ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଫେବୃଆରୀ 28, 2021ରେ 3,13,668 ଜଣ ଘରୋଇ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ବିମାନ ଯାତ୍ରା
ମେ’ 25, 2020ରେ ଘରୋଇ ବିମାନ ସେବା ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ଏହା ସର୍ବାଧିକ
01 MAR 2021 12:33PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ (ସ୍ଵାଧୀନ) ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂହ ପୁରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଫେବୃଆରୀ 28, 2021ରେ ଘରୋଇ ବିମାନ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏହି ଦିନ ମୋଟ 2,353ଟି ବିମାନରେ 3,13,668 ସଂଖ୍ୟକ ଯାତ୍ରୀ ଯାତ୍ରା କରିଛନ୍ତି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ମେ’ 25, 2020ରେ ଘରୋଇ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ଏହା ସର୍ବାଧିକ ।
ଫେବୃଆରୀ 28, 2021ରେ ସମୁଦାୟ 4,699ଟି ବିମାନ ଚଳାଚଳ କରିଥିଲା । ବିମାନବନ୍ଦରକୁ ଆସିଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 6,17,824 ଥିଲା ।
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ପରେ ମାର୍ଚ୍ଚ 24, 2020 ମଧ୍ୟରାତ୍ରିରୁ (11ଟା 59) ଘରୋଇ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ବନ୍ଦ ହୋଇଯାଇଥିଲା । ମେ’ 25, 2020 ଅର୍ଥାତ ଏହାର ଦୁଇମାସ ପରେ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ପୁଣି ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା ।

Ministry of Civil Aviation
3,13,668 Domestic Passengers fly on 28th February 2021
Highest number since resumption of Domestic Flights on 25th May 2020
01 MAR 2021 12:33PM by PIB Delhi
Number of domestic passengers on 28th February 2021 rose to 3,13,668 on 2,353 flights, Shri Hardeep S Puri, MoS, I/C, Civil Aviation said. He added that this is the highest since resumption of domestic flights on 25th May 2020.
Total flight movements on 28th February 2021 were 4699. The total number of footfalls on airports was 6,17,824.
In the wake of Covid-19 pandemic, domestic flight operations were ceased with effect from midnight (11:59 pm) of 24th March 2020. The operation resumed after two months on 25th May 2020.