|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী মকোক থংবগী অহুমশুবা ওইরিবা ভারতকী বেক্সিন কাপখিবগী অপুনবা অসি লাক ৯৪ হেনখ্রে
নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী অপুনবা অসি মথকরোমদা কাখৎলিবা ত্রেজেক্তরী ঙাক্না চৎলি; নাবা ফগৎখিবা কেসশিংনা অপুনবা কেসশিংগী ৯৭%দগী হেল্লে হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৬দা কোবিদ১৯গী নৌনা লৈখিদবা রিপোর্ত তৌরকখিদে
18 FEB 2021 10:52AM by PIB Imphal
ভারত অসি য়ু.এস.এ. অমসুং য়ু.কে.গী মথংদা বেক্সিন কাপখিবা মশিং খ্বাইদগী ৱাংবা ওইবগা লোইননা মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা অহুমশুবা লৈবাক ওইরি।
ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২১ ফাওবগী অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ১৯দগী ঙাকথোক্নবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিং(ঐচ.সি.দবল্যু.শিং) অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং (এফ.এল.দবল্যু.শিং)দা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিন অসি লাখ ৯৪ হেনখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবা সেসন ১,৯৯,৩০৫গী খুত্থাংদা বেক্সিন দোজ ৯৪,২২,২২৮ বেনিফিসরীশিংদা কাপখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬১,৯৬,৬৪১ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ৩,৬৯,১৬৭ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু ২৮,৫৬,৪২০ (অহানবা দোজ) য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যু. শিংগী বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৪,০৪৫
১৮২
৪,২২৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৭৬,৩০৮
৩৫,৪৭৫
৪,১১,৭৮৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৬,৬১৩
১,৫৭৪
১৮,১৮৭
৪
অসাম
১,৩১,৬৫১
৫,৫৭৩
১,৩৭,২২৪
৫
বিহার
৫,০২,৯০৩
১৫,১৯২
৫,১৮,০৯৫
৬
চান্দিগর
১০,৫৮৩
২৭৭
১০,৮৬০
৭
ছত্তিসগর
৩,০৮,৫৫১
৯,৮২৯
৩,১৮,৩৮০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪,১৪৩
৯৪
৪,২৩৭
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৪৮০
৯৪
১,৫৭৪
১০
দিল্লী
২,২৮,৯১১
৭,৬৫১
২,৩৬,৫৬২
১১
গোৱা
১৩,৬৯২
৩৫৪
১৪,০৪৬
১২
গুজরাত
৬,৯৯,৪৪৩
১৭,৮০১
৭,১৭,২৪৪
১৩
হরিয়ানা
২,০১,৬৭৫
৮,০০৯
২,০৯,৬৮৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮৭,৪৯৯
৪,৩০৬
৯১,৮০৫
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৫৯,৭৬৫
২,৫০১
১,৬২,২৬৬
১৬
ঝার্খন্দ
২,৩২,৬৭১
৭,৫৪১
২,৪০,২১২
১৭
কর্নাতকা
৫,১০,৬৯৬
৫৪,৩৯৭
৫,৬৫,০৯৩
১৮
কেরেলা
৩,৭৯,০৩৪
১৬,১৫৩
৩,৯৫,১৮৭
১৯
লদাখ
৩,৮৫৬
২৯০
৪,১৪৬
২০
লক্ষদীপ
১,৮০৯
১১৫
১,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,৯৭,৫৩৭
০
৫,৯৭,৫৩৭
২২
মহারাস্ত্র
৭,৬৪,৯৬৫
১৬,৮৩৫
৭,৮১,৮০০
২৩
মনিপুর
৩২,৭৪৮
৭৭৭
৩৩,৫২৫
২৪
মেঘালয়
২১,২২১
৪৭০
২১,৬৯১
২৫
মিজোরাম
১২,৯৭৬
৫৮৫
১৩,৫৬১
২৬
নাগালেন্দ
১৬,৫০২
১,৭৫০
১৮,২৫২
২৭
ওরিশা
৪,২১,১৪২
১৮,২৪৮
৪,৩৯,৩৯০
২৮
পুদুচেরী
৬,৯৫৯
৩৯৫
৭,৩৫৪
২৯
পঞ্জাব
১,১২,২৩১
৩,০৫১
১,১৫,২৮২
৩০
রাজস্থান
৭,৪৪,৭৪১
১৫,৩৩৪
৭,৬০,০৭৫
৩১
সিক্কিম
৯,৫০৯
২৫১
৯,৭৬০
৩২
তামিল নাদু
২,৯৫,৩৩৮
১৪,০৩৯
৩,০৯,৩৭৭
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৯,৫৩৪
৫৩,৭০১
৩,৩৩,২৩৫
৩৪
ত্রিপুরা
৭৫,৫৬৫
২,৩৬১
৭৭,৯২৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৯,১৬,৫৬৮
১৮,৩৯৪
৯,৩৪,৯৬২
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,২৩,৬৫৬
৩,০৬৩
১,২৬,৭১৯
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৫৭,৮৮০
১৫,৮৬৬
৫,৭৩,৭৪৬
৩৮
অতোপ্পশিং
১,৮৮,৬৬১
১৬,৬৩৯
২,০৫,৩০০
অপুনবা
৯০,৫৩,০৬১
৩,৬৯,১৬৭
৯৪,২২,২২৮
