|
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
বিশ্বৰ শীৰ্ষৰ তৃতীয় স্থানত, ভাৰতৰ সৰ্বমুঠ টীকাকৰণৰ সংখ্যাই ৯৪ লাখ অতিক্ৰম কৰিলে
মুঠ আৰোগ্যৰ ঘটনা ঊৰ্ধমুখী, মুঠ ঘটনাৰ আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৯৭%ৰ অধিক যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ১৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলত নতুনকৈ কোভিড-১৯ত মৃত্যুৰ খবৰ নথিভুক্ত হোৱা নাই
18 FEB 2021 10:52AM by PIB Guwahati
সৰ্বাধিক লোকক টীকাকৰণ কৰাৰ সংখ্যাৰ দিশৰ পৰা ভাৰতৰ স্থান বিশ্বৰ ভিতৰতে শীৰ্ষৰ তৃতীয়, আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ আৰু ইউ কেৰ পিছতে।
১৮ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ৰ পুৱা ৮ বজালৈকে দেশত কোভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে স্বাস্থ্য কৰ্মী (এইচচিডব্লিউ) আৰু আগশাৰীৰ কৰ্মীৰ মাজত সৰ্বমুঠ টীকাকৰণৰ সংখ্যাই ৯৪ লাখ অতিক্ৰম কৰিছে।
আজি পুৱা ৮ বজালৈকে প্ৰভিজনেল ৰিপ'ৰ্ট অনুসৰি ১,৯৯,৩০৫টা বৈঠকৰ জৰিয়তে ৯৪,২২,২২৮ পালি ভেকচিন সুফলভোগীক দিয়া হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত আছে ৬১,৯৬,৬৪১ স্বাস্থ্য কৰ্মী (প্ৰথম পালি), ৩,৬৯,১৬৭ স্বাস্থ্য কৰ্মী (দ্বিতীয় পালি) আৰু ২৮,৫৬,৪২০ আগশাৰীৰ কৰ্মী (প্ৰথম পালি)।
কোভিড-১৯ টীকাকৰণৰ দ্বিতীয় পালি ১৩ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২১ত সেইসকল সুফলভোগীক দিবলৈ আৰম্ভ কৰা হয় যিসকলে প্ৰথম পালি লৈ ২৮ দিন সম্পূৰ্ণ কৰিছে। আগশাৰীৰ কৰ্মীসকলৰ টীকাকৰণ ২ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২১ৰ পৰা আৰম্ভ কৰা হৈছিল।
ক্ৰঃ নং
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চল
টীকাকৰণ কৰা সুফলভোগী
প্ৰথম ডোজ
দ্বিতীয় ডোজ
মুঠ ডোজ
১
২
৩
৪
৫
৬
৭
৮
৯
১০
১১
১২
১৩
১৪
১৫
১৬
১৭
১৮
১৯
২০
২১
২২
২৩
২৪
২৫
২৬
২৭
২৮
২৯
৩০
৩১
৩২
৩৩
৩৪
৩৫
৩৬
৩৭
৩৮
এ আৰু এন আইলেণ্ডছ
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
অৰুণাচল প্ৰদেশ
অসম
বিহাৰ
চণ্ডীগড়
ছত্তিশগড়
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি
দমন আৰু দিউ
দিল্লী
গোৱা
গুজৰাট
হাৰিয়ানা
হিমাচল প্ৰদেশ
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
ঝাৰখণ্ড
কৰ্ণাটক
কেৰালা
লাডাখ
লাক্ষাদ্বীপ
মধ্যপ্ৰদেশ
মহাৰাষ্ট্ৰ
মণিপুৰ
মেঘালয়
মিজোৰাম
নাগালেণ্ড
