স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰত চৰকাৰে “সম্পূৰ্ণ চৰকাৰ” প্ৰচেষ্টাৰে বৈশ্বিক সাহাৰ্য্য হিচাপে লাভ কৰা অক্সিজেন কনচেনট্ৰেটৰ, চিলিণ্ডাৰ, জেনেৰেশ্যন প্লান্ট আৰু ৩.৪ লাখৰো অধিক বটল ৰেমডেচিভিৰ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ ক্ষীপ্ৰতাৰে আগবঢ়াইছে
৬১ দিনৰ পাছত ২৪ ঘন্টাৰ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই দৈনিক নতুন ক’ভিড ঘটনাক অতিক্ৰম কৰিলে
দুমাহৰ পাছত প্ৰথম বাৰৰ বাবে ৩০,০১৬ সক্ৰিয় কেছল’ড হ্ৰাস পালে
এতিয়ালৈকে ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ২৫.৫ লাখৰো অধিক হিতাধিকাৰীক ভেকচিন প্ৰদান কৰা হৈছে
11 MAY 2021 11:40AM by PIB Guwahati
এতিয়ালৈকে বৈশ্বিক সাহাৰ্য্য হিচাপে ভাৰতে লাভ কৰা ৮,৯০০ অক্সিজেন কনচেনট্ৰেটৰ, ৫,০৪৩ অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ, ১৮ অক্সিজেন জেনেৰেশ্যন প্লান্ট, ৫,৬৯৮ ভেন্টিলেটৰ/ Bi PAP আৰু ৩.৪ লাখৰো অধিক বটল ৰেমডেচিভিৰ, ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ তেওঁলোকৰ ক’ভিড সঁহাৰি সুদৃঢ়কৰণ আৰু পৰিপূৰণৰ অৰ্থে বিতৰণ/প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰখনে দ্ৰুত কাষ্টম মঞ্জুৰী আৰু বায়ু আৰু স্থল পথ ব্যৱহাৰৰ জৰিয়তে বৈশ্বিক সাহাৰ্য্যসমূহ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ ক্ষীপ্ৰতাৰে সৰবৰাহ কৰাটো নিশ্চিত কৰিছে।
সম্প্ৰসাৰিত ৰাষ্ট্ৰজোৰা টিকাদান অভিযানৰ ৩য়-পৰ্যায় হিচাপে সমগ্ৰ দেশখনতে প্ৰদান কৰা ক’ভিড-১৯ ভেকচিন পালিৰ মুঠ সংখ্যাই ১৭.২৭ কোটি অতিক্ৰম কৰিছে।
দুমাহ (৬১ দিন) ৰ পাছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ সক্ৰিয় কেছল’ডৰপৰা ৩০,০১৬ টা ঘটনা হ্ৰাস পাইছে।
তদুপৰি, ৬১ দিনৰ পাছত, যোৱা ২৪ ঘন্টাৰ নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই নতুন ঘটনাক অতিক্ৰম কৰা দেখা যায়।
ভাৰতৰ দৈনিক নতুন ঘটনা আৰু আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ পৰিসংখ্যা তলত উল্লেখ কৰা হৈছে।
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে লাভ কৰা অস্থায়ী প্ৰতিবেদন অনুসৰি, ২৫,১৫,৫১৯ ছেচনজুৰি মুঠ ১৭,২৭,১০,০৬৬ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰ অন্তৰ্ভুক্ত হৈছেঃ ৯৫,৬৪,২৪২ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মীক ১ম পালি আৰু ৬৫,০৫,৭৪৪ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মীক ২য় পালি, ১,৪০,৫৪,০৫৮ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (১ম পালি), ৭৮,৫৩,৫১৪ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (২য় পালি), ১৮-৪৫ বছৰ বয়সৰ ২৫,৫৯,৩৩৯ হিতাধিকাৰী (১ম পালি), ৪৫ ৰপৰা ৬০ বছৰ বয়সৰ ৫,৫৫,১০,৬৩০ হিতাধিকাৰী (১ম পালি) আৰু ৭১,৯৫,৬৩২ হিতাধিকাৰী (২য় পালি)। ৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ ৫,৩৮,০৬,২০৫ হিতাধিকাৰীক ১ম পালি আৰু ১,৫৬,৬০,৭০২ হিতাধিকাৰীক ২য় পালি প্ৰদান কৰা হৈছে।
