হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ইন্তেন্সিফাইদ মিসন ইন্দ্রধানুশ (আই.এম.আই.) ৩.০ রোল আউৎ তৌখ্রে
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা ইম্ম্যুনাইজেসন তৌহৌদবা অঙাংশিং অমসুং মীরোনবী নুপীশিং খঙদোক্তুনা বেক্সিনগী দোজশিং কাপথোক্কনি
23 FEB 2021 1:43PM by PIB Imphal
অহানবা নুমিৎতা অঙাং ২৯,০০০ অমসুং মীরোনবী নুপী ৫,০০০ হেন্না কভর তৌখি।
তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা রুতিন ইম্ম্যুনাইজেসন প্রোগ্রামচা কাপহৌদবা নত্ত্রগা চত্থহৌবা অঙাংশিং অমসুং মীরোনবী নুপীশিং য়ৌশিন্নবা পান্দম থমখিবা কেম্পেন অমা ওইরিবা ইন্তেন্সিফাইদ মিসন ইন্দ্রধনুশ ৩.০ ইমপ্লিমেন্ত তৌবা হৌখ্রে। মসিনা অঙাংশিং অমসুং মীরোনবী নুপীশিংবু মিসন মোদ ইন্তর্ভেন্সন অমগা খুত্থাংদা মপুং ফানা ইম্ম্যুনাইজেসন তৌবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থমখি। অহানবা ফেস অসি নুমিৎ তরা-মঙানিগী ওইনা ফেব্রুৱারী ২২, ২০২১দগী রোল আউৎ তৌখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না কেম্পেন অসি ফেব্রুৱারী ১৯, ২০২১দা হৌদোকখি অমসুং রাজ্যশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত ফঙ্কসনরীশিংদা অঙাং খুদিংমক য়ৌশিন্নবা অমসুং ইম্ম্যুনাইজেসন মশিং য়াম্না মপুং ফানা তৌবা ঙম্নবা খঙহনখ্রে। কেম্পেন অসি উত্তর প্রদেশতা মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যানাথনা ফেব্রুৱারী ২১, ২০২১দা হৌদোকখো। রাজস্থানদা কেম্পেন অসি মাগী হকশেল মন্ত্রী দা. রঘু শর্মনা ফেব্রুৱারী ২২, ২০২১দা প্রোগ্রাম হৌদোকপগা লোইননা হৌখি। মধ্য প্রদেশধা রাজ্যগী হকশেল মন্ত্রী দা. প্রভু রাম চৌধরীনা ফেব্রুৱারী ২২, ২০২১দা ভোপালদা পাঙথোকপা থৌরম অসিদা কেম্পেন অসি হৌদোকখিবনি।
কামরুপ জিলাদা লৈবা চেকোন অমদা বেক্সিনেসন পাঙথোকপা
জোর্হাৎ জিলাদা বেক্সিনেসন পাঙথোকপা
কেম্পেন অসি নুমিৎ ১৫নি চুপ্না (রুতিন ইম্ম্যুনাইজেসন অমসুং ছুতিশিং য়াওদনা) ইম্ম্যুনাইজেসনগী রাউন্দ অনি পাঙথোক্কনি। মসি লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি. ২৯দা লৈবা খন্নদগী খঙদোক্লবা জিলা/অর্বান এরিয়া ২৫০দা পাঙথোক্লি। মাইগ্রেসন এরিয়াশিং অমসুং য়ৌশিনবা ৱাবা মফমশিংদগী বেনিফিসরীশিংদা তার্গেৎ ঔগনি মরমদি কোবিদ১৯ মনুংদা মখোয়না মখোয়গী বেক্সিন দোজশিং কাপলমদবা য়াই। আই.এম.আই. ৩.০গী ফোঙখিবা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না জিলাশিং অসি লো রিস্ক ৩১৩; মীদিয়ম রিস্ক ১৫২; অমসুং হায় রিস্ক ২৫০ হায়না খাইদোকখি।
কোবিদকা চুন্নবা চৎন-লোনচৎ(সি.এ.বি.) অসি ইম্ম্যুনাইজেসনগী থবক-থৌরমশিংদা ঙাক্না চৎনবা অকনবা ৱাফম থমখ্রে। সেসন সাইৎশিংদা মী চিনদনবা “স্তেগর্দ এপ্রোচ” ঙাক্না চৎনবা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে অমসুং করিগুম্বা স্তেগর্দ এপ্রোচনা মী চিনবা লাকশিনবা ঙমদবা তারদি ব্রেক-অপ সেসন থৌরাং তৌনবা হায়খ্রে। সেসন সাইৎতা অপীবা মতম অমদা অমুক্তা বেনিফিসরী ১০দগী হেনহনদনবা মওংদা সেসনশিং অসি পাঙথোক্নবা মওংদা শিনখ্রে।
আই.এম.আই. ৩.০গী অহানবা রাউন্দগী মনুংদা কেম্পেন অসিনা কোবিদ লাইনচৎনা মরম ওইদুনা মখোয়গী বেক্সিনগী দোজশিং কাপহৌদ্রবা অঙাংশিং অমসুং মীরোনবী নুপীশিংদা তার্গেৎ তৌরি। ফেব্রুৱারী ২২গী নুংথিল পুং ৫ ফাওবদা রিপোর্ত তৌরকখিবা দেতাগী মতুং ইন্না চাউরাক্না অঙাং ২৯,০০০ অমসুং মীরোনবী নুপী ৫,০০০ বেক্সিন কাপখ্রে (দেতা প্রোবিজনেল)।
আই.এম.আই. ৩.০ কেম্পেন অসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)গী লুচিং মখাদা মরু ওইবা বিভাগশিং লোইননা পার্তনরশিংগী মপাঙ্গল কল্লবা নেৎৱার্ক অমা অমসুং সিবিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিং, নহারোলগী লুপশিং অমসুং কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিং অসিগী মতেংগা লোইননা মিসন-মোদতা ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি। মসি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ওইহনখিবা ইম্ম্যুনাইজেসনগী গেপশিং অসি লৈহনদনবা খুদোংচাবা অমা ওইনা লৌগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
