হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত সরকারনা “হোল ওফ গভর্মেন্ত” এপ্রোচ অমগী খুৎথাংদা মালেম অসিগী লৈবাকশিংনা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং, সিলিন্দরশিং, জেনেরেসন প্লান্তশিং অমসুং লাখ ৩.৪ হেন্না পীরক্লিবা রেমদেসিবির রাজ্যশিং /য়ু.তি.শিংদা খোংজেল য়াংনা য়েন্থোক্লি
নুমিৎ ৬১নিগী মতুংদা, পুং ২৪ অসিদা লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখিবা মশিংনা নৌনা লাকপা কোবিদ কেস মশিংদগী হেনখ্রে
থা অনিগী মতুংদা ইহান হানবা ওইনা এক্তিব কেসলোদতা ৩০,০১৬ তারকখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ২৫.৫ হেন্না ভেক্সিন কাপখ্রে
11 MAY 2021 11:40AM by PIB Imphal
হৌজিক ফাওবদা গ্লোবেল এইদ ওইনা মালেম অসিগী লৈবাকশিংদগী ফংখিবা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৮,৯০০, ওক্সিজেন সিলিন্দর ৫,০৪৩, ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৮, ভেন্তিলেতর/বাইপাপ ৫,৬৯৮ অমসুং লাখ ৩.৪ হেল্লিবা রেমদেসিভির অদু রাজ্যশিংদা অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি মাই পাক্না লান্থেংননবা য়েন্থোকখ্রে৷ কেন্দ্র সরকারনা এয়র অমসুং রোদ শিজিন্নদুনা অমসুং ফাস্তর কস্তম ক্লিয়রেন্সকী খুৎথাংদা গ্লোবেল এইদশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা অথুবা মতমদা য়ৌহন্নবা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ মখা চত্থরকপনা ঙসিদি লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপখিবা মশিং অসি পুন্না কোতি ১৭.২৭ হেনখ্রে৷
থা অনিগী মতুংদা ইহান হানবা ওইনা(নুমিৎ ৬১) হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস ৩০,০১৬ তারকখ্রে৷
অদুগা, নুমিৎ ৬১নিগী মতুংদা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইচৎ অসিদগী নৌনা ফরকখিবগী মশিংনা নৌনা লাক্লিবা কেস মশিংদগী হেন্না য়ামখ্রে৷
নুংতিগী লাক্লিবা অনৌবা কেস অমসুং লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী ভারতকী ত্রেজেক্তরী অদু মখাদা উৎলি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ২৫,১৫,৫১৯দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ১৭,২৭,১০,০৬৬ কাপখ্রে৷ মসিগী মনুংদা অহানবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৯৫,৬৪,২৪২ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৫,০৫,৭৪৪, এফ.এল.দবল্যু. ১,৪০,৫৪,০৫৮(অহানবা দোজ), এফ.এল.দবল্যু. ৭৮,৫৩,৫১৪ (অনিশুবা দোজ), চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ২৫,৫৯,৩৩৯ (অহানবা দোজ), চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৫৫,১০,৬৩০ (অহানবা দোজ)অমসুং ৭১,৯৫,৬৩২(অনিশুবা দোজ)৷ চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৩৮,০৬,২০৫না অহানবা দোজ অমসুং ১,৫৬,৬০,৭০২না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৯৫,৬৪,২৪২
অনিশুবা দোজ
৬৫,০৫,৭৪৪
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,৪০,৫৪,০৫৮
অনিশুবা দোজ
৭৮,৫৩,৫১৪
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
২৫,৫৯,৩৩৯
চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৫,৫৫,১০,৬৩০
অনিশুবা দোজ
৭১,৯৫,৬৩২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৫,৩৮,০৬,২০৫
অনিশুবা দোজ
১,৫৬,৬০,৭০২
অপুনবা
১৭,২৭,১০,০৬৬
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা দোজকী ৬৬.৭%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,২৪,৭৩১না কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ভেক্সিনেসন দ্রেইব অসি হেক হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩০দা পুন্না ২৫,৫৯,৩৩৯ কাপখ্রে৷ মখাগী তেবল অসিনা হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ অদু উৎলি৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
অপুনবা
১
এ. অমসুং এন. ইথৎশিং
১,০৫৯
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৮১২
৩
অসাম
১,০৬,৭৫০
৪
বিহার
১,৭৯,৫০৭
৫
চান্দিগর্হ
২
৬
ছত্তিশগর
১,০২৬
৭
দিল্লি
৩,৬৬,৩৯১
৮
গোৱা
১,২২৮
৯
গুজরাত
৩,২৪,১৯২
১০
হরিয়ানা
২,৯৪,১০৯
১১
হিমাচল প্রদেশ
১৪
১২
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২৯,১৩৯
১৩
ঝর্খন্দ
৯৪
১৪
কর্নতাকা
২১,৪৮৫
১৫
কেরলা
৩৯৭
১৬
লদাখ
৮৬
১৭
মধ্য প্রদেশ
৪৮,৯১০
১৮
মহারাস্ত্র
৫,১০,৫১৮