উৰিষ্যা
পুডুচেৰী
পঞ্জাৱ
ৰাজস্থান
ছিকিম
তামিলনাডু
তেলেংগানা
ত্ৰিপুৰা
উত্তৰ প্ৰদেশ
উত্তৰাখণ্ড
পশ্চিমবংগ
বিবিধ
৪,০৪৫
৩,৭৬,৩০৮
১৬,৬১৩
১,৩১,৬৫১
৫,০২,৯০৩
১০,৫৮৩
৩,০৮,৫৫১
৪,১৪৩
১,৪৮০
২,২৮,৯১১
১৩,৬৯২
৬,৯৯,৪৪৩
২,০১,৬৭৫
৮৭,৪৯৯
১,৫৯,৭৬৫
২,৩২,৬৭১
৫,১০,৬৯৬
৩,৭৯,০৩৪
৩,৮৫৬
১,৮০৯
৫,৯৭,৫৩৭
৭,৬৪,৯৬৫
৩২,৭৪৮
২১,২২১
১২,৯৭৬
১৬,৫০২
৪,২১,১৪২
৬,৯৫৯
১,১২,২৩১
৭,৪৪,৭৪১
৯,৫০৯
২,৯৫,৩৩৮
২,৭৯,৫৩৪
৭৫,৫৬৫
৯,১৬,৫৬৮
১,২৩,৬৫৬
৫,৫৭,৮৮০
১,৮৮,৬৬১
১৮২
৩৫,৪৭৫
১,৫৭৪
৫,৫৭৩
১৫,১৯২
২৭৭
৯,৮২৯
৯৪
৯৪
৭,৬৫১
৩৫৪
১৭,৮০১
৮,০০৯
৪,৩০৬
২,৫০১
৭,৫৪১
৫৪,৩৯৭
১৬,১৫৩
২৯০
১১৫
০
১৬,৮৩৫
৭৭৭
৪৭০
৫৮৫
১,৭৫০
১৮,২৪৮
৩৯৫
৩,০৫১
১৫,৩৩৪
২৫১
১৪,০৩৯
৫৩,৭০১
২,৩৬১
১৮,৩৯৪
৩,০৬৩
১৫,৮৬৬
১৬,৬৩৯
৪,২২৭
৪,১১,৭৮৩
১৮,১৮৭
১,৩৭,২২৪
৫,১৮,০৯৫
১০,৮৬০
৩,১৮,৩৮০
৪,২৩৭
১,৫৭৪
২,৩৬,৫৬২
১৪,০৪৬
৭,১৭,২৪৪
২,০৯,৬৮৪
৯১,৮০৫
১,৬২,২৬৬
২,৪০,২১২
৫,৬৫,০৯৩
৩,৯৫,১৮৭
৪,১৪৬
১,৯২৪
৫,৯৭,৫৩৭
৭,৮১,৮০০
৩৩,৫২৫
২১,৬৯১
১৩,৫৬১
১৮,২৫২
৪,৩৯,৩৯০
৭,৩৫৪
১,১৫,২৮২
৭,৬০,০৭৫
৯,৭৬০
৩,০৯,৩৭৭
৩,৩৩,২৩৫
৭৭,৯২৬
৯,৩৪,৯৬২
১,২৬,৭১৯
৫,৭৩,৭৪৬
২,০৫,৩০০
মুঠ
৯০,৫৩,০৬১
৩,৬৯,১৬৭
৯৪,২২,২২৮
দেশজুৰি টীকাকৰণ অভিযানৰ ৩৩তম দিনত (১৮ ফেব্রুৱাৰী, ২০২১) মুঠ ৪ লক্ষ ২২ হাজাৰ ৯৯৮জনক ৭,৯৩২টা বৈঠকৰ জৰিয়তে টীকা দিয়া হৈছে। ইয়াৰ মাজত ৩ লক্ষ ৩০ হাজাৰ ২০৮জনে প্রথম ডোজ আৰু ৯২ হাজাৰ ৭৯০জন স্বাস্থ্য কর্মীয়ে দ্বিতীয় ডোজ পাইছে।
দ্বিতীয় পালি লাভ কৰা লাভাৰ্থীৰ ভিতৰত ৫৮.২০% সাতখন ৰাজ্যৰ পৰা আছিল। কেৱল কৰ্ণাটকতে ১৪.৭৪% (৫৪,৩৯৭ পালি)ক দ্বিতীয় পালি টীকাকৰণ কৰা হৈছে।
কোভিড-১৯ৰ ৰোগীৰ স্থিতি লক্ষ্য কৰিলে দেখা যায় যে ভাৰতত সুস্থ হোৱা ঘটনা দৈনিক নিৰন্তৰ বৃদ্ধি পাইছে। আজিৰ স্থিতিত ই ১.০৬ কোটি (১,০৬,৫৬,৮৪৫)। সুস্থ হোৱাৰ হাৰ ৯৭.৩২%। সুস্থ হোৱাৰ হাৰ বৃদ্ধি হৈ থকাৰ লগতে দৈনিক মৃত্যুৰ সংখ্যা হ্ৰাসে সক্ৰিয় ঘটনাত নিৰন্তৰ হ্ৰাস সুনিশ্চিত কৰিছে।
ভাৰতত বৰ্তমান সক্ৰিয় ঘটনা (১,৩৭,৩৪২) মুঠ সংক্ৰমিত ঘটনাৰ মাত্ৰ ১.২৫%। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ১১,৯৮৭ ৰোগী সুস্থ হৈ ডিছচাৰ্জ হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ৰাজ্যসমূহত পোহৰলৈ অহা নতুন ঘটনাৰ পৰা ইতিবাচক ছবি প্ৰকট হৈছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কেৱল দুখন ৰাজ্যৰ পৰা এহেজাৰতকৈ অধিক নতুন ঘটনা সন্মুখলৈ আহিছে।
১৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ পৰা যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কোভিড-১৯ত মৃত্যুৰ কোনো খবৰ পোৱা হোৱা নাই। এইবিলাক হৈছে-দিল্লী, উৰিষ্যা, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ (কেন্দ্ৰশাসিত), ঝাৰখণ্ড, হিমাচল প্ৰদেশ, লাক্ষাদ্বীপ, মণিপুৰ, মেঘালয়, ছিক্কিম, লাডাখ (কেন্দ্ৰশাসিত), নাগালেণ্ড, মিজোৰাম, আন্দামান নিকোবাৰ দ্বীপপুঞ্জ, ত্ৰিপুৰা, দমন আৰু দিউ, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি, অৰুণাচল প্ৰদেশ। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কেৱল এখন ৰাজ্যত ২০তকৈ অধিক মৃত্যু নথিভুক্ত কৰা হৈছে।
দৈনিক সংক্ৰমণৰ হাৰতো যোৱা সাত দিনত নিৰন্তৰ হ্ৰাস হৈছে। এক ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ত ১.৮৯%তকৈ কম হৈ আজি ই ১.৬৯% হৈছে।
নতুন ঘটনাৰ ৭৫%, সুস্থ হোৱা ৭২% ঘটনা আৰু ৫৫% নতুন মৃত্যু কেৱল মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কেৰালা ৰাজ্য দুখনৰ পৰা পোৱা গৈছে।
সুস্থ হোৱা নতুন ঘটনাৰ ৮৫.১৪% ৬খন ৰাজ্যৰ।
কেৰালাত এদিনত সৰ্বাধিক নতুন সুস্থ হোৱাৰ ঘটনা ৪,৮৩২ নথিভুক্ত কৰা হৈছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত মহাৰাষ্ট্ৰত ৩,৮৫৩ আৰু তাৰ পিছত কৰ্ণাটকত ৫৩৭জন ৰোগী সুস্থ হৈছে।
১২,৮৮১টা নতুন দৈনিক ঘটনা যোৱা ২৪ ঘণ্টাত নথিভুক্ত কৰা হৈছে।
৮৬.৬১% নতুন ঘটনা ৬খন ৰাজ্যৰ।
দৈনিক নতুন ঘটনাৰ ভিতৰত কেৰালা সবাতোকৈ আগত আছে য'ত ৪,৮৯২টা ঘটনা নথিভুক্ত কৰা হৈছে। ইয়াৰ পিছত মহাৰাষ্ট্ৰত ৪,৭৮৭ আৰু তামিলনাডুত ৪৫৪টা নতুন ঘটনা নথিভুক্ত কৰা হৈছে।
১০১টা মৃত্যু যোৱা ২৪ ঘণ্টাত নথিভুক্ত কৰা হৈছে।
নতুন মৃত্যুত ৭৬.২৪% পাঁচখন ৰাজ্যৰ। মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৪০, তাৰ পিছত কেৰালাত ১৬ আৰু পাঞ্জাবত ১০টা মৃত্যু নথিভুক্ত কৰা হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
Third Topmost globally, India’s cumulative vaccination coverage has crossed 94 lakhs
Total Recovered Cases follow an upward trajectory; Recovered Cases more than 97% of Total Cases
No New COVID19 Fatality reported in 16 States/UTs in last 24 hours
18 FEB 2021 10:52AM by PIB Delhi
India is the third topmost country globally with the highest cumulative vaccination numbers, after USA and the UK.
