মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ভারত অমসুং রসিয়ন ফেদরেসনগী মরক্তা স্তীল শাবদা শিজিন্নবা কোল কোকিং তৌবগী মতাংদা মতেং পীননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অয়াবা পীখ্রে
14 JUL 2021 4:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ভারত স্তীল মন্ত্রালয় অমসুং রসিয়ন ফেদরেসনগী ইনর্জী মন্ত্রালয়গী মরক্তা স্তীল শাবদা শিজিন্নবা কোল কোকিং তৌবগী মতাংদা মতেং পীননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অমা অয়াবা পীখ্রে।
কান্নবশিং:
এম.ও.য়ু. অসিবা অপুনবা স্তীল সেক্তরদা মখোয়গী ইনপুৎতা চংবা শেল হন্থহন্দুনা কান্নবা ফংহল্লগনি। মসিনা লৈবাক অসিদা স্তীল পুথোকপদা চংবা শেল হন্থহনবদা অমদি ইক্বিতী অমসুং ইনক্লুসিবনেস লৈহনবদা মতেং ওইরগনি।
এম.ও.য়ু. অসিনা ভারত অমসুং রসিয়াগী মরক্তা কোকিং তৌরিবা কোল সেক্তরদা মতেং পীননবা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজম অমা পীরগনি।
এম.ও.য়ু. অসিগী পান্দমদি ভারত সরকার অমসুং রসিয়া সরকারগী মরক্তা স্তীল সেক্তরদা মতেং পীনবা হেনগৎহনবনি। মতেং পীনবা অসিদা য়াওরিবা থবক-থৌরমশিংনা কোল কোকিং তৌনবগী সোর্স দাইভর্সিফাই তৌবদা পান্দম থমখি।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding (MoU) between India and Russian Federation on cooperation regarding coking Coal, which is used for Steel making
14 JUL 2021 4:06PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the Memorandum of Understanding (MoU) between the Ministry of Steel of the Republic of India and the Ministry of Energy of the Russian Federation on cooperation regarding coking Coal, which is used for Steel making.
Benefits:
The MoU shall benefit the entire steel sector by reducing their input cost. This may lead to reduction in cost of steel in the country and promote equity and inclusiveness.
The MoU will provide an institutional mechanism for co-operation in the coking coal sector between India and Russia.
The objectives of the MoU is to strengthen cooperation between Govt. of India and Govt of Russia in the steel sector. The activities involved in the cooperation are aimed at diversifying source of coking coal.