১৯
মেঘালয়
২
২০
নাগালেন্দ
৪
২১
ওরিশা
৫০,০৬২
২২
পুদুচেরী
১
২৩
পঞ্জাব
৪,১৬৩
২৪
রাজস্থান
৪,১৩,৪১১
২৫
তামিল নাদু
১৬,৭৩৫
২৬
তেলঙ্গনা
৫০০
২৭
ত্রিপুরা
২
২৮
উত্তর প্রদেশ
১,৬৭,৩০৮
২৯
উত্তরখন্দ
১৪,৩৪০
৩০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭,০৯২
অপুনবা
২৫,৫৯,৩৩৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ২৫ হেন্না কাপখ্রে৷
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ১১৫শুবা ঙসিগী নুমিৎ অসি ফাওবদা (২০২১গী মে ১০), ভেক্সিন দোজ ২৫,০৩,৭৫৬ কাপখ্রে৷ সেসন ১৮,৫৪২দা, বেনিফিসরী ১০,৭৫,৯৪৮না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং বেনিফিসরী ১৪,২৭,৮০৮না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
তাং: ২০২১গী মে ১০(নুমিৎ-১১৫)
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১৬,৭৫৪
অনিশুবা দোজ
৩৩,৯৩১
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৭৯,৪১৭
অনিশুবা দোজ
৯৬,৮৮৪
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৫,২৪,৭৩১
চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৩,২৫,৩৪২
অনিশুবা দোজ
৬,২৬,২১৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১,২৯,৭০৪
অনিশুবা দোজ
৬,৭০,৭৮০
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোজ
১০,৭৫,৯৪৮
অনিশুবা দোজ
১৪,২৭,৮০৮
ভারতকী ওইনা লাইচৎ অসিদগী ফখিবগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি ১,৯০,২৭,৩০৪ য়ৌরে৷ নেস্নেল রিকোভরী রেতনা ৮২.৭৫%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩,৫৬,০৮২ লাইচৎ অসিদগী ফখি৷
নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী ৭২.২৮%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৩,২৯,৯৪২ লাকখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা লাকখিবা কেস মশিংগী ৬৯.৮৮%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
কর্নতাকাদা অনৌবা কেস ৩৯,৩০৫ লাক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা রাজ্য ওইরি৷ মহারাস্ত্রনা মতুং ইন্দুনা ৩৭,২৩৬ লাকখি অদুগা তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ২৮,৯৭৮ লাকখি৷
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ৩৭,১৫,২২১ ওইরে৷ মসিগী মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেস মশিংগী ১৬.১৬%নি৷
থা অনিগী মতুংদা (নুমিৎ ৬১)ইহান হানবা ওইনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস ৩০,০১৬ তারকখ্রে৷
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কোসকী ৮২.৬৮%দি রাজ্য ১৩দা ওইরি৷
লৈবাক অসিদা লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেসকি ২৪.৪৪%দি জিলা ১০দগী লাকখিবনি৷ জিলাশিং অদু মখাদা উৎলি৷
নেস্নেল মোর্তালিতী রেত অসি হৌজিক ১.০৯%দা লৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩,৮৭৬ শিখি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি৷
লাইচৎ অসিদগী নৌনা শিরিবা মশিংগী ৭৩.০৯%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷ কর্নাতাকানা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না শিখি(৫৯৬)৷ মহারাস্ত্রনা মতুং ইন্দুনা মীওই ৫৪৯ শিখি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Government of India is expeditiously delivering Global Aid of Oxygen concentrators, cylinders, generation plants and more than 3.4 L Remdesivir Vials to states/UTs through a “Whole of Government” approach
24 hour Recoveries outnumber Daily New COVID Cases after 61 days
Decline of 30,016 in Active Caseload for the first time after two months
More than 25.5 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated so far
11 MAY 2021 11:40AM by PIB Delhi
8,900 Oxygen Concentrators, 5,043 Oxygen Cylinders, 18 Oxygen Generation Plants, 5,698 ventilators/ Bi PAP and more than 3.4 L Remdesivir vials received as part of global aid to India have been delivered/ dispatched to States and UTs to strengthen and supplement their COVID response, so far. The Union Government is ensuring a streamlined and fast delivery of the global aid to States and UTs through faster custom clearances, and use of air and road.
