ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପାଞ୍ଚ ରାଜ୍ୟ-ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ତାମିଲନାଡ଼ୁ ଯୋଗୁ ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି
ବିଶ୍ୱର ବୃହତ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନରେ ୩.୫ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି
ଗତକାଲି ୨୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ୍ ଦିଆଯାଇଛି
17 MAR 2021 10:42AM by PIB Bhubaneswar
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ତାମିଲନାଡ଼ୁରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କୋଭିଡ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଦେଶରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨୮, ୯୦୩ କୋଭିଡ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ ୭୧% ଆସିଛି ଉପରୋକ୍ତ ପାଞ୍ଚ ରାଜ୍ୟରୁ ।
ନୂଆ ମାମଲାରୁ ୮୩.୯୧% ଆସିଛି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜରାଟ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ ଓ କେରଳରୁ ।
ନୂଆ ମାମଲାରୁ ୬୧.୮% ଅର୍ଥାତ ୧୭,୮୬୪ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ ୧,୯୭୦ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବରେ ୧,୪୬୩ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ନିମ୍ନ ଗ୍ରାଫରେ ଥିବା ଆଠଟି ରାଜ୍ୟରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା ଉଦ୍ଧ୍ୱର୍ମୁଖୀ ହୋଇଛି । ଗତ ଏକ ମାସ ଧରି କେରଳରେ କରୋନା ମାମଲା ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରାରେ ରହିଛି ।
ଭାରତରେ ଏବେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ୨.୩୪ ଲକ୍ଷ (୨,୩୪,୪୦୬) ରହିଛି, ଯାହାକି ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ୨.୦୫% ।
ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୭୬.୪% ରହିଛି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କେରଳ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବରେ । କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଅଛି ୬୦% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୫,୮୬,୮୫୫ ସେସନରେ ୩.୫ କୋଟି (୩,୫୦,୬୪,୫୩୬) ରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆସରିଛି ।
ଏହା ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି, ୭୫,୦୬,୧୫୫ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍), ୪୫,୫୪,୮୫୫ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍), ୭୬,୦୦,୦୩୦ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍) ଏବଂ ୧୬,୪୭,୬୪୪ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍), ୪୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ରୋଗାକ୍ରାନ୍ତ ୨୧,୬୬,୪୦୮ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୧୫,୮୯,୪୪୪ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ ସରିଛି
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
75,06,155
45,54,855
76,00,030
16,47,644
21,66,408
1,15,89,444
3,50,64,536
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୬୦ତମ ଦିବସ (୧୬ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୧)ରେ ୨୧ ଲକ୍ଷ (୨୧,୧୭,୧୦୪)ରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରୁ ୩୦,୮୭୧ ସେସନରେ ୧୭,୮୨,୫୫୩ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ (ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଓ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ) ଏବଂ ୩,୩୪,୫୫୧ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଏବଂ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
Date: 16th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
59,172
96,239
1,25,624
2,38,312
2,77,681
13,20,076
17,82,553
3,34,551
ଭାରତରେ ମୋଟ ୧,୧୦,୪୫,୨୮୪ ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ରହିଛି ୯୬.୫୬% ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ କରୋନାରେ ୧୮୮ ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁରୁ ୮୬.୭% ହୋଇଛି କେବଳ ଛଅ ରାଜ୍ୟରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୮୭ ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ପଞ୍ଜାବରେ ୩୮ ଜଣ ଏବଂ କେରଳରେ ୧୫ ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
୧୫ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ ।
ଏଗୁଡ଼ିକ ହେଲା, ଆସାମ, ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ, ଓଡ଼ିଶା, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ସିକିମ, ମେଘାଳୟ, ଦାମନ ଓ ଡିଉ ଏବଂ ଦାଦ୍ରା ନଗର ହାବେଲି, ନାଗାଲାଣ୍ଡ, ତ୍ରିପୁରା, ଲଦାଖ (କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ), ମଣିପୁର, ମିଜୋରାମ, ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ ଏବଂ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ।

Ministry of Health and Family Welfare
Five States -Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu- continue to drive up India’s Active Cases
In the Worlds’ Largest Vaccine Drive, over3.5 cr vaccine doses administered
More than21 Lakh doses given yesterday
17 MAR 2021 10:42AM by PIB Delhi
Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat andTamil Nadu continue to report a high number of daily new cases. They collectively account for 71.10% of the 28,903 new cases reported in the last 24 hours
83.91% of the new cases are from Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu and Kerala.
Maharashtra alone accounts for 61.8% of the daily new cases with 17,864 cases. It is followed by Kerala with 1,970 while Punjab reported 1,463 new cases.
Eight states, as below, are displaying an upward trajectory in daily new cases. Kerala is reporting a consistently declining trend over the last one month.
India’s total Active Caseload stands at 2.34 lakh (2,34,406) today, comprising 2.05% of the total cases.
Maharashtra, Kerala and Punjab account for 76.4% of India’s total active cases, with Maharashtra alone contributing nearly 60%.
Over3.5 cr (3,50,64,536)vaccine doses have been administered through 5,86,855 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include 75,06,155HCWs (1st dose), 45,54,855HCWs (2nd dose), 76,00,030FLWs (1st dose) and16,47,644FLWs (2nd Dose), 21,66,408beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and1,15,89,444beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
75,06,155
45,54,855
76,00,030
16,47,644
21,66,408
1,15,89,444
3,50,64,536
As on Day-60 of the vaccination drive (16th March, 2021), more than21lakh(21,17,104)vaccine doses were given. Of these, 17,82,553beneficiaries were vaccinated across 30,871 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 3,34,551HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 16th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
59,172
96,239
1,25,624
2,38,312
2,77,681
13,20,076
17,82,553
3,34,551
India’s cumulative recoveries stand at 1,10,45,284 today. The national Recovery Rate is 96.56%.
188 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 86.7%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (87). Punjab follows with 38 daily deaths. Keralareported15 deaths.
Fifteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Assam, Andhra Pradesh, Odisha, Uttarakhand, Lakshadweep, Sikkim, Meghalaya, D&D & D&N, Nagaland, Tripura, Ladakh (UT), Manipur, Mizoram, A&N Islands and Arunachal Pradesh.