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
১ম পালি
৯৫,৬৪,২৪২
২য় পালি
৬৫,০৫,৭৪৪
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
১ম পালি
১,৪০,৫৪,০৫৮
২য় পালি
৭৮,৫৩,৫১৪
১৮-৪৪ বছৰ বয়স
১ম পালি
২৫,৫৯,৩৩৯
৪৫ ৰপৰা ৬০ বছৰ বয়স
১ম পালি
৫,৫৫,১০,৬৩০
২য় পালি
৭১,৯৫,৬৩২
৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ
১ম পালি
৫,৩৮,০৬,২০৫
২য় পালি
১,৫৬,৬০,৭০২
মুঠ
১৭,২৭,১০,০৬৬
দেশখনত এতিয়ালৈকে প্ৰদান কৰা মুঠ পালিৰ ৬৬.৭% প্ৰদান কৰা হৈছে দহখন ৰাজ্যত।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ৫,২৪,৭৩১ হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰথম পালি ক’ভিড ভেকচিন গ্ৰহণ কৰে আৰু টিকাদান অভিযানৰ ৩য়-পৰ্যায়ৰ আৰম্ভণিৰেপৰা ৩০ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত মুঠ ২৫,৫৯,৩৩৯। তলত উল্লেখিত তালিকাত এতিয়ালৈকে ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ হিতাধিকাৰীয়ে লাভ কৰা মুঠ ভেকচিনৰ পালিৰ পৰিসংখ্যা উল্লেখ কৰা হৈছে।
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য
মুঠ
১
আন্দামান ও নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ
১,০৫৯
২
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
৮১২
৩
অসম
১,০৬,৭৫০
৪
বিহাৰ
১,৭৯,৫০৭
৫
চণ্ডীগড়
২
৬
চত্তীশগড়
১,০২৬
৭
দিল্লী
৩,৬৬,৩৯১
৮
গোৱা
১,২২৮
৯
গুজৰাট
৩,২৪,১৯২
১০
হাৰিয়ানা
২,৯৪,১০৯
১১
হিমাচল প্ৰদেশ
১৪
১২
জম্মু-কাশ্মীৰ
২৯,১৩৯
১৩
ঝাৰখণ্ড
৯৪
১৪
কৰ্ণাটক
২১,৪৮৫
১৫
কেৰালা
৩৯৭
১৬
লাডাখ
৮৬
১৭
মধ্য প্ৰদেশ
৪৮,৯১০
১৮
মহাৰাষ্ট্ৰ
৫,১০,৫১৮
১৯
মেঘালয়
২
২০
নাগালেণ্ড
৪
২১
ওড়িশা
৫০,০৬২
২২
পুডুচেৰী
১
২৩
পঞ্জাৱ
৪,১৬৩
২৪
ৰাজস্থান
৪,১৩,৪১১
২৫
তামিল নাডু
১৬,৭৩৫
২৬
তেলেংগানা
৫০০
২৭
ত্ৰিপুৰা
২
২৮
উত্তৰ প্ৰদেশ
১,৬৭,৩০৮
২৯
উত্তৰাখণ্ড
১৪,৩৪০
৩০
পশ্চিম বংগ
৭,০৯২
মুঠ
২৫,৫৯,৩৩৯
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ২৫ লাখৰো অধিক পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা যায়।
টিকাদান অভিযানৰ ১১৫-সংখ্যক দিন (১০ মে’, ২০২১) ত, ২৫,০৩,৭৫৬ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়। ১৮,৫৪২ ছেচনজুৰি, ১০,৭৫,৯৪৮ হিতাধিকাৰীক ১ম পালি আৰু ১৪,২৭,৮০৮ হিতাধিকাৰীক ২য় পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়।
তাৰিখঃ ১০ মে’, ২০২১ (দিন-১১৫)
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
১ম পালি
১৬,৭৫৪
২য় পালি
৩৩,৯৩১
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
১ম পালি
৭৯,৪১৭
২য় পালি
৯৬,৮৮৪
১৮-৪৪ বছৰ বয়স
১ম পালি
৫,২৪,৭৩১
৪৫ ৰপৰা ৬০ বছৰ বয়স
১ম পালি
৩,২৫,৩৪২
২য় পালি
৬,২৬,২১৩
৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ
১ম পালি
১,২৯,৭০৪
২য় পালি
৬,৭০,৭৮০
মুঠ
১ম পালি