As on 18thFebruary, 2021, till 8:00 AM, the cumulative vaccination coverage to healthcare workers (HCWs) and frontline workers (FLWs) against COVID19 in the country has crossed 94 lakhs.
94,22,228 vaccine doses have been given to beneficiaries through 1,99,305 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 61,96,641 HCWs (1st dose), 3,69,167 HCWs (2nd dose) and 28,56,420 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. The vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
4,045
182
4,227
2
Andhra Pradesh
3,76,308
35,475
4,11,783
3
Arunachal Pradesh
16,613
1,574
18,187
4
Assam
1,31,651
5,573
1,37,224
5
Bihar
5,02,903
15,192
5,18,095
6
Chandigarh
10,583
277
10,860
7
Chhattisgarh
3,08,551
9,829
3,18,380
8
Dadra & Nagar Haveli
4,143
94
4,237
9
Daman & Diu
1,480
94
1,574
10
Delhi
2,28,911
7,651
2,36,562
11
Goa
13,692
354
14,046
12
Gujarat
6,99,443
17,801
7,17,244
13
Haryana
2,01,675
8,009
2,09,684
14
Himachal Pradesh
87,499
4,306
91,805
15
Jammu & Kashmir
1,59,765
2,501
1,62,266
16
Jharkhand
2,32,671
7,541
2,40,212
17
Karnataka
5,10,696
54,397
5,65,093
18
Kerala
3,79,034
16,153
3,95,187
19
Ladakh
3,856
290
4,146
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
Madhya Pradesh
5,97,537
0
5,97,537
22
Maharashtra
7,64,965
16,835
7,81,800
23
Manipur
32,748
777
33,525
24
Meghalaya
21,221
470
21,691
25
Mizoram
12,976
585
13,561
26
Nagaland
16,502
1,750
18,252
27
Odisha
4,21,142
18,248
4,39,390
28
Puducherry
6,959
395
7,354
29
Punjab
1,12,231
3,051
1,15,282
30
Rajasthan
7,44,741
15,334
7,60,075
31
Sikkim
9,509
251
9,760
32
Tamil Nadu
2,95,338
14,039
3,09,377
33
Telangana
2,79,534
53,701
3,33,235
34
Tripura
75,565
2,361
77,926
35
Uttar Pradesh
9,16,568
18,394
9,34,962
36
Uttarakhand
1,23,656
3,063
1,26,719
37
West Bengal
5,57,880
15,866
5,73,746
38
Miscellaneous
1,88,661
16,639
2,05,300
Total
90,53,061
3,69,167
94,22,228
As on Day-33 of the vaccination drive (18th February, 2021), total 4,22,998 vaccine doses were given across 7,932 sessions. Out of which, 3,30,208 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 92,790 received the 2nd dose of vaccine.
58.20% of those who have received the second dose are concentrated in 7 States. Karnataka alone accounts for 14.74% (54,397 doses).
Moving ahead on the COVID19 trajectory, India’s cumulative recoveries show a progressive increment on a daily basis. It stands at 1.06 Cr (1,06,56,845) today. The Recovery Rate is 97.32%. Rising recoveries along with contained daily deaths have ensured a sustained fall in the Active Caseload.
India’s present Active Cases (1,37,342) constitute just 1.25% of the total positive cases. 11,987 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
The distribution of new cases in the last 24 hours depicts a positive picture. Only 2 States have registered more than 1,000 new cases in the last 24 hours.
Sixteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Delhi, Odisha, J&K (UT), Jharkhand, Himachal Pradesh, Lakshadweep, Manipur, Meghalaya, Sikkim, Ladakh (UT), Nagaland, Mizoram, A&N Islands, Tripura, D&D & D&N, Arunachal Pradesh.
In the last 24 hours, only 1 State has recorded more than 20 deaths.
The Daily Positivity Rate has also seen a constant decline in last 7 days. From 1.89% on 1st February 2021, it has dropped to 1.69% as of today.
Kerala and Maharashtra alone account for 75% of new cases, 72% of new recovered cases and 55% of new deaths.
85.14% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,832 newly recovered cases. 3,853 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 537 in Karnataka.
12,881 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
86.61% of the new cases are from 6 States.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 4,892. It is followed by Maharashtra with 4,787, while Tamil Nadu reported 454 new cases.
101 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Five States account for 76.24% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (40). Kerala follows with 16 daily deaths and Punjab with 10.