প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ নেতৃবৃন্দৰ বৈঠক (৮ মে’ , ২০২১)
06 MAY 2021 6:11PM by PIB Guwahati
ইউৰোপীয় পৰিষদৰ সভাপতি শ্ৰী চাৰ্লছ মিশেলৰ আমন্ত্ৰণত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৮ মে’, ২০২১ তাৰিখে ইউৰোপীয় পৰিষদৰ বৈঠকত বিশেষ অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিব। পৰ্তুগালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী এন্ট’নিঅ’ কোষ্টাই ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ নেতৃবৃন্দৰ বৈঠকখনৰ আয়োজন কৰিছে। পৰ্তুগালে বৰ্তমান ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ পৰিষদৰ সভাপতিত্ব কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ ২৭ খন সদস্য ৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপ্ৰধান নতুবা চৰকাৰৰ সৈতে বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰিব। ইউৰোপীয় ইউনিয়ন+২৭ ইয়াৰ পূৰ্বে মাত্ৰ এবাৰহে বৈঠকত মিলিত হৈছিল-এই বছৰৰ মাৰ্চ মাহত আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে এই বৈঠক অনুষ্ঠিত হয়। কোভিড-১৯ মহামাৰী আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা, বহনক্ষম আৰু সামগ্ৰিক বিকাশ নিশ্চিত কৰা, ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ অৰ্থনৈতিক অংশীদাৰীত্ব শক্তিশালী কৰাৰ লগতে পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থ সংশ্লিষ্ট আঞ্চলিক আৰু আন্তঃৰ্জাতিক বিভিন্ন বিষয়সমূহৰ ওপৰত নেতাসকলে মত বিনিময় কৰিব।
ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ নেতাসকলৰ বৈঠক হৈছে ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ সদস্য ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ সকলো নেতাৰ সৈতে আলোচনাৰ এক অভূতপূৰ্ব সুযোগ। ই ৰাজনৈতিকভাৱে অতি তাত্পৰ্যপূৰ্ণ। ২০২০ চনৰ জুলাই মাহত পঞ্চদশ ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়ন শীৰ্ষ সন্মিলনৰ পাছত গঢ় লৈ উঠা সম্পৰ্ক এই বৈঠকৰ জৰিয়তে আৰু অধিক মজবুত হৈ পৰিব।

Prime Minister's Office
India-EU Leaders’ Meeting (May 08, 2021)
06 MAY 2021 6:11PM by PIB Delhi
At the invitation of the President of the European Council, Mr. Charles Michel, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the meeting of the European Council on 08 May, 2021 as a special invitee. The India-EU Leaders' Meeting is hosted by Prime Minister of Portugal, Mr. António Costa. Portugal currently holds the Presidency of the Council of the European Union.
Prime Minister will participate in the meeting along with the Heads of State or Government of all the 27 EU Member States. The EU+27 have met in this format only once before, with the US President in March this year. The leaders will exchange views on the COVID-19 pandemic and healthcare cooperation; fostering sustainable and inclusive growth; strengthening the India-EU economic partnership as well as regional and global issues of mutual interest.
The India-EU Leaders’ Meeting is an unprecedented opportunity for discussion with all the leaders of the EU Member States. It is a significant political milestone and will further build on the momentum witnessed in the relationship since the 15th India-EU Summit in July 2020.