হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পদা ভারতনা অতোপ্পা অৱাংবা থাক অমা ফংবা ঙমখ্রে অমসুং য়ু.এস.এ.দা কাপখিবা অপুনবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ মশিংদগী হেনখ্রে
লৈবাক অসিদা কোবিদ ভেক্সিন দোজ কোতি ৩২.৩৬ কাপখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৪৬,১৪৮ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখাতানা ৫,৭২,৯৯৪দা হন্থখ্রে
28 JUN 2021 11:09AM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ মশিংনা য়ু.এস.এ.দগী হেনখিবনা ভারতনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবতা অতোপ্পা অৱাংবা থাক অমা ফংবা ঙমখ্রে৷ ভারতকী কোবিদ ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি ২০২১গী জানুৱারি ১৬তা হৌখি অদুগা য়ু.এস.এ.দা কোবিদ ভেক্সিন কাপ্পা হৌখিবা অসিনা ২০২০গী দিসেম্বর ১৪দনি৷
ভারতকী অপুনবা কোবিদ ভেক্সিনেসন ঙরাং কোতি ৩২.৩৬ হেনখ্রে৷ ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ৪৩,২১,৮৯৮দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ৩২,৩৬,৬৩,২৯৭ কাপখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ ১৭,২১,২৬৮ কাপখি৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০১,৯৮,২৫৭
অনিশুবা দোজ
৭২,০৭,৬১৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৭৪,৪২,৭৬৭
অনিশুবা দোজ
৯৩,৯৯,৩১৯
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৪৬,৫১,৬৯৬
অনিশুবা দোজ
১৯,০১,১৯০
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৭১,১১,৪৪৫
অনিশুবা দোজ
১,৪৮,১২,৩৪৯
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৬,৭৫,২৯,৭১৩
অনিশুবা দোজ
২,৩৪,০৮,৯৪৪
অপুনবা
৩২,৩৬,৬৩,২৯৭
মীয়াম পুম্নমক কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী অনৌবা ফেস ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে৷ লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্নবগী খোঙজেল অদু য়াংখৎনবা অমসুং চাওথোক্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৪৬,১৪৮ লাকখি৷
হৌজিক্তি নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখিবা নুমিৎ ২১নি শুরে৷ মসিনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারত্তা লেপ্পা লৈতনা মহাক্কী এক্তিবলোদ তারক্লি৷ ঙসিদি লৈবাক অসিগী এক্তিব কেস মশিং অসি ঙসি ৫,৭২,৯৯৪ ওইখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ১৩,৪০৯ তারকখি অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.৮৯% খক্তনি৷
কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই কয়া অমা লেপ্পা-লৈতনা ফরকপনা, ভারত্তা নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরক্লিবা মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৪৬নি শুরে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ৫৮,৫৭৮ নাবা ফখি৷
নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেসশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই লিশিং ১২ হেন্না (১২,৪৩০) হেন্না নাবা ফখ্রে৷
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক শন্দোরকপা মতমদগী হৌদুনা হৌজিক ফাওবদা মীওই ২,৯৩,০৯,৬০৭ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৫৮,৫৭৮ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে৷ মসিনা লৈবাক অসিগী রিকোভরী রেত অসি ৯৬.৮০% ওইহন্দুনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং কা-হেন্না হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ১৫,৭০,৫১৫ তৌখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা ভারততা তেস্ত পুন্না কোতি ৪০.৬৩ হেন্না(৪০,৬৩,৭১,২৭৯) হেন্না তৌখ্রে৷
নাকল অমদা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎলকখিবা অসিদা মরী লৈননা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু লেপ্পা-লৈতনা হন্থরকখ্রে৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি হৌজিক হৌজিক ২.৮১% ওই অদুগা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ২.৯৪% ওইখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক %গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২১নি শুরে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India achieves another milestone in COVID19 vaccination and overtakes USA in total number of COVID Vaccine doses administered
32.36 cr COVID Vaccine doses administered across the country
India reports 46,148 New Cases in the last 24 hours
India's Active Caseload declines to 5,72,994
28 JUN 2021 11:09AM by PIB Delhi
India has achieved another milestone in its COVID19 vaccination drive as it overtakes USA in terms of the total number of COVID vaccine doses administered. India’s COVID Vaccination drive started on 16th Jan 2021, whereas the COVID vaccination in USA started on 14th December 2020.
India’s cumulative vaccination coverage has exceeded 32.36 Crores yesterday. A total of 32,36,63,297 vaccine doses have been administered through 43,21,898 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 17,21,268 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,01,98,257
2nd Dose
72,07,617
FLWs
1st Dose
1,74,42,767
2nd Dose
93,99,319
Age Group 18-44 years
1st Dose
8,46,51,696
2nd Dose
19,01,190
Age Group 45-59 years
1st Dose
8,71,11,445
2nd Dose
1,48,12,349
Over 60 years
1st Dose
6,75,29,713
2nd Dose
2,34,08,944
Total
32,36,63,297
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21 June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID19 vaccination throughout the country.
India has reported 46,148 new cases in the last 24 hours.
Less than 1 lakh Daily New Cases have been reported for 21 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has also been witnessing a continuous fall in its active caseload. The country’s Active Caseload stands at 5,72,994 today.
A net decline of 13,409 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 1.89% of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID-19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 46 consecutive days now. 58,578 recoveries were registered in the last 24 hours.
More than 12 thousand(12,430) recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,93,09,607 people have already recovered from COVID-19 and 58,578 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 96.80%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 15,70,515tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 40.63crore (40,63,71,279) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 2.81% while the Daily Positivity rate stands at 2.94% today. It has remained less than 5% for 21 consecutive days now.