স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত টীকাকৰণৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যাই অতিক্ৰমিলে ১৮কোটিৰ ঘৰ
এই পৰ্যন্ত ১৮-৪৪ আয়ুসীমাৰ ৪২লাখৰো অধিক হিতাধিকাৰীক প্ৰতিষেধক প্ৰদান
শেহতীয়া পাঁচোটা দিনত চতুৰ্থবাৰৰ বাবে ২৪ঘ্ণ্টাত নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্যৰ সংখ্যা অধিক হ’ল
২৪ঘণ্টাত সক্ৰীয় ৰোগীৰ সংখ্যা হ্ৰাস পালে ৩১,০৯১গৰাকী
ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধ অভিযানত সহযোগিতাৰ বাবে আগবঢ়োৱা সাহায্য সামগ্ৰী তড়িত গতিৰে মোকলোৱা, বিভাজন কৰা আৰু ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চললৈ প্ৰেৰণৰ দিহা
15 MAY 2021 11:22AM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে দেশত থকা যুঁজখনত লক্ষণীয় সাফল্যৰ নিদৰ্শন দাঙি ধৰি আজি ৩-পৰ্যায়ৰ অভিযানৰ অধীনত টীকাকৰণৰ সৰ্ব মুঠ পৰিসংখ্যাই ১৮কোটিৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
আজি পুৱা ৭বজা পৰ্যন্ত দেশত অনুষ্ঠিত ২৬,০২,৪৩৫টা টীকাকৰণ শিবিৰৰ জৰিয়তে ১৮,০৪,৫৭,৫৭৯পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়।
এইসকলৰ মাজত ৯৬,২৭,৬৫০গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী(প্ৰথম পালি), ৬৬,২২,০৪০গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী (দ্বিতীয় পালি) আৰু ১,৪৩,৬৫,৮৭১ গৰাকী(প্ৰথম পালি)আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী আছিল। ইফালে, ৮১,৪৯,৬১৩গৰাকী আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী (দ্বিতীয় পালি), ১৮-৪৫বছৰৰ মাজৰ ৪২,৫৮,৭৫৬গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথমপালি, ৮৭,৫৬,৩১৩গৰাকীক দ্বিতীয় পালি আৰু ৪৫ৰ পৰা ৬০বছৰৰ মাজৰ ৫,৬৮,০৫,৭৭২গৰাকী(প্ৰথম পালি) আৰু ১,৭৫,৫৩,৯১৮গৰাকী(দ্বিতীয় পালি)ক প্ৰতিষেধক প্ৰাদন কৰা হয়।
স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী
প্ৰথম পালি
96,27,650
দ্বিতীয় পালি
66,22,040
আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী
প্ৰথম পালি
1,43,65,871
দ্বিতীয় পালি
81,49,613
১৮-৪৪বছৰ বয়স সীমাৰ
প্ৰথম পালি
42,58,756
৪৫-৬০বছৰ বয়স সীমাৰ
প্ৰথম পালি
5,68,05,772
দ্বিতীয় পালি
87,56,313
৬০বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ
প্ৰথম পালি
5,43,17,646
দ্বিতীয় পালি
1,75,53,918
মুঠ
18,04,57,579
এই পৰ্যন্ত দেশত প্ৰদান কৰা সৰ্বমুঠ প্ৰতিষেধকৰ ৬৬.৭৩%ই প্ৰদান কৰা হৈছে ১০খন ৰাজ্যত।
শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ১৮-৪৪বছৰ বয়স সীমাৰ ৩,২৮,২১৬গৰাকী হিতাধিকাৰীয়ে ক’ভিড-১৯ প্ৰতিষেধকৰ প্ৰথম পালি গ্ৰহণ কৰিছে আৰু ইয়াকে ধৰি টীকাকৰণ অধিযানৰ তৃতীয়টো পৰ্যায়ত ৩২খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত সৰ্বমুঠ ৪২,৫৮,৭৫৬গৰাকী লোকক প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়। এই পৰ্যন্ত প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা ১৮-৪৪ বছৰ বয়স সীমাৰ হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যাসমূহ তলৰ তালিকাত দাঙি ধৰা হৈছে।
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য
মুঠ
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপূঞ্জ
1,176
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
2,624
3
অসম
1,60,139
4
বিহাৰ
5,08,034
5
চণ্ডীগড়
974
6
চত্তিশগড়
1,028
7
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
1,663
8
দমন আৰু দিউ
2,036
9
দিল্লী
5,26,232
10
গোৱা
1,858
11
গুজৰাট
4,50,980
12
হাৰিয়াণা
3,99,946
13
হিমাচল প্ৰদেশ
14
14
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
30,642
15
ঝাৰখণ্ড
32,469
16
কৰ্ণাটক
1,08,059
17
কেৰালা
1,364
18
লাডাখ
86
19
মধ্য প্ৰদেশ
1,36,369
20
মহাৰাষ্ট্ৰ
6,40,922
21
মেঘালয়
1,920
22
নাগালেণ্ড
4
23
ওড়িশা
1,23,086
24
পুডুচেৰী
2
25
পাঞ্জাৱ
6,403
26
ৰাজস্থান
6,14,253
27
তামিল নাডু
28,241
28
তেলেংগাণা
500
29
ত্ৰিপুৰা
2
30
উত্তৰ প্ৰদেশ
3,66,239
31
উত্তৰাখণ্ড
88,277
32
পশ্চিম বংগ
23,214
মুঠ
42,58,756
যোৱা ২৪ঘণ্টাত ১১লাখৰো অধিক লোকৰ টীকাকৰণ সম্পন্ন কৰা হৈছে। টীকাকৰণৰ ১১৯সংখ্যক দিন(১৪মে’, ২০২১)টোত মুঠ ১১,০৩,৬২৫গৰাকী লোকক টীকা প্ৰদান কৰা হৈছে। আজি সম্পন্ন হোৱা ১১,৬২৮টা অধিৱেশনত ইয়াৰে ৬,২৯,৪৪৫গৰাকী হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰথম পালি আৰু ৪,৭৪,১৮০গৰাকী হিতাধিকাৰীয়ে টীকাৰ দ্বিতীয়টো পালি গ্ৰহণ কৰিছে।
