Ministry of Health and Family Welfare
New Recommendations of NEGVAC accepted by Union Ministry of Health
As per new recommendations of NEGVAC, COVID19 vaccination to be deferred by 3 months after recovery from the illness
If infected with COVID after 1st dose, 2nd dose to be deferred by 3 months after clinical recovery from COVID-19 illness
COVID-19 vaccination recommended for all Lactating Women
No Screening of vaccine recipients by Rapid Antigen Test (RAT) prior to COVID19 vaccination
19 MAY 2021 4:17PM by PIB Delhi
The National Expert Group on Vaccine Administration for COVID-19 (NEGVAC) has shared fresh recommendations regarding COVID-19 vaccination with the Union Ministry of Health and Family Welfare. These recommendations have been based on the evolving situation of the COVID-19 pandemic and emerging global scientific evidence & experience.
Union Ministry of Health and Family Welfare has accepted these recommendations, which are as follows, and has communicated these to the States and UTs also:
Deferring the COVID-19 vaccination in the following scenario:
1. Individuals having lab test proven SARS-2 COVID-19 illness: COVID-19 vaccination to be deferred by 3 months after recovery.
2. SARS-2 COVID-19 patients who have been given anti-SARS-2 monoclonal antibodies or convalescent plasma: COVID-19 vaccination to be deferred by 3 months from the date of discharge from the hospital.
3. Individuals who have received at least the 1st dose and got COVID-19 infection before completion of the dosing schedule: the 2nd dose should be deferred by 3 months after clinical recovery from COVID-19 illness.
4. Persons with any other serious general illness requiring hospitalization or ICU care should also wait for 4-8 weeks before getting the COVID-19 vaccine.
An individual can donate blood after 14 days of either receipt of COVID-19 vaccine or testing RT-PCR negative, if suffering from COVID-19 disease.
COVID-19 vaccination is recommended for all lactating women.
There is no requirement for screening of the vaccine recipients by rapid antigen test (RAT) prior to COVID-19 vaccination.
Regarding COVID-19 Vaccination of pregnant women, the matter is under discussion and further deliberation by the National Technical Advisory Group on Immunization (NTAGI).
The Union Health Ministry has written to States and UTs to direct the concerned officials to take note of these recommendations and undertake necessary action for their effective implementation. States have been advised to ensure effective dissemination of the information to service provides as well as the general public, through use of all channels of information and communication in the local languages. States have also been advised to undertake training of the vaccination staff at all levels.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এন.ই.জি.ভি.এ.সি.গী অনৌবা রিকম্মেন্দেসনশিং কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না অয়াবা পীখ্রে
এন.ই.জি.ভি.এ.সি.গী অনৌবা রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না, কোবিদ-১৯ লাইচৎতগী মপুং ফানা ফরবা থা ৩গী মতুংদা ভেক্সিন অসি কাপকদবনি
অহানবা ভেক্সিন দোজ কাপ্লবা মতুংদা কোবিদ নারক্লবা তারবদি, কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিদগী মপুং ফানা ফরবা মতুংগী থা ৩ লৈরবা অনিশুবা দোজ অদু কাপকদবনি
