ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ- ୧୯ ଅପଡେଟ୍
27 MAY 2021 9:43AM by PIB Bhubaneswar
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ ୨୪,୧୯,୯୦୭ ହ୍ରାସ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ ୭୫,୬୮୪ ହ୍ରାସ
୨.୧୧ ଲକ୍ଷ ମାମଲା ସହ ନୂଆ ମାମଲାରେ ହ୍ରାସ ଜାରି
ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସାରା ଦେଶରେ ୨,୪୬,୩୩, ୯୫୧ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ସାରିଲେଣି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨,୮୩,୧୩୫ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଲଗାତର ୧୪ ଦିନ ଧରି ନୂଆ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ରହିଛି ।
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୯୦.୦୧ ପ୍ରତିଶତ ହୋଇଛି ।
ଏବେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭ ହାର ୧୦.୯୩ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି ।
ଲଗାତର ତୃତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ ପଜିଟିଭ ହାର କମିଛି ।
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ୯.୭୯ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି, ଯାହା ଲଗାତର ତୃତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ ୧୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ ରହିଛି ।
ଦେଶବ୍ୟାପି ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୨୦.୨୭ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଆମେରିକା ପରେ ଭାରତ ଦ୍ୱିତୀୟ ଦେଶ ଭାବେ ୨୦ କୋଟି ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନର ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିପାରିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତା ବଢିଛି । ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ୨୧.୫୭ ଲକ୍ଷ ପରୀକ୍ଷଣ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 UPDATE
27 MAY 2021 9:43AM by PIB Delhi
Active Caseload further declines to 24,19,907
Active Cases decrease by 75,684 in last 24 hours
At 2.11 Lakh Cases, declining trend in new cases is maintained
2,46,33,951 total Recoveries across the country so far. 2,83,135patients recovered during last 24 hours.
Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 14th consecutive day
Recovery Rate increases to 90.01%
Weekly Positivity Rate currently at 10.93%
Daily positivity rate at 9.79%, less than 10% for 3 consecutive days.
20.27 Cr. Vaccine Doses administered so far under Nationwide Vaccination Drive
After the USA, India is the 2nd country to achieve the 20 cr Vaccination doses landmark
Testing capacity substantially ramped up- 21.57 lakh tests conducted in last 24 hours