY scheme was announced. These one crore additional PMUY connections (under Ujjwala 2.0) aim to provide deposit-free LPG connections to those low-income families who could not be covered under the earlier phase of PMUY.
Along with a deposit free LPG connection, Ujjwala 2.0 will provide first refill and hotplate free of cost to the beneficiaries. Also, the enrollment procedure will require minimum paperwork. In Ujjwala 2.0, migrants will not be required to submit ration cards or address proof. A self-declaration for both ‘family declaration’ and as a ‘proof of address’ will suffice. Ujjwala 2.0 will help achieve the Prime Minister’s vision of universal access to LPG.
Union Petroleum & Natural Gas Minister and Chief Minister of Uttar Pradesh will also be present on the occasion.