প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জোর্দান কিংদম শেমগৎখিবা চহী ১০০ শুরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখিবা ৱারোল
13 APR 2021 11:25PM by PIB Imphal
জোর্দান কিংদম শেমগৎখিবা চহী ১০০ শুরকপগা মরী লৈননা পাংথোক্লিবা থৌরম অসিদা ঐনা থমোই শেংনা থাগৎচরি৷
ঐনা নিংথৌ অব্দুল্লাহ অমসুং জোর্দানগী লৈবাক মীয়ামদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি৷
মালেমগী হিস্তোরিকেল অমসুং রিলিজিয়স হেরিতেজ অসিদা জোর্দান অসি ইকাই খুম্ননিংঙাই ওইরবা মমিং অমনি৷
মিৎয়েং শাংনা উবা ঙম্বা নিংথৌ অব্দুল্লাহগী লুচিং মখাদা, জোর্দান লৈবাক অসিনা কা হেন্না চাওখৎপা পুরকপা ঙম্লিবনি৷
ইকোনোমিক, সোসিয়েল অমসুং কল্চরেল দিবলপমেন্তদা জোর্দান লৈবাক অসিনা চাওখৎলক্লিবা অসি থাগৎনিংঙাই ওই৷
মালেম অসিগী য়াম্না মরু ওইবা মফম অমদা, জোর্দান লৈবাক অসিনা মোদিরেসন অমসুং ইনক্লুসিবিতীগী গ্লোবেল সিম্বোল অমা ওইনা অমসুং শক্তি লৈরবা খোল্লাউ অমা ওইনা থোকলকখ্রে৷
লৈবাক অসিনা মহাক্কা য়ুমথংনরিবা লৈবাকশিং অসিগা শান্তি লৈনা হিংমিন্নরিবা অসিগীদমক শান্তি লৈবা মোদেল স্তেত অমা ওইবা ঙমখ্রে অমসুং লৈবাক অসি স্তেবিলিতীগী সিম্বোল অমা ওইরি৷
নোংচুপ থংবা এসিয়া অসিদা শান্তি হেন্না লৈহন্নবা হোৎনবদা নিংথৌ অসিনা লেপ্পা লৈতনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরি৷
রিজনেল পিছ অমসুং সেক্যুরিতীদা কোর্দিনেসন হেন্না প্রমোত তৌনবা এক্বাবা প্রোসেস অসিনা হোৎনখে৷
অসিগুম্না, ২০০৪গী অমন মেসেজ অসি মীওইবা জাতি অসিবু ইকাই খুম্ননবগীদমক, অপুনবগী শক্তম কাইদনবগীদমক অমসুং তোলিরেন্সকীদমক ওইনদি শক্তি লৈরবা মেসেজ ওই৷
নিংথৌ অসিনা ইতিহাসিক ওইরবা মওং অমদা ২০১৮দা ন্যু দিল্লীদা লাকলম্বা মতমদা মেসেজ অসিমক ফোংদোকখিবা লৈখ্রে৷
লৈবাক অমা অসি শান্তি লৈনা লৈহনবা অমসুং চাওখৎপা পুরকপা মতমদা মোদিরেসন অমসুং পিছফুল কো-একজিস্তেন্স অসি য়াম্না মরু ওই হায়বা থাজবা অসিদা ভারত অমসুং জোর্দান লৈবাক অনি অমতা ওইনা লেপ্লি৷
মীওইবা জাতি অসিগী তুমগী পুন্সি অসিদা হেন্না শাফবা মওং অমদা পুরক্নবগীদমক পুন্না খুৎশম্নদুনা ঐখোয়না লেপ্পা-লৈতনা হোৎনরগনি৷
অমুক্কা হন্না, অসিগুম্লবা নুংঙাইরবা থৌরম অসিদা লৈবাক অসিগী নিংথৌ অমসুং প্রজাশিং অসিদা ঐনা থমোই শেংনা থাগৎপা ফোংদোকচরি৷
অল্ফ মাব্রুক, কয়ারক হন্না থাগৎচরি, শুক্রান,
অদোম্বু থাগৎচরি৷

Prime Minister's Office
Prime Minister’s remarks on 100th anniversary of the Kingdom of Jordan
13 APR 2021 11:25PM by PIB Delhi
I extend my heartiest congratulations on the occasion of the 100th anniversary of the Kingdom of Jordan.
My warm greetings to His Majesty King Abdullah and to the people of Jordan.
Jordan is a respected name in historical and religious heritage of the world.
Under the far-sighted leadership of His Majesty King Abdullah, Jordan has achieved sustainable and inclusive growth.
Its progress in economic, social and cultural development has been remarkable.
In an important region of the world, Jordan has emerged as a powerful voice and a global symbol of moderation and inclusivity.
It has emerged as a model State living in peace with its neighbours, and is a symbol of stability and a voice of reason.
His Majesty the King continues to play a key role in the promotion of peace in West Asia.
The Aqaba Process has contributed to promoting coordination on regional peace and security.
Similarly, the Amman Message of 2004 was a powerful call for tolerance, unity, and respect for human dignity.
The same message was reiterated in New Delhi in 2018 during the historic visit of His Majesty the King.
He graciously accepted my invitation to share his thoughts on ''The Role of Faith in the Future of the World'' at a gathering of religious scholars.
India and Jordan are united in the belief that moderation and peaceful co-existence are essential for peace and prosperity.
We will continue to walk side by side in our joint efforts for a better future for all humanity.
Once again, I extend my heartiest greetings to His Majesty and to the people of Jordan on this happy occasion.
Alf Mabrook, a thousand congratulations, and Shukran ,
Thank You.