Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Exclusive subsidy policy for Urea produced through coal gasification by Talcher Fertilizers Limited (TFL)
20 APR 2021 3:40PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approvalfor the proposal of the Department of Fertilizers for the formulation of exclusive subsidy policy for Urea produced through coal gasification route by Talcher Fertilizers Limited (TFL).
Objectives
Considering the strategic energy security and urea self-sufficiency of the country, looking into the country's vast coal reserves, it has been decided go ahead with Talcher Fertilizer Limited plant based on coal gasification technology. The project shall improve availability of fertilizer to farmers thereby boosting development of eastern region and will save transport subsidy for supply of urea in eastern part of the country. It would assist in reducing Urea imports to the tune of 12.7 LMT per annum leading to savings in foreign exchange.
The project will also give a boost to 'Make in India' initiative and AtmaNirbhar' campaign and would help development of infrastructure like roads, railways water, etc. providing major boost to economy in the eastern part of the country including promoting ancillary industry. The project will also provide New business opportunity in form of ancillary industries in the catchment area of the project.
Coal gasification plants are strategically important as coal prices are non-volatile and coal is abundantly available. Talcher plant shall also reduce dependence on important Natural Gas for production of urea leading to reduction in LNG import bill. The gasification process adopted in Talcher unit is a Clean Coal Technology giving negligible SOx, NOx and free particulate emissions as compared to directly coal fired processes.
Background
Talcher Fertilizers Ltd. (TFL) is a Joint Venture Company of four PSUs namely Rashtriya Chemicals & Fertilizers (RCF), GAIL (India) Ltd. (GAIL), Coal India Ltd. (CIL) and Fertilizer Corporation of India Ltd. (FCIL) which was incorporated on 13th November, 2015. TFL is reviving the erstwhile Talcher plant of Fertilizer Corporation of India Ltd. (FCIL) by setting up a now greenfield Urea Plant with the installed capacity of 12.7 Lakh Metric Ton per annum (LMTPA). The estimated project cost of the TFL Urea project is 13277.21 Crore (+/-10%).

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
তালচর ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ(তি.এফ.এল.)না কোইল গ্যাসিফিকেসনগী খুৎথাংদা পুথোক্লিবা য়ুরিয়াগী এক্সক্লুসিব সবসিদী পোলিসী কেবিনেতনা এপ্রুব তৌখ্রে
20 APR 2021 3:40PM by PIB Imphal
ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মতাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা সভাপতি ওইদুনা ফমখিবা কেবিনেত কম্মিতীনা তালচর ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ(তি.এফ.এল.)না কোইল গ্যাসিফিকেসন রুতকী খুৎথাংদা পুথোক্লিবা য়ুরিয়াগী এক্সক্লুসিব সবসিদী পোলিসী চৎনহন্নবগীদমক ফর্তিলাইজর্স দিপার্তমেন্তনা পুখৎলক্লিবা প্রপোজেল অদু এপ্রুব তৌখ্রে৷
ওবজেক্তিবশিং
লৈবাক অসিদা য়ুরিয়া মরাং কাইনা ফংহন্নবা অমসুং স্ত্রাতিজিক ইনর্জী সেক্যুরিতী লৈহন্নবা, কোইল গ্যাসিফিকেসন তেক্নোলোজীগী শিজিন্নদুনা তালচর ফর্তিলাইজর লিমিতেদ প্লান্তগা লোইননা চংশিনমিন্ননবা ৱারেপখ্রে৷ প্রোজেক্ত অসিনা লৌমীশিংদা হার হেন্না ফংহন্দুনা নোংপোক থংবা লমদমশিংদা চাওখৎপা পুরক্লগনি অমসুং লৈবাক অসিগী নোংপোক থংবা শরুক্তা য়ুরিয়া হারশিং অসি পুথোক-পুশিন তৌবদা চংলিবা শেল অদুসু হন্থহল্লগনি৷ মসিনা চহিদা এল.এম.তি. ১২.৭গী চাংদা পুশিল্লক্লিবা য়ুরিয়াগী চাং অসি হন্থহনবদা মতেং পাংদুনা ফোরেন্দ এক্সচেঞ্জতা কনবা ঙম্লগনি৷
প্রোজেক্ত অসিনা 'মেক ইন ইন্দিয়া' ইনিসিয়েতিব অমসুং অত্ম নির্ভর' কেমপেন্দদা কানবা পীরগনি অমসুং মসিনা লম্বীশিং, রেল লম্বীগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মতেং পাংদুনা এন্সিলরী ইন্দস্ত্রী য়োকখৎপা য়াওনা লৈবাক অসিগী নোংপোক থংবা শরুক্তা শেল-থুমগী ফিভম ফগৎহনবদা চাওনা কান্নবা পীরগনি৷ প্রোজেক্ত অসিনা অনৌবা ব্যুজিনেসকী খুদোংচাবা অদুসু প্রোজেক্তকী কেতচমেন্ত এরিয়াদা এন্সিলরী ইন্দস্ত্রীশিংগী মওংদা ফংহল্লগনি৷
কোইলাগী মমলশিং অসি নন-বোলেতাইল ওইবা অমসুং কোইলা মরাং কাইনা ফংবনা কোইলাগী গ্যাসিফিকেসন প্লান্তশিং য়াম্না মরু ওই৷ তালচর প্লান্তনা য়ুরিয়া পুথোকপা মতমদা য়াম্না মরু ওইনা শিজিন্নরিবা নেচরেল গ্যাসতা কা হেন্না মখা পোল্লিবা অসিসু হন্থহনদুনা এল.এন.জি. ইমপোর্ত বিল হন্থহল্লগনি৷ তালচর য়ুনিততা শিজিন্নরিবা গ্যাসিফিকেসন প্রোসেস অসি ক্লিন কোইল তেক্নোলোজী অমনি, মসিনা কোইলা মৈ থারগা পুথোক্লিবা থৌওং অসিগা হকথেংননা চাংদম্নবা মতমদা SOx, NOx পুথোকপগী চাং য়াম্না হন্থহল্লি অমসুং পার্তিকুলেত ইমিসনশিং ফ্রী ওইহল্লি৷
বেক্তগ্রাউন্দ
তালচর ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ(তি.এফ.এল.) অসি পি.এস.য়ু. মরি মমিং ওইনা হায়রবদা রাস্ত্রিয়া কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্স(আর.সি.পি.), জি.এ.আই.এল.(ভারত) লিমিতেদ(গেইল), কোইল ইন্দিয়া লিমিতেদ(সি.আই.এল.) অমসুং ফর্তিলাইজর কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ(এফ.সি.আই.এল.)কী জোইন্ত বেঞ্চর কম্পেনী অমা ওইনা ২০১৫গী নবেম্বর ১৩দা শেমখি৷ হৌজিক্তি তি.এফ.এল.না চহি অমদা মেত্রিক তন লাখ ১২.৭কি ইন্সতোল্দ কেপাসিতী লৈবা গ্রীনফিল্দ য়ুরিয়া প্লান্ত অমা শেমগৎতুনা ফর্তিলাইজর কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (এফ.সি.আই.এল.)কী হান্নগী তালচর প্লান্ত অদু অমুক হন্না হিংগৎহল্লি৷ তি.এফ.এল. য়ুরিয়া প্রোজেক্তকী ইস্তিমেতেদ প্রোজেক্ত কোস্ত অদু লুপা কোতি ১৩২৭৭.২১ (+/-১০%)নি৷