Prime Minister's Office
We narrowly missed a medal in Women’s Hockey but this team reflects the spirit of New India: PM
06 AUG 2021 10:01AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that we narrowly missed a medal in Women’s Hockey but this team reflects the spirit of New India- where we give our best and scale new frontiers. He also said that we will always remember the great performance of our Women’s Hockey Team at Tokyo Olympics 2020.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"We will always remember the great performance of our Women’s Hockey Team at #Tokyo2020. They gave their best throughout. Each and every member of the team is blessed with remarkable courage, skill and resilience. India is proud of this outstanding team.
We narrowly missed a medal in Women’s Hockey but this team reflects the spirit of New India- where we give our best and scale new frontiers. More importantly, their success at #Tokyo2020 will motivate young daughters of India to take up Hockey and excel in it. Proud of this team."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ঐখোয়না নুপীগী হোক্কীগী মেদল শম্নাদা লৈহৌরে অদুবু হায়রিবা তীম অসিনা অনৌবা ভারত অমগী শক্তম উৎলি: পি.এম.
06 AUG 2021 10:01AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না নুপীগী হোক্কীগী মেদল শম্নাদা লৈহৌরে অদুবু হায়রিবা তীম অসিনা অনৌবা ভারত অমগী শক্তম উৎলি – হায়রিবা অসিদা ঐখোয়না ঙম্বা হোৎনখি অমসুং অয়ৌবা থাক্তা হোৎনখি। মহাক্না মসি অমসু হায়খি মদুদি ঐখোয়গী নুপী হোক্কী তীম্না তোকিও ওলিম্পিক্স ২০২০দা উৎখিবা মশান্না মতম পুম্বদা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
ত্বীতকী পরিং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“#Tokyo2020দা ঐখোয়গী নুপী হোক্কী তীম্না উৎখিবা মশান্না মতম পুম্বদা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মখোয়না মখোয়গী অঙম্বা হোৎনখি। তীম অসিগী মেম্বর পুম্বা থৌনা, হৈ-শিংবা অমসুং অখাঙ কনবগী থৌজাল ফংলি। ভারতনা মপা লৈত্রবা তীম অসিগীদমক চাউথোকচরি।
ঐখোয়না নুপীগী হোক্কীগী মেদল শম্নাদা লৈহৌরে অদুবু হায়রিবা তীম অসিনা অনৌবা ভারত অমগী শক্তম উৎলি -হায়রিবা অসিদা ঐখোয়না ঙম্বা হোৎনখি অমসুং অয়ৌবা থাক্তা হোৎনখি। খ্বায়দগী মরু ওইরিবদি, #Tokyo2020 মখোয়না মায় পাকখিবা অসিনা ভারতকী নুপিমচাশিংদা হোক্কী অসি হেন্থোইনবা থৌনা পীরি। তীম অসিগীদমক চাউথোকচরি”।