States/UTs roll out Intensified Mission Indradhanush (IMI) 3.0
Children and Pregnant Women who missed Immunisation during the COVID-19 pandemic will be identified to catch up with vaccine doses
More than 29,000 children and 5,000 pregnant women covered on Day 1
23 FEB 2021 1:43PM by PIB Delhi
Various States and UTs have started implementation of the Intensified Mission Indradhanush 3.0, a campaign aimed to reach those children and pregnant women who have been missed out or been left out of the Routine Immunisation Programme. This is aimed to accelerate the full immunization of children and pregnant women through a mission mode intervention. The first phase has been rolled out from 22nd Feb 2021 for fifteen days.
The Union Minister for Health and Family Welfare, Dr Harsh Vardhan, launched the campaign on 19th February, 2021 and urged the States and district functionaries to reach each and every child and attain maximum Full Immunization Coverage. The campaign has exemplified ownership of the immunization program by top most leadership at the state level also. The campaign in Uttar Pradesh was inaugurated by the Chief Minister, Shri Yogi Adityanath on 21st February 2021. The campaign was kicked off in Rajasthan with its Health Minister Dr Raghu Sharma inaugurating the programme on 22nd February 2021. In Madhya Pradesh, Dr Prabhu Ram Choudhary, State Health Minister inaugurated the campaign in a function held at Bhopal on 22nd February 2021.
Vaccination in Kamrup district in brick kiln
Vaccination in Jorhat district
The campaign is scheduled to have two rounds of immunization lasting 15 days (excluding Routine immunization and holidays). It is being conducted in pre-identified 250 districts/urban areas across 29 States/UTs in the country. Beneficiaries from migration areas and hard to reach areas will be targeted as they may have missed their vaccine doses during COVID19. As per the Guidelines released for IMI 3.0, the districts have been classified to reflect 313 low risk; 152 as medium risk; and 250 as high risk districts.
Adherence to COVID Appropriate Behaviour (CAB) during the immunization activities has been strongly emphasized. States have been asked to follow "Staggered Approach" to avoid crowding at the session sites and even plan break-up sessions if staggered approach is not effective to avoid crowding. The sessions are also planned in such a way that not more than 10 beneficiaries are present at the session site at one given point in time.
During the first round of IMI 3.0, the campaign is targeting children and pregnant women who might have missed their vaccine doses due to the COVID pandemic. As per data reported till 1700 hrs. on 22nd February, nearly 29,000 children and 5,000 pregnant women were vaccinated (data provisional).
IMI 3.0 campaign spearheaded by the Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW), will be implemented in mission-mode with support from key departments, as well as a strong network of partners and civil society organizations, youth groups, and community members. It will be taken as an opportunity to catch up on any immunization gaps that might have emerged due to the COVID-19 pandemic.