তাৰিখ: ১৪ মে, ২০২১ (১১৯ সংখ্যক দিৱস)
স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী
প্ৰথম পালি
8,861
দ্বিতীয় পালি
16,604
আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী
প্ৰথম পালি
39,258
দ্বিতীয় পালি
31,058
১৮-৪৪বছৰ বয়স সীমাৰ
প্ৰথম পালি
3,28,316
৪৫-৬০বছৰ বয়স সীমাৰ
প্ৰথম পালি
1,83,313
দ্বিতীয় পালি
2,04,871
৬০বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ
প্ৰথম পালি
69,697
দ্বিতীয় পালি
2,21,647
মুঠ সাফল্য
প্ৰথম পালি
6,29,445
দ্বিতীয় পালি
4,74,180
দেশত এই পৰ্যন্ত ২,০৪,৩২,৮৯৮গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ৩,৫৩,২৯৯গৰাকী লোকক আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পিচত চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি প্ৰদান কৰা হৈছে। যোৱা পাঁচদিনত চতুৰ্থ বাৰৰ বাবে আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যাই নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ সংখ্যাকক চেৰ পেলাইছে। আজিৰ তাৰিখত ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৮৩.৮৩% বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে।
দেশত আজিৰ তাৰিখত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যা হৈছেগৈ ৩৬,৭৩,৮০২গৰাকী। এয়া দেশৰ মুঠ আক্ৰন্তৰ ১৫.০৭%।
ইফালে, ২৪ঘণ্টাত দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হৈ হৈছেগৈ ৩১,০৯১গৰাকী।
দেশৰ মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ ৭৭.২৬%ই হ’ল ১১খন ৰাজ্যৰ।
তলত ২৪ঘণ্টাত ৰাজ্যসমূহত সলনি হোৱা সক্ৰিয় ৰোগী সংখ্যা প্ৰদৰ্শিত কৰা হৈছে।
তলত ১৫দিনত ৰাজ্যসমূহত সলনি হোৱা সক্ৰিয় ৰোগী সংখ্যা প্ৰদৰ্শিত কৰা হৈছে।
ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধ অভিযানত সহযোগিতাৰ বাবে আগবঢ়োৱা বিদেশী সাহায্য সামগ্ৰী তড়িত গতিৰে মোকলোৱা, বিভাজন কৰা আৰু ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চললৈ প্ৰেৰণৰ দিহা কৰা হৈছে। সামগ্ৰিক ভাবে ১০,৭৯৬টা অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটৰ, ১২,২৬৯টা অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ, ১৯টা অক্সিজেন জেনেৰেশ্যন প্লাণ্ট, ৬,৪৯৭টা ভেণ্টিলেটৰ-বাই জোজ আৰু৪.২লাখ ৰেমডিছিভিৰ ভাইল স্থপথ আৰু বায়ুপথেৰে প্ৰেৰণ আৰু বিতৰণ কৰা হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ৩,২৬,০৯৮গৰাকী লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে।
নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭৪.৮৫%ই ১০খন ৰাজ্যৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কৰ্ণাটকে সৰ্বাধিক ৪১,৭৭৯গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ৩৯,৯২৩ আৰু ৩৪,৬৯৪গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কেৰালা।
ইফালে, দেশত ৰাষ্ট্ৰীয় গড় মৃত্যুৰ হাৰ হৈছে ১.০৯%।
শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ৩,৮৯০গৰাকী লোকে মৃত্যু সাৱটাৰ তথ্য লাভ কৰা হৈছে।
মৃত্যু সাৱটা ৭৮.৩% মৃতকেই ৫খন ৰাজ্যৰ।
মৃত্যু বৰণ কৰা সকলৰ ৭২.১৯%ই দহখন ৰাজ্যৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৬৯৫গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কৰ্ণাটকত ৩৭৩গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 18 Crore
More than 42 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated, so far
24-hour Recoveries Outnumber Daily New COVID Cases for Fourth Time in last Five Days
Decline of 31,091 in Active Caseload in the last 24 hours
Foreign Aid of Relief Materials to combat COVID19 continues to be swiftly cleared, apportioned and sent to States/UTs