১০,৭৫,৯৪৮
২য় পালি
১৪,২৭,৮০৮
আজি ভাৰতত মুঠ আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগীৰ সংখ্যা হয় ১,৯০,২৭,৩০৪ টা। ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্য লাভৰ হাৰ হয় ৮২.৭৫%।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩,৫৬,০৮২ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে।
নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ ৭২.২৮% হৈছে দহখন ৰাজ্যৰ।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩,২৯,৯৪২ টা নতুন ঘটনা লাভ কৰা যায়।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত লাভ কৰা নতুন ঘটনাৰ ৬৯.৮৮% লাভ কৰা যায় দহখন ৰাজ্যত।
কৰ্ণাটকত দৈনিক নতুন ঘটনা সৰ্বাধিক ৩৯,৩০৫ টা। ইয়াৰ পাছতেই মহাৰাষ্ট্ৰত ৩৭,২৩৬ টাৰ সমান্তৰালভাৱে তামিল নাডুত ২৮,৯৭৮ টা নতুন ঘটনা লাভ কৰা হৈছে।
আজি ভাৰতৰ মুঠ সক্ৰিয় কেছল’ড ৩৭,১৫,২২১ লৈ অৱনমিত হয়। এতিয়া ইয়াৰ হাৰ দেশখনৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ ১৬.১৬%।
দুমাহ (৬১ দিন) ৰ পাছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ সক্ৰিয় কেছল’ডৰপৰা ৩০,০১৬ টা ঘটনা হ্ৰাস পালে।
ভাৰতৰ মুঠ সক্ৰিয় ঘটনাৰ ৮২.৬৮% লাভ কৰা যায় ১৩ খন ৰাজ্যত।
দেশখনৰ মুঠ সক্ৰিয় ঘটনাৰ ২৪.৪৪% নিম্ন উল্লেখিত ১০ খন জিলাত লাভ কৰা হৈছে।
ৰাষ্ট্ৰীয় মৃত্যুৰ হাৰ সম্প্ৰতি ১.০৯% হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩,৮৭৬ টা মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হৈছে।
নতুন মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ৭৩.০৯% সংঘটিত হৈছে দহখন ৰাজ্যত। কৰ্ণাটকত মৃত্যুৰ ঘটনা সৰ্বাধিক ৫৯৬ টা। ইয়াৰ পাছতেই মহাৰাষ্ট্ৰত ৫৪৯ টা দৈনিক মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
Government of India is expeditiously delivering Global Aid of Oxygen concentrators, cylinders, generation plants and more than 3.4 L Remdesivir Vials to states/UTs through a “Whole of Government” approach
24 hour Recoveries outnumber Daily New COVID Cases after 61 days
Decline of 30,016 in Active Caseload for the first time after two months
More than 25.5 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated so far
11 MAY 2021 11:40AM by PIB Delhi
8,900 Oxygen Concentrators, 5,043 Oxygen Cylinders, 18 Oxygen Generation Plants, 5,698 ventilators/ Bi PAP and more than 3.4 L Remdesivir vials received as part of global aid to India have been delivered/ dispatched to States and UTs to strengthen and supplement their COVID response, so far. The Union Government is ensuring a streamlined and fast delivery of the global aid to States and UTs through faster custom clearances, and use of air and road.
