প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদী আৰু জাপানৰ প্রধানমন্ত্রী ছুগা য়’শীহিডৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
09 MAR 2021 8:17PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে আজি জাপানৰ প্রধানমন্ত্রী ছুগা য়’শীহিডৰ সৈতে টেলিফোনযোগে কথা পাতে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত–জাপান বিশেষ কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব আৰু পাৰস্পৰিক বিশ্বাস আৰু মিলিত মূল্যবোধৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অংশীদাৰিত্বৰ ক্ষেত্রত বিগত বছৰসমূহত যি ইতিবাচক প্রভাৱ পৰিলক্ষিত হৈছে, তাক লৈ সন্তোষ প্রকাশ কৰে৷ ক’ভিড–১৯ মহামাৰী সত্ত্বেও বিগত বৰ্ষত বিভিন্ন দ্বিপাক্ষিক ক্ষেত্রত মত বিনিময়ৰ বিষয়ে দুয়োগৰাকী নেতাই প্রয়োজনীয় প্ৰচেষ্টাৰ প্রশংসা কৰে৷ নির্দিষ্ট খণ্ডত দক্ষ কর্মী সংক্রান্তীয় সহযোগিতামূলক চুক্তি স্বাক্ষৰিত হোৱাৰ বিষয়টো তেওঁলোকে আদৰণি জনায়৷ এই সহযোগিতামূলক চুক্তিৰ সিদ্ধান্তবোৰ দ্রুতগতিত বাস্তবায়িত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকে অগ্রাধিকাৰ দিয়ে৷
মুম্বাই–আমেদাবাদ হাইস্পীড ৰে’ল প্রকল্প (এমএএইচএছআৰ)ক ভাৰত–জাপান দ্বিপাক্ষিক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ উজ্জ্বল নিদৰ্শন বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ইয়াৰ সফল ৰূপায়ণত তেওঁৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা দোঁহাৰে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বার্থজড়িত আঞ্চলিক আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিভিন্ন বিষয়ত মত বিনিময় কৰে৷ তেওঁলোকে দুয়োখন দেশৰ সমস্যাৱলীৰ সমাধানৰ বাবে যুটীয়াভাৱে কাম কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰে৷ এই প্রসংগত আন একাংশ দেশ যেনে-অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু মার্কিন যুক্তৰাষ্ট্রৰ সৈতে কোৱাড আলোচনাৰ ওপৰত জোৰ দি এই ধৰণৰ কার্যকৰ আলোচনা চলাই যোৱাৰ প্রসংগত দুয়োগৰাকী নেতাই সহমত প্ৰকাশ কৰে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই ২০২২চনত দুয়োকন দেশৰ কূটনৈতিক সম্পর্কৰ ৭০সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি সঠিকভাৱে পালনৰ সিদ্ধান্ত লয়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে বার্ষিক দ্বিপাক্ষিক সন্মিলন উপলক্ষে যিমান পাৰি সোনকালে প্ৰধানমন্ত্ৰী ছুগাক ভাৰতলৈ আহিবলৈ আমন্ত্ৰন জনায়৷.

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. SUGA Yoshihide, Prime Minister of Japan
09 MAR 2021 8:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with His Excellency SUGA Yoshihide, Prime Minister of Japan.
The two leaders expressed satisfaction at the positive momentum in India-Japan Special Strategic & Global Partnership in the last few years, guided by mutual trust and shared values. They appreciated that bilateral exchanges were maintained over the last year despite the COVID-19 pandemic. They also welcomed the recent signing of the Memorandum of Cooperation on Specified Skilled Workers (SSW) and looked forward to its early implementation.
Prime Minister Modi noted the Mumbai Ahmedabad High Speed Rail (MAHSR) project as a shining example of India-Japan bilateral strategic partnership and expressed his commitment to its successful implementation.
The two leaders further exchanged views on regional and global issues of mutual interest and concurred that the partnership between the two countries could play a pivotal role in addressing common challenges. In this regard, they emphasized that their engagement with like-minded countries such as Australia and the U.S. in the form of Quad consultations holds value and agreed that these useful discussions must continue.
The two leaders noted that the 70th anniversary of establishment of diplomatic relations between the two countries would fall in 2022 and agreed that this event be celebrated in a befitting manner.
The Prime Minister invited Prime Minister Suga to visit India at the earliest for the Annual Bilateral Summit.