15 MAY 2021 11:22AM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 18 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 18,04,57,579 vaccine doses have been administered through 26,02,435 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 96,27,650 HCWs who have taken the 1st dose and 66,22,040 HCWs who have taken the 2nddose, 1,43,65,871 FLWs (1stdose), 81,49,613 FLWs (2nddose), 42,58,756 beneficiaries under 18-45 age group (1stdose), 5,68,05,772 (1stdose) and 87,56,313 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,43,17,646 1stdose beneficiaries and 1,75,53,918 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
96,27,650
2nd Dose
66,22,040
FLWs
1st Dose
1,43,65,871
2nd Dose
81,49,613
Age Group 18-44 years
1st Dose
42,58,756
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,68,05,772
2nd Dose
87,56,313
Over 60 years
1st Dose
5,43,17,646
2nd Dose
1,75,53,918
Total
18,04,57,579
Ten states account for 66.73% of the cumulative doses given so far in the country.
3,28,216 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 42,58,756 across 32 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
1,176
2
Andhra Pradesh
2,624
3
Assam
1,60,139
4
Bihar
5,08,034
5
Chandigarh
974
6
Chhattisgarh
1,028
7
Dadra & Nagar Haveli
1,663
8
Daman & Diu
2,036
9
Delhi
5,26,232
10
Goa
1,858
11
Gujarat
4,50,980
12
Haryana
3,99,946
13
Himachal Pradesh
14
14
Jammu & Kashmir
30,642
15
Jharkhand
32,469
16
Karnataka
1,08,059
17
Kerala
1,364
18
Ladakh
86
19
Madhya Pradesh
1,36,369
20
Maharashtra
6,40,922
21
Meghalaya
1,920
22
Nagaland
4
23
Odisha
1,23,086
24
Puducherry
2
25
Punjab
6,403
26
Rajasthan
6,14,253
27
Tamil Nadu
28,241
28
Telangana
500
29
Tripura
2
30
Uttar Pradesh
3,66,239
31
Uttarakhand
88,277
32
West Bengal
23,214
Total
42,58,756
More than 11 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours. As on Day-119 of the vaccination drive (14th May, 2021), 11,03,625 vaccine doses were given. Across 11,628 sessions, 6,29,445 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 4,74,180 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 14thMay,2021 (Day-119)
HCWs
1stDose
8,861
2ndDose
16,604
FLWs
1stDose
39,258
2nd Dose
31,058
18-44 years
1st Dose
3,28,316
45 to 60 years
1stDose
1,83,313
2nd Dose
2,04,871
Over 60 years
1stDose
69,697
2nd Dose
2,21,647
Total Achievement
1stDose
6,29,445
2ndDose
4,74,180
India’s cumulative recoveries has reached2,04,32,898today. The National Recovery Rate is 83.83%.
3,53,299recoveries were registered in the last 24 hours. It outnumbers India’s Daily New COVID cases for the fourth time in the last five days.
Ten states account for 70.49% of the new recoveries.
India’s total Active Caseload has decreased to 36,73,802 today. It now comprises 15.07% of the country's total Positive Cases.
A net decline of 31,091 cases is recorded in the active caseload in the last 24 hours.
11States cumulatively account for 77.26% of India’s total Active Cases.
The graph below highlights the change in active cases for states in the last 24 hours.
The change in number of active cases for states in the last 15 days is depicted in the graph below.
Foreign aid of relief materials continues to be swiftly cleared, apportioned and sent to States/UTs to combat COVID19. Cumulatively, 10,796 Oxygen Concentrators; 12,269 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 6,497 ventilators/Bi PAP and over 4.2L Remdesivir vials delivered/ dispatched through road and air, so far.
3,26,098 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 74.85% of the new cases in last 24 hours.
Karnataka has reported the highest daily new cases at 41,779. It is followed by Maharashtra with 39,923 while Kerala reported 34,694 new cases.
The National Mortality Rate currently stands at 1.09%.
3,890 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 72.19% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (695). Karnataka follows with 373 daily deaths.