প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৪৭সংখ্যক জি৭ সন্মিলনত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অংশগ্ৰহণ
10 JUN 2021 6:34PM by PIB Guwahati
ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী বৰিছ জনছনৰ আমন্ত্ৰণক্ৰমে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ১২ আৰু ১৩ জুনত ভাৰ্চুৱেলী জি৭ আউটৰীচ্চ পৰ্বত অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ ব্ৰিটেইনৰ অধ্যক্ষতাত এইবাৰ জি৭ সন্মিলন অনুষ্ঠিত হ’ব আৰু এই সন্মিলনত ভাৰতৰ লগতে অষ্ট্ৰেলিয়া, কোৰিয়া আৰু দক্ষিণ আফ্ৰিকাই অতিথি দেশ হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ এই সন্মিলন হাইব্ৰিড ম’ডত অনুষ্ঠিত হ’ব৷
সন্মিলনৰ মুল বিষয়বস্তু হৈছে ‘বিল্ড বেক বেটাৰ’ আৰু ব্ৰিটেইনে চাৰিটা দিশত অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰিছে৷ সেইবোৰ হৈছে ভৱিষ্যতে মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিব পৰাকৈ ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ পৰা বিৰুদ্ধে বিশ্ববাসীক মুক্ত কৰাত নেতৃত্ব বহন কৰা; চেম্পিয়নমুক্ত আৰু সুস্থ বাণিজ্যৰ জৰিয়তে সমৃদ্ধিশালী ভৱিষ্যতৰ প্ৰসাৰ কৰা; জলবায়ু পৰিৱৰ্তন নিয়ন্ত্ৰণ কৰা আৰু পৃথিৱীৰ জৈৱ-বৈচিত্ৰতা সুৰক্ষা কৰা; আৰু মিলিত মূল্যবোধ আৰু মুক্ত সমাজ ব্যৱস্থাৰ শ্বেয়াৰ কৰা৷ স্বাস্থ্য আৰু জলবায়ু পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি মহামাৰীৰ পৰা মুক্ত হোৱাৰ ক্ষেত্ৰত নেতৃবৃন্দই তেওঁলোকৰ দৃষ্টিভংগী বিনিময় কৰাৰ আশা আছে৷
দ্বিতীয় বাৰলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জি৭ সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ ২০১৯ চনত ফ্ৰান্সৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত জি৭ সন্মিলনত ভাৰতক ‘শুভচিন্তক’ হিচাপে আমন্ত্ৰণ জনোৱা হৈছিল আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘জলবায়ু, জৈৱ-বৈচিত্ৰ আৰু মহাসাগৰ’ আৰু ‘ডিজিটেল পৰিৱৰ্তনশীলতা’ পৰ্বত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল৷

Prime Minister's Office
Prime Minister’s participation in 47th G7 Summit
10 JUN 2021 6:34PM by PIB Delhi
At the invitation of UK Prime Minister Boris Johnson, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the Outreach Sessions of the G7 Summit on 12 and 13 June in virtual format. UK currently holds the Presidency of the G7 and has invited India, along with Australia, Republic of Korea and South Africa, as Guest Countries for the G7 Summit. The meeting will be held in hybrid mode.
The theme for the Summit is ‘Build Back Better’ and the UK has outlined four priority areas for its Presidency. These are leading the global recovery from coronavirus while strengthening resilience against future pandemics; promoting future prosperity by championing free and fair trade; tackling climate change and preserving the planet’s biodiversity; and championing shared values and open societies. The Leaders are expected to exchange views on the way forward on global recovery from the pandemic with a focus on health and climate change.
This is the second time the Prime Minister will be participating in a G7 meeting. India had been invited by the G7 French Presidency in 2019 to the Biarritz Summit as a "Goodwill Partner” and Prime Minister participated in the Sessions on ‘Climate, Biodiversity and Oceans’ and ‘Digital Transformation’.