Ministry of Health and Family Welfare
COVID19 Vaccination: Myths vs. Facts
No scientific evidences found linking COVID19 vaccination with infertility in men and women
COVID-19 vaccination is recommended for all lactating women
30 JUN 2021 3:27PM by PIB Delhi
There have been media reports expressing concerns regarding infertility due to COVID-19 vaccination amongst population of reproductive age and whether COVID-19 vaccination is safe for lactating women.
The Union Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) has clarified in the FAQs posted on the website (https://www.mohfw.gov.in/pdf/FAQsforHCWs&FLWs.pdf) that none of the available vaccines affects fertility of either men or women, as all vaccines and their constituents are tested first on animals and later in humans to assess if they have any such side effects. Vaccines are authorized for use only after their safety and efficacy is assured.
Furthermore, in order to curb the prevalent myth regarding infertility due to COVID-19 vaccination, the Government of India has clarified (https://twitter.com/PIBFactCheck/status/1396805590442119175) that there are no scientific evidences suggesting COVID-19 vaccination can cause infertility in men and women. The vaccines have been found to be safe and effective.
In a recent interview, Dr. N. K Arora, Chairperson of COVID-19 Working Group of National Technical Advisory Group on Immunization (NTAGI) has countered these fears and allegations. He said that misinformation was also created during the administering of Polio vaccine in India and abroad that children who are getting the vaccine may face infertility in the future. He assured that all vaccines go through intense scientific researches and none of the vaccines have this sort of side-effect.
(https://pib.gov.in/PressReleseDetailm.aspx?PRID=1730219 )
The National Expert Group on Vaccine Administration for COVID-19 (NEGVAC) has also recommended the COVID-19 vaccination for all lactating women, terming it as safe with no need to stop or pause breastfeeding before or after the vaccination. (https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1719925).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন: লান্না থাজনবশিং অমদি অচুম্বা ৱাফমশিং
কোবিদ১৯গী ভেক্সিনেসনগা নুপা অমদি নুপীশিংদা ইনফর্তিলিতী ওইহনবগা মরী লৈনবা সাইন্তিফিক ওইবা খুদমশিং অমত্তা ফংদে
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি খোমজিংলিবী নুপী খুদিংমক্কী রিকমেন্দ তৌরি
30 JUN 2021 3:27PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন্না মরম ওইরগা অঙাং পোকপা য়াবা চহি কাংলুপকী মীওইশিংগী মরক্তা ইনফর্তিলিতী ওইহনবগী মতাংদা নুংনাংবশিং পোকপা অমসুং খোমজিংলিবী নুপীশিংগীদমক্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি খুদোংথিনীংঙাই ওইবরা হায়বশিং অসিগী মতাংদা মীদিয়াদা রিপোর্তশিং ফোঙনরকখি।
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না ৱেবসাইৎ (https://www.mohfw.gov.in/pdf/FAQsforHCWs&FLWs.pdf) তা থাগৎখিবা তোইনা হংবা ৱাহংশিংদা শেংদোকখ্রে মদুদি ফংলিবা ভেক্সিনশিং অসিগী মরক্তা অমতনা নুপাশিং নত্ত্রগা নুপীশিংগী ফর্তিলিতীদা অকাইবা পীবা লৈতে, মরমদি ভেক্সিন পুম্নমক অমসুং মখোয়গী কন্সতিত্যুন্তশিং অসি অহানবদা শাশিংদা অমসুং কোন্না মীওইবশিংদা করিগুম্বা মখোয়না সাইদ ইফেক্তশিং থোকহনবরা হায়না চায়েং তৌখি। ভেক্সিনশিং অসি মখোয় খুদোংথিনীংঙাই ওইদ্রে অমসুং কান্নবা পীরগনি হায়না থাজবা ফংলবা মতুংদতা ওথোরাইজ তৌখি।
মখা তাবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন্না মরম ওইদুনা ইফর্তিলিতী থোকহল্লি হায়বগী মতাংদা লান্না থাজনবা শন্দোক্লিবা অসি লাকশিন্নবা ভারত সরকারনা (https://twitter.com/PIBFactCheck/status/1396805590442119175) কোবিদ১৯গী ভেক্সিনেসন্না নুপাশিং অমদি নুপীশিংদা ইনফর্তিলিতী ওইহনবগা মরী লৈনবা সাইন্তিফিক ওইবা খুদমশিং অমত্তা ফংদে হায়না শেংদোকখ্রে। ভেক্সিনশিং অসি খুদোংথিনীংঙাই ওইদে অমসুং কান্নবা ফংঙি হায়বা ফংখি।
হন্দক্তা পাথোকখিবা ইন্তরভ্যু অমদা নেস্নেল তেক্নিকেল এদভাইজরী গ্রুপ ওন ইন্ম্যুনাইজেসন (এন.তি.এ.জি.আই.)গী ৱার্কিং গ্রুপকী চিয়র্পরসন দা. এন.কে. অরোরানা মসিগী অকিবা অমসুং এলিগেনশিং অসি থেংনখি। মহাক্না হায় ভারত অমসুং মসিগী মপান্দা পোলিও ভেক্সিন পীথক্লিঙৈদা ভেক্সিন অসি পীথকপা অঙাংশিংনা তুংদা ইনফর্তিলিতী মায়োক্নবা য়াই হায়না অরানবা শন্দোকখি। ভেক্সিন খুদিংমক সাইন্তিফিক সিসর্চ কুপ্না পাংথোক্লে অমসুং ভেক্সিন অমত্তদা হায়রিবা সাইদ-ইফেক্ত অসি লৈতে হায়না থাজবা পীখি।
(https://pib.gov.in/PressReleseDetailm.aspx?PRID=1730219 )
নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন ভেক্সিন এদমিনিস্ত্রেসন ফোর কোবিদ-১৯ (এন.ই.জি.ভি.এ.সি.)না খোমজিংলিবী নুপী খুদিংমক্কী ভেক্সিন অসি রিকমেন্দ তৌখি অমসুং ভেক্সিন কাপত্রিঙৈ নৎত্রগা কাপ্লবা মতুংদা খোম পীথকপা তোকপগী মথৌ তাদে মসি খুদোংথিনীংঙাই ওইদে হায়না ফোঙদোকখি।
(https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1719925)