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has exceeded 17.27 Cr today as the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive expands further.
A net decline of 30,016 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours for the first time after two months (61 days).
Also, after 61 days, the new recoveries outnumber the new cases seen in last 24 hours.
India’s trajectory of daily new cases and recoveries has been shown below.
A total of 17,27,10,066 vaccine doses have been administered through 25,15,519sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 95,64,242 HCWs who have taken the 1st dose and 65,05,744 HCWs who have taken the 2nddose, 1,40,54,058 FLWs (1stdose), 78,53,514
FLWs (2nddose), 25,59,339 beneficiaries under 18-45 age group (1stdose), 5,55,10,630 (1stdose) and 71,95,632 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.5,38,06,205 1stdose beneficiaries and 1,56,60,702 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
95,64,242
2nd Dose
65,05,744
FLWs
1st Dose
1,40,54,058
2nd Dose
78,53,514
Age Group 18-44 years
1st Dose
25,59,339
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,55,10,630
2nd Dose
71,95,632
Over 60 years
1st Dose
5,38,06,205
2nd Dose
1,56,60,702
Total
17,27,10,066
Ten states account for 66.7% of the cumulative doses given so far in the country.
5,24,731 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 25,59,339 across 30 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
1,059
2
Andhra Pradesh
812
3
Assam
1,06,750
4
Bihar
1,79,507
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,026
7
Delhi
3,66,391
8
Goa
1,228
9
Gujarat
3,24,192
10
Haryana
2,94,109
11
Himachal Pradesh
14
12
Jammu & Kashmir
29,139
13
Jharkhand
94
14
Karnataka
21,485
15
Kerala
397
16
Ladakh
86
17
Madhya Pradesh
48,910
18
Maharashtra
5,10,518
19
Meghalaya
2
20
Nagaland
4
21
Odisha
50,062
22
Puducherry
1
23
Punjab
4,163
24
Rajasthan
4,13,411
25
Tamil Nadu
16,735
26
Telangana
500
27
Tripura
2
28
Uttar Pradesh
1,67,308
29
Uttarakhand
14,340
30
West Bengal
7,092
Total
25,59,339
More than 25 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-115 of the vaccination drive (10th May, 2021), 25,03,756 vaccine doses were given. Across 18,542 sessions, 10,75,948 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 14,27,808 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 10thMay,2021 (Day-115)
HCWs
1stDose
16,754
2ndDose
33,931
FLWs
1stDose
79,417
2nd Dose
96,884
18-44 years
1st Dose
5,24,731
45 to 60 years
1stDose
3,25,342
2nd Dose
6,26,213
Over 60 years
1stDose
1,29,704
2nd Dose
6,70,780
Total Achievement
1stDose
10,75,948
2ndDose
14,27,808
India’s cumulative recoveries stand at 1,90,27,304 today. The National Recovery Rate is 82.75%.
3,56,082 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 72.28% of the new recoveries.
3,29,942 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 69.88% of the new cases in last 24 hours.
Karnataka has reported the highest daily new cases at 39,305. It is followed by Maharashtra with 37,236 while Tamil Nadu reported 28,978 new cases.
India’s total Active Caseload has dipped to 37,15,221 today. It now comprises 16.16% of the country's total Positive Cases.
A net decline of 30,016 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours for the first time after two months (61 days).
13 States cumulatively account for 82.68% of India’s total Active Cases.
24.44% of total active cases in the country have been reported from 10 districts as shown below.
The National Mortality Rate currently stands at 1.09%.
3,876 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 73.09% of the new deaths. Karnatakasaw the maximum casualties (596). Maharashtra follows with 549 daily deaths.