স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
বিশ্বৰ বৃহত্তম টীকাকৰণ অভিযানত ভাৰতত প্রায় ৩ কোটি টীকাৰ ডোজ দিয়া হৈছে
দেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাযত ১৫ লক্ষৰ বেছি টীকাকৰণ
মহাৰাষ্ট্র, কেৰালা, পাঞ্জাব, কর্ণাটক, গুজৰাত, তামিলনাডু আৰু মধ্যপ্রদেশত দৈনিক আক্রান্তৰ সংখ্যাত ক্রমাগত বৃদ্ধি
14 MAR 2021 11:36AM by PIB Guwahati
ভাৰতত বিশ্বৰ বৃহত্তম টীকাকৰণ অভিযান আৰম্ভ হৈছে। এই টীকাকৰণ অভিযানৰ আওতাত সুফলভোগীসকলক প্রায় ৩ কোটি টীকাৰ ডোজ দিয়া হৈছে। আজি পুৱা ৭টা পর্যন্ত ২ কোটি ৯৭ লক্ষ ৩৮ হাজাৰ ৪০৯টা টীকাৰ ডোজ দিয়া হৈছে। ইয়াৰ মাজত ৭৩ লক্ষ ৪৭ হাজাৰ ৮৯৫ জন স্বাস্থ্য কর্মীক প্রথম ডোজ, ৪২ লক্ষ ৯৫ হাজাৰ ২০১ জন স্বাস্থ্য কর্মীক দ্বিতীয় ডোজ, কৰোণাৰ বিৰুদ্ধেযুঁজত আগশাৰীত থকা ৭৩ লক্ষ ৩২ হাজাৰ ৬৪১ জন কর্মীক প্রথম ডোজ আৰু ১১ লক্ষ ৩৫ হাজাৰ ৫৭৩ জন কর্মীক দ্বিতীয় ডোজ দিয়া হৈছে। ইয়াৰ উপৰিও, একাধিক উপসর্গ বিশিষ্ট ৪৫ বছৰৰ বেছি বয়সীয়া ১৪ লক্ষ ৪০ হাজাৰ ৯২ জন সুফলভোগী আৰু ৬০ বছৰৰ বেছি বয়সীয়া ৮১ লক্ষ ৮৭ হাজাৰ ৭ জন সুফলভোগীক প্রথম ডোজ দিয়া হৈছে।
এইচচিডব্লিউ
এফএলডব্লিউ
৪৫ৰ পৰা <৬০ বছৰৰ সহৰুগ্নতা
৬০ বছৰৰ অধিক
মুঠ
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
৭৩,৪৭,৮৯৫
৪২,৯৫,২০১
৭৩,৩২,৬৪১
১১,৩৫,৫৭৩
১৪,৪০,০৯২
৮১,৮৭,০০৭
২,৯৭,৩৮,৪০৯
টীকাকৰণ অভিযানৰ ৫৭ তম দিনত (১৩ মার্চ) ১৫ লক্ষ ১৯ হাজাৰ ৯৫২টা টীকাৰ ডোজ দিয়া হৈছে। ইয়াৰ মাজত ১২ লক্ষ ৩২ হাজাৰ ১৩১ জন সুফলভোগীক প্রথম ডোজ আৰু ২ লক্ষ ৮৭ হাজাৰ ৮২১ জন সুফলভোগীক টীকাৰ দ্বিতীয় ডোজ দিয়া হৈছে।
তাৰিখঃ ১৩ মাৰ্চ, ২০২১
এইচচিডব্লিউ
এফএলডব্লিউ
৪৫ৰ পৰা <৬০ বছৰৰ সহৰুগ্নতা
৬০ বছৰৰ অধিক
মুঠ প্ৰাপ্তি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
১ম পালি
২য় পালি
৫৪,৩২০
১,০১,১৭১
৯৬,৮৯৬
১,৮৬,৬৫০
১,৮৫,৬২৪
৮,৯৫,২৯১
১২,৩২,১৩১
২,৮৭,৮২১
দেশত দৈনিক ভিত্তিত টীকাকৰণৰ হাৰ একেৰাহে বাঢ়িছে।
অন্যহাতে কেইবাখনো ৰাজ্যত নতুন কোভিডত আক্রান্তৰ ঘটনাত দৈনিক বৃদ্ধি লক্ষ্য কৰা গৈছে। মহাৰাষ্ট্র, কেৰালা, পাঞ্জাব, কর্ণাটক, গুজৰাত, তামিলনাডু আৰু মধ্যপ্রদেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাযত ২৫ হাজাৰ ৩২০ জন আক্রান্ত হৈছে, যি দেশত একেদিনাই মুঠ আক্রান্তৰ ৮৭.৭৩ শতাংশ।
মহাৰাষ্ট্রত একেদিনাই সর্বাধিক ১৫ হাজাৰ ৬০২ জন আক্রান্ত হৈছে। কেৰালাত আক্রান্ত হৈছে ২ হাজাৰ ৩৫ জন। অন্যহাতে পাঞ্জাবত নতুন আক্রান্তৰ সংখ্যা ১ হাজাৰ ৫১০।
৮খন ৰাজ্যত দৈনিক আক্রান্তৰ ৰেখাচিত্রত উর্দ্ধগতি লক্ষ্য কৰা গৈছে।
দেশত আজি সুস্পষ্টভাবে কৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা হৈছেগৈ ২ লক্ষ ১০ হাজাৰ ৫৪৪। কেৱল মহাৰাষ্ট্র, কেৰালা আৰু পাঞ্জাবতে আক্রান্তৰ হাৰ ৭৬.৯৩ শতাংশ।
দেশত আজি পর্যন্ত কৰোণাত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ১ কোটি ৯ লক্ষ ৮৯ হাজাৰ ৮৯৭। জাতীয় স্তৰত সুস্থতাৰ হাৰ ৯৬.৭৫ শতাংশ। দেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাযত ১৬ হাজাৰ ৬৩৭ জন কৰোণা মুক্ত হৈছে। কেৱল ৬খন ৰাজ্যতে আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৮৩.১৩ শতাংশ। মহাৰাষ্ট্রত একেদিনাই সর্বাধিক ৭ হাজাৰ ৪৬৭ জনে আৰোগ্য লাভ কৰিছে।
দেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাযত কৰোণাত ১৬১ জনৰ মৃত্যু হৈছে। ইয়াৰ মাজত ৬খন ৰাজ্যতে মৃত্যুৰ হাৰ ৮৪.৪৭ শতাংশ। মহাৰাষ্ট্রত সর্বাধিক ৮৮ জনৰ মৃত্যু হৈছে। পাঞ্জাবত একেদিনাই মৃত্যু হৈছে ২২ জনৰ। অন্যহাতে কেৰালাত মৃত্যু হৈছে ১২ জনৰ।
দেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাযত ১৪খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলত কৰোণাত মৃত্যুৰ খবৰ নাই। এই ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলসমূহৰ মাজত আছে - ৰাজস্থান, ঝাড়খণ্ড, লাক্ষাদ্বীপ, মেঘালয়, নাগালেণ্ড, ত্রিপুৰা, ছিক্কিম, লাদাখ, মিজোৰাম, অৰুণাচল প্রদেশ প্রভৃতি।

Ministry of Health and Family Welfare
In the World’s Largest Vaccination Drive, close to 3 crore vaccine doses administered in India
More than 15 Lakh doses given in the last 24 hours
Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat, Tamil Nadu and Madhya Pradesh exhibit a steep rise in Daily New Cases
14 MAR 2021 11:36AM by PIB Delhi
India has rolled out the world’s largest vaccination drive. The country is nearing 3 cr cumulative vaccination doses. 2,97,38,409 vaccine doses have been administered through 5,10,400 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include 73,47,895 HCWs (1st dose), 42,95,201 HCWs (2nd dose), 73,32,641 FLWs (1st dose) and11,35,573 FLWs (2nd Dose), 14,40,092 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 81,87,007 beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
73,47,895
42,95,201
73,32,641
11,35,573
14,40,092
81,87,007
2,97,38,409
As on Day-57 of the vaccination drive (13th March, 2021), more than 15 Lakh (15,19,952) vaccine doses were given. Out of which, 12,32,131 beneficiaries were vaccinated across 24,086 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,87,821 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 13th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
54,320
1,01,171
96,896
1,86,650
1,85,624
8,95,291
12,32,131
2,87,821
The number of day-wise vaccine doses being administered shows a steady increase.
Some states are showing a steep rise in the daily new COVID cases. Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat, Tamil Nadu and Madhya Pradesh have reported 87.73% of the new cases in the last 24 hours (25,320).
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 15,602. It is followed by Kerala with 2,035 while Punjab reported 1,510 new cases.
Eight states are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload stands at 2.10 lakh (2,10,544) today.
Maharashtra, Kerala and Punjab account for 76.93% of India’s total active cases. The top five districts in each of these states are depicted in the graph below.
India’s cumulative recoveries stand at 1,09,89,897 today. The national Recovery Rate is 96.75%.
16,637 recoveries were registered in the last 24 hours. 83.13% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 7,467 newly recovered cases.
161 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 84.47%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (88). Punjab follows with 22 daily deaths. Kerala reported 12 deaths.
Fourteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Rajasthan, Jharkhand, Puducherry, Lakshadweep, Meghalaya, D&D & D&N, Nagaland, Tripura, Sikkim, Ladakh (UT), Manipur, Mizoram, A&N Islands and Arunachal Pradesh.