শঙ্গোম পীথক্লিবা নুপী পুম্নমক্কী ওইনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পা য়াহনখ্রে
কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপত্রিঙৈগী মমাংদা রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত(আর.এ.তি.)না ভেক্সিন কাপকদৌরিবা মীওইশিং অদু স্ক্রিনিং তৌররোই
19 MAY 2021 4:17PM by PIB Imphal
নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন ভেক্সিন এদমিনিস্ত্রেসন ফোর কোবিদ-১৯(এন.ই.জি.ভি.এ.সি.)না কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসিগা মরী লৈননা পুথোরক্লিবা অনৌবা রিকম্মেন্দেসনশিং অদু হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়দা সেয়র তৌরকখ্রে৷ হায়রিবা রিকম্মেন্দেসনশিং অসি হৌজিক লৈরিবা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকি ওইরক্লিবা ফিভম অমসুং থোক্লক্লিবা গ্লোবেল সাইন্তিফিক ইভিদেন্স অমসুং এক্সপরিয়েন্সকি মতুং ইন্না শেমখিবনি৷
মখাদা পীরিবা হায়রিবা রিকম্মেন্দেসনশিং অসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না অয়াবা পীখ্রে অমসুং হায়রিবা রিকম্মেন্দেসনশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদসু খঙহনখ্রে:
মখাদা পিরিবা সিনারিও অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পা চোন্থহনবা:
1. সার্স-২ কোবিদ-১৯ লাইনা নারে হায়না লেব তেস্তনা তাক্লবা মীওইশিং: লাইচৎ অসিদগী মপুং ফানা ফরবা থা ৩গী মতুংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্লগনি৷
2. এন্তি-সার্স-২ মোনোক্লোনেল এন্তিবোদীশিং নত্রগা কনবালেসেন্ত প্লাস্ম কাপখ্রবা সার্স-২ কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিং: পেসেন্ত অদুনা হোস্পিতালদগী দিসচার্জ তৌখিবা নুমিৎ অদুদগী থা ৩গী মতুংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপকদবনি৷
3. অহানবা দোজ কাপলুরবা মীওইশিং অমসুং দোশিং স্কেদ্যুল অদু মপুং ফানা লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা কোবিদ-১৯ নারকপা: মীওই অদুনা কোবিদ-১৯ লাইনাদগী মপুং ফানা ফরক্লবা থা ৩গী মতুংদা অনিশুবা দোজ অদু কাপকদবনি৷
4. হোস্পিতেলাইজেসন নত্রগা আই.সি.য়ু. দরকার ওইরিবা অতোপ্পা অরুবা লাইনা নারিবা মীওইশিংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অসি কাপত্রিঙৈ চয়োল ৪-৮ ফাওবা ঙাইগদবনি৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপলুরবা মীওইশিং নত্রগা কোবিদ-১৯ লাইনা অসি নারুবদগী আর.তি.-পি.সি.আর. নেগেতিব ফংলবা মীওইশিংনা নুমিৎ ১৪নিগী মতুংদা ই দোনেত তৌবা য়াগনি৷
শঙ্গোম পীথক্লিবা নুপী পুম্নমক কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পা য়ারে৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপত্রিঙৈগী মমাংদা রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত(আর.এ.তি.)না ভেক্সিন কাপকদৌরিবা মীওইশিং অদু স্ক্রিনিং তৌবগী মথৌ তাদ্রে৷
মীরোনবী নুপীশিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পা অসিগা মরী লৈননা, নুপীশিং অসিদা ভেক্সিন কাপ্পগী থবক অসি য়াম্না কন্না নৈনরি অমসুং মখাতানা নেস্নেল তেক্নিকেল এদভাইজরী গ্রুপ ওন ইম্ম্যুনাইজেসন(এন.তি.এ.জি.আই.) কুপথনা খন্নরি৷
হায়রিবা রিকম্মেন্দেসনশিং অসি মরী লৈনবা ওফিসিয়েলশিংদা খঙহন্নবা অমসুং রিকম্মেন্দেসনশিং অসি য়াম্না ইফেক্তিব ওইনা চৎনহন্ননবগীদমক তঙাই ফদবা এক্সন লৌখৎনবা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা চিথি ইদুনা খঙহনখ্রে৷ লোকেল লেঙ্গুৱেজতা লৈরিবা ইনফোর্মেসন অমসুং কম্ম্যুনিকেসনগী চেনেল পুম্নমক শিজিন্নদুনা সর্ভিস পীরিবা অমসুং জেনেরেল পব্লিক অসিদা ইনফোর্মেসন অসি ইফেক্তিব ওইনা খঙহন্নবা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে৷ লেবেল খুদিংমক্তা ভেক্সিনেসন স্তাফশিং অসি ত্রেনিং ফংহন্নবা রাজ্যশিংদসু খঙহনখ্রে৷