Ministry of Health and Family Welfare
India reports 1.14 Lakh Daily New Cases, lowest in two months
Less than 2 lakh Daily New Cases for 10 continuous days
India's Active Caseload drops below 15 Lakh; at 14,77,799 today
Daily Recoveries continue to outnumber Daily New Cases for 24th consecutive day
Steady rise in national Recovery Rate maintained; Recovery Rate increases to 93.67%
Decline of Daily Positivity Rate to 5.62% continues trend of less than 10% positivity rate for 13 continuous days
India crosses landmark of 23 cr vaccination coverage
06 JUN 2021 10:18AM by PIB Delhi
India has reported 1,14,460 New Cases in the last 24 hours. This is the lowest in the last two months. The country has recorded less than 2 lakh Daily New Cases for 10 continuous days now. This is a result of collaborative and sustained efforts by the Centre and States/UTs following the “whole of Government” approach.
India has been witnessing a continuous fall in the active cases.The country’s Active Caseload has dipped below 15 lakh mark; stands at 14,77,799 today. The Caseload is below 20 lakhs for six successive days.
A net decline of 77,449 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 5.13%of the country's total Positive Cases.
With more people recovering from COVID19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 24th consecutive day. 1,89,232 recoveries were registered in the last 24 hours.
74,772 more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since beginning of the pandemic 2,69,84,781 people have already recovered from COVID-19. This constitutes an overall recovery rate of 93.67%, which is showing an increasing trend.
A total of 20,36,311 tests were conducted in the last 24 hours in the country and cumulatively India has conducted over 36.4 crore (36,47,46,522) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 6.54% while the Daily Positivity rate standsat 5.62% today. It has remained less than 10% for 13 consecutive days now.
In another significant achievement, the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 23 crore. 23.13 Cr vaccine doses have been administered under the Nationwide Vaccination Drive. 33,53,539 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
A total of 23,13,22,417 vaccine doses have been administered through 32,42,503 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
99,63,790
2nd Dose
68,55,261
FLWs
1st Dose
1,61,65,342
2nd Dose
86,62,859
Age Group 18-44 years
1st Dose
2,77,39,545
2nd Dose
1,61,253
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,07,15,580
2nd Dose
1,12,99,332
Over 60 years
1st Dose
6,05,54,245
2nd Dose
1,92,05,210
Total
23,13,22,417

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
থা অনিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইনা, ভারতনা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১.১৪ রিপোর্ত তৌরকখ্রে
থংননা ১০শুবা নুমিৎকী ওইনা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ২দগী হেন্না তানা লাকখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১৫গী মখাদা লৈখ্রে; ঙসি ১৪,৭৭,৭৯৯ ওইখ্রে
থংননা ২৪শুবা নুমিৎকী ওইনা নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদগী নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখ্রে
নেস্নেল রিকোভরী রেত তপ্ন-তপ্ন হেনগৎলক্লি; রিকোভরী রেত ৯৩.৬৭%দা হেনগৎলকখ্রে
নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ৫.৬২% ওইরক্তুনা থংননা ১৩শুবা নুমিৎকী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ১০%দগী হেন্না তানা লৈখ্রে
ভারতনা ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ২৩গী লেন্দমার্ক লানবা ঙমখ্রে
06 JUN 2021 10:18AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারতনা অনৌবা কেস ১,১৪,৪৬০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ হায়রিবা মশিং অসি থা অনিগী মনুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি৷ হৌজিক্তি লৈবাক অসিদা থংননা ১০শুবা নুমিৎকী ওইনা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ২দগী হেন্না তানা লাকখ্রে৷ মসিগী রিজল্ত অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা “হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত” এপ্রোচ ইন্দুনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারততা লেপ্পা লৈতনা এক্তিব কেস মশিং হন্থরক্লি৷ লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১৫গী মখাদা লৈখ্রে; ঙসি ১৪,৭৭,৭৯৯ ওইখ্রে৷ থংননা তরুকশুবা নুমিৎশিংগী ওইনা কেসলোদ অসি লাখ ২০গী মখাদা লৈখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ৭৭,৪৪৯ হন্থরকখ্রে অমসুং হৌজিক হৌজিক এক্তিব কেস ওইনা লৈরিবা মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৫.১৩% খক্তনি৷
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সন অসিদগী মীওই হেন্না হেন্না ফরক্তুনা, থংননা ২৪শুবা নুমিৎকী ওইনা ভারততা নৌনা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১,৮৯,২৩২ লাইচৎ অসিদগী ফরকপা ঙমখ্রে হায়না রেজিস্তর তৌখ্রে৷
নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইচৎ অসিদগী নৌবা ফরকখিবগী মশিং অসি ৭৪,৭৭২নি
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপা মতমদগী নারক্লিবা মীওইশিংগী মনুংদা, মীওই ২,৬৯,৮৪,৭৮১দি কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মপুং ফানা ফরকপা ঙমখ্রে৷ মসিনা রিকোভরী রেত অসি ৯৩.৬৭% ওইহল্লে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ২০,৩৬,৩১১ পাংথোকখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা তেস্ত কোতি ৩৬.৪(৩৬,৪৭,৪৬,৫২২) হেন্না তৌখ্রে৷
নাকল অমরোমদা, লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎহনখ্রে, চয়োল খুদিংগী পোজিতিব ওইখিবগী চাং লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি৷ হৌজিক হৌজিক চয়োলগী ওইনা ওইরিবা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ৬.৫৪%নি অদুগা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ৫.৬২% ওইখি৷ হৌজিক্তি থংননা ১৩শুবা নুমিৎকী ওইনা ১০%দগী হেন্না তানা লৈখ্রে৷
অতোপ্পা য়াম্না মরু ওইবা এচিবমেন্ত অমা ওইনা, লৈবাক অসিদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী চাং অসি পুন্না কোতি ২৩ হেনখ্রে৷ নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২৩.২৩ কাপখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ ৩৩,৫৩,৫৩৯ কাপখি৷
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা পোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ৩২,৪২,৫০৩দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ২৩,১৩,২২,৪১৭ কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৯৯,৬৩,৭৯০
অনিশুবা দোজ
৬৮,৫৫,২৬১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৬১,৬৫,৩৪২
অনিশুবা দোজ
৮৬,৬২,৮৫৯
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা
অহানবা দোজ
২,৭৭,৩৯,৫৪৫
অনিশুবা দোজ
১,৬১,২৫৩
চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা
অহানবা দোজ
৭,০৭,১৫,৫৮০
অনিশুবা দোজ
১,১২,৯৯,৩৩২
চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৬,০৫,৫৪,২৪৫
অনিশুবা দোজ
১,৯২,০৫,২১০
অপুনবা
২৩,১৩,২২,৪১৭