প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়া – স্বিদেন ভর্চুএল সম্মিৎ
05 MAR 2021 7:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং কিংদম ওফ স্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী স্তেফেন লোফভেন্না ঙসি ভর্চুএল সম্মিৎ অমা পাংথোক্তুনা বাইলেতরেল ইসুশিং অমসুং অতোপ্পা রিজনেল অমসুং ম্যুচেল ইন্তরেস্তকী মল্তিলেতরেল ইসুশিং খন্ন-নৈনখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মার্চ ৩দা চত্থখিবা হিংশাগী এতেক অদু য়েংলগা স্বিদেনগী মীয়ামগা লোয়ননা সোলিদরিতী ফোংদোকখি অমদি শোকলবশিং অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা থৌনিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অহানবা ইন্দিয়া-নোর্দিক সম্মিৎকীদমক ২০১৮দা মহাক্কী স্বিদেন খোংচৎ অমসুং ২০১৯গী দিসেম্বরদা স্বিদেনগী নিংথৌ অমসুং মহারানিগী ভারত খোংচৎ অদু নৌহৌনা নিংশিংখি।
লুচিংবা অনিমক্না খংমিন্নখি মদুদি ভারত অমসুং স্বিদেনগী মরক্তা লৈরিবা শাংলবা অচেৎপা মরী অসি দেমোক্রেসী, রুল ওফ লো, প্লুরেলিজম, ইক্বেলিতী, ফ্রীদম ওফ স্পীচ অমসুং মীওইবগী হকশিং ইকায় খুম্নবগী শেয়র ভেল্যুশিংদা য়ুমফম ওই। মখোয়না মল্তিলেতরেলিজম, রুলস বেজ ইন্তরনেস্নেল ওর্দর, কাউন্তর তেরোরিজম অমদি শান্তি অমসুং সেক্যুরিতীগীদমক থবক তৌনবা মখোয়গী অচেৎপা ৱাফম অদু অমুক হন্না চেৎশিলহনখি। মখোয়না য়ুরোপিয়ান য়ুনিয়ন অমসুং য়ুরোপিয়ান লৈবাকশিংগা লোয়ননা ভারতকী পার্তনরশিপ হেনগৎলক্লিবা অদুসু খংমিন্নখি।
লুচিংবা অনিনা ভারত অমসুং স্বিদেনগী মরক্তা হৌজিক চত্থরিবা এঙ্গেজমেন্ত অদু নৌহৌনা য়েংশিনখি, অমদি ২০১৮দা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী স্বিদেন খোংচৎ মনুংদা য়ানখিবা জোইন্ত এক্সন প্লান অমসুং জোইন্ত ইনোভেসন পার্তনরশিপ ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবদা অপেনবা ফোংদোকখি।
ইন্তরনেস্নেল সোলর এলাইন্স শরুক য়ানবা স্বিদেনগী ৱারেপ অদু প্রধান মন্ত্রী মোদীনা তরাম্না ওকখি। লুচিংবশিংনা ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদা ন্যু য়োর্ক্তা পাংথোকখিবা য়ু.এন. ক্লাইমেৎ এক্সন সম্মিৎ মনুংদা হৌদোকখিবা ইন্দিয়া-স্বিদেন জোইন্ত ইনিসিয়েতিব – দি লীদরশিপ গ্রুপ ওন ইন্দস্ত্রী ত্রানজিসনগী মেম্বরশিপ হেনগৎলক্লিবা অদুসু খংমিন্নখি।
লুচিংবা অনিনা বেক্সিনেসন দ্রাইব অমসুং লৈবাক পুম্বদা অথুবা মতমদা অমসুং অহোংবা মমলদা বেক্সিন ফংহনবগী মথৌ তাবা য়াওনা কোবিদ ১৯গী ফিভমদসু খন্ন-নৈনখি।

Prime Minister's Office
India - Sweden Virtual Summit
05 MAR 2021 7:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of the King-dom of Sweden H.E. Stefan Löfven today held a Virtual Summit where they discussed bilateral issues and other regional and multilateral issues of mutual interest.
Prime Minister Modi expressed solidarity with the people of Sweden in the wake of the violent attack on 3rd March and prayed for early recov-ery of the injured.
The Prime Minister fondly recalled his 2018 visit to Sweden for the first India-Nordic Summit, and the India visit of Their Majesties the King and Queen of Sweden in December, 2019.
Both the leaders underlined that the longstanding close relations between India and Sweden were based on shared values of democracy, rule of law, pluralism, equality, freedom of speech, and respect for human rights. They reaffirmed their strong commitment to work for multilateral-ism, rules-based international order, counter terrorism and peace and se-curity. They also acknowledged the growing salience of India’s partnership with the European Union and EU countries.
The two leaders reviewed the extensive ongoing engagement between India and Sweden, and expressed satisfaction at the implementation of the Joint Action Plan and Joint Innovation Partnership agreed during Prime Minister Modi’s visit to Sweden in 2018. They explored avenues of further diversifying the themes under the rubric of these partnerships.
Prime Minister Modi welcomed Sweden’s decision to join the International Solar Alliance (ISA). The leaders also noted the growing member-ship of the India-Sweden joint initiative – the Leadership Group on Indus-try Transition (LeadIT) that was launched during the UN Climate Action Summit in September 2019 in New York.
The two leaders also discussed the Covid-19 situation including the vaccination drive and stressed the need for vaccine equity by providing urgent and affordable access to vaccines across all nations.