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has exceeded 17.27 Cr today as the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive expands further.
A net decline of 30,016 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours for the first time after two months (61 days).
Also, after 61 days, the new recoveries outnumber the new cases seen in last 24 hours.
India’s trajectory of daily new cases and recoveries has been shown below.
A total of 17,27,10,066 vaccine doses have been administered through 25,15,519sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 95,64,242 HCWs who have taken the 1st dose and 65,05,744 HCWs who have taken the 2nddose, 1,40,54,058 FLWs (1stdose), 78,53,514
FLWs (2nddose), 25,59,339 beneficiaries under 18-45 age group (1stdose), 5,55,10,630 (1stdose) and 71,95,632 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.5,38,06,205 1stdose beneficiaries and 1,56,60,702 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
95,64,242
2nd Dose
65,05,744
FLWs
1st Dose
1,40,54,058
2nd Dose
78,53,514
Age Group 18-44 years
1st Dose
25,59,339
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,55,10,630
2nd Dose
71,95,632
Over 60 years
1st Dose
5,38,06,205
2nd Dose
1,56,60,702
Total
17,27,10,066
Ten states account for 66.7% of the cumulative doses given so far in the country.
5,24,731 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 25,59,339 across 30 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
1,059
2
Andhra Pradesh
812
3
Assam
1,06,750
4
Bihar
1,79,507
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,026
7
Delhi
3,66,391
8
Goa
1,228
9
Gujarat
3,24,192
10
Haryana
2,94,109
11
Himachal Pradesh
14
12
Jammu & Kashmir
29,139
13
Jharkhand
94
14
Karnataka
21,485
15
Kerala
397
16
Ladakh
86
17
Madhya Pradesh
48,910
18
Maharashtra
5,10,518
19
Meghalaya
2
20
Nagaland
4
21
Odisha
50,062
22
Puducherry
1
23
Punjab
4,163
24
Rajasthan
4,13,411
25
Tamil Nadu
16,735
26
Telangana
500
27
Tripura
2
28
Uttar Pradesh
1,67,308
29
Uttarakhand
14,340
30
West Bengal
7,092
Total
25,59,339
More than 25 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-115 of the vaccination drive (10th May, 2021), 25,03,756 vaccine doses were given. Across 18,542 sessions, 10,75,948 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 14,27,808 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 10thMay,2021 (Day-115)
HCWs
1stDose
16,754
2ndDose
33,931
FLWs
1stDose
79,417
2nd Dose
96,884
18-44 years
1st Dose
5,24,731
45 to 60 years
1stDose
3,25,342
2nd Dose
6,26,213
Over 60 years
1stDose
1,29,704
2nd Dose
6,70,780
Total Achievement
1stDose
10,75,948
2ndDose
14,27,808
India’s cumulative recoveries stand at 1,90,27,304 today. The National Recovery Rate is 82.75%.
3,56,082 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 72.28% of the new recoveries.
3,29,942 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 69.88% of the new cases in last 24 hours.
Karnataka has reported the highest daily new cases at 39,305. It is followed by Maharashtra with 37,236 while Tamil Nadu reported 28,978 new cases.
India’s total Active Caseload has dipped to 37,15,221 today. It now comprises 16.16% of the country's total Positive Cases.
A net decline of 30,016 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours for the first time after two months (61 days).
13 States cumulatively account for 82.68% of India’s total Active Cases.
24.44% of total active cases in the country have been reported from 10 districts as shown below.
The National Mortality Rate currently stands at 1.09%.
3,876 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 73.09% of the new deaths. Karnatakasaw the maximum casualties (596). Maharashtra follows with 549 daily deaths.