Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and Hon Scott Morrison MP, the Prime Minister of Australia
07 MAY 2021 2:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with Hon Scott Morrison MP, the Prime Minister of Australia.
Prime Minister Modi conveyed his appreciation for the prompt and generous support extended by the government and people of Australia for India’s fight against the second wave of COVID-19.
The two Leaders agreed on the need to ensure affordable and equitable access to vaccines and medicines for containing COVID globally. Prime Minister sought Australia's support for the initiative taken at the WTO by India and South Africa to seek a temporary waiver under TRIPS in this context.
The leaders took note of the progress made in the India-Australia Comprehensive Strategic Partnership since the Virtual Summit held on 4 June 2020 and discussed ways to further strengthen cooperation and foster people-to-people ties.
The Leaders also discussed regional issues and reiterated the importance of working together for a rules-based international order and a free, open and inclusive Indo-Pacific region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী ওনরেবল স্কোত মোরিসন এম.পি.গী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
07 MAY 2021 2:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী ওনরেবল স্কোত মোরিসন এম.পি.গা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী মেদীনা কোবিদ-১৯গী অনিশুবা ৱেব অসিগী মায়োক্তা ভারতনা লান্থেংনরিবা অসিদা ওস্ত্রেলিয়াগী মীয়াম অমসুং মখোয়গী সরকারনা থৌজাল লৈবা মতেং পীরকপা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লি।
লুচিংবা অনিনা কোবিদ অসিবু মালেমগী ওইনা লাকশিন্নবা অসিদা তঙাইফদনা চংগদবা ভেক্সিন অমসুং হিদাক লাংথকশিং চপ মান্ননা শোইদনা ফংহনবা হায়না য়ানখি। হিরম অসিদা ভারত অমসুং খা-অফ্রিকানা দবল্যু.তি.ও.দা তি.আর.আই.পি.এস.গী মখাদা মতম খরগী ৱেবর অমা নিবগী খোঙথাং লৌখৎলিবা অসিদা ওস্ত্রেলিয়াগী মতেং পাম্লি।
লুচিংবশিং অসিনা ২০২০গী জুনগী ৪দা পাংথোকখিবা ভর্চুএল সম্মিত্তা শেমখিবা ভারত-ওস্ত্রেলিয়া কম্প্রেহেন্সিব স্ত্রাতেজিক পার্তনরশীপ অসিদগী হৌজিক ফাওবা খুমাং চাওশিল্লিবা অসি পনখি অমসুং মী অমগা মী অমগগী মরক্তা মখা তানা হেন্না মরী ফগৎননবা খন্নখি।
লুচিংবশিং অসিনা রিজনেলগী হিরমদশু ৱা-খন্নখি অমসুং রুল-বেজ ইন্তর্নেস্নেল ওর্দর অমসুং অয়েৎপা লৈতবা, অরোৎপা লৈতবা অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা ইন্দো-পেসিফিক রিজন অমা ওইনবা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী তঙাইফদবা হন্না পনখি।