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩৩নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ১৭, ২০২১) অসিদা সেসন ৭,৯৩২গী খুত্থাংদা পুন্না বেক্সিন দোজ ৪,২২,৯৯৮ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ৩,৩০,২০৮দা অহানবা দোজ অমসুং ৯২,৭৯০দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
ভারত্তা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিনগী দোকশিংগী ৫৮.২০% দি রাজ্য ৭দগী ওইখ্রে। কর্নাতকা খক্তদা ১৪.৭৪% ( দোজ ৫৪,৩৯৭) ওইখ্রে।
ভারতকী কোবিদ১৯ ত্রেজেক্তরী মাং থানা চংশিনবনা ভারতকী অপুনবা নাবা ফগৎলকখিবশিং অসি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা উবা ফংলি। ঙসি করোর ১.০৬ (১,০৬,৫৬,৮৪৫) শুখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৩২% ওইরি। নাবা ফগৎলকখিবশিং ৱাংখৎলকপগা লোইননা নুংতিগী ওইনা লৈখিদবা অসি লাকশিনবা ঙমলকপনা এক্তিব কেসলোদ চাউনা হন্থহনবা ঙমখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস (১,৩৭,৩৪২) অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.২৫% ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১১,৯৮৭ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা থেংনখিবা অনৌবা কেসশিং অসিনা পোজিতিব ওইবা ফল ফংলে তাকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য ২দা খক্তা অনৌবা কেস ১,০০০দগী হেন্না রেজিস্তর তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৬তা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে। মখোয় অদুদা দিল্লী, ওরিশা, জে অমসুং কে (য়ু.তি.), ঝার্খন্দ, হিমাচল প্রদেশ, লক্ষদীপ, মনিপুর, মেঘালয়, সিক্কিম, লদাখ (য়ু.তি.), নাগালেন্দ, মিজোরাম, এ অমসুং এন ইথৎশিং, ত্রিপুরা, দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন অমসুং অরুনাচল প্রদেশ অসিনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য ১ খক্তদা লৈখিদবা ২০দগী হেন্না রেজিস্তর তৌখ্রে।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা নুংতিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসিদা লেপ্পা লৈতনা হন্থরকপা উবা ফংখ্রে। ২০২১ঈ ফেব্রুৱারী ১তা ১.৮৯% ওইরম্বদগী ঙসি ১.৬৯%দা হন্থখ্রে।
কেরেলা অমসুং মহারাস্ত্র খক্তদা অনৌবা কেসশিংগী ৭৫%, নৌনা ফগৎখিবা ৭২% অমসুং নৌনা লৈখিদবা ৫৫% ওইখি।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৮৫.১৪%দি রাজ্য ৬তগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৪,৮৩২গা লোইননা কেরেলানা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং ৱাংনা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,৮৫৩ অমসুং কর্নাতকাদা ৫৩৭ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী অনৌবা কেস ১২,৮৮১ রেকোর্দ তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৬.৬১%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
কেস ৪,৮৯২গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ৪,৭৮৭ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৫৪ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ১০১ রেকোর্দ তৌরকখ্রে।
নৌনা লৈখিদবগী ৭৬.২৪%দি রাজ্য মঙাদগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৪০)। কেরেলাদানা লৈখিদবা ১৬ অমসুং পঞ্জাবতা নৌবা লৈখিদবা ১০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Third Topmost globally, India’s cumulative vaccination coverage has crossed 94 lakhs
Total Recovered Cases follow an upward trajectory; Recovered Cases more than 97% of Total Cases
No New COVID19 Fatality reported in 16 States/UTs in last 24 hours
18 FEB 2021 10:52AM by PIB Delhi
India is the third topmost country globally with the highest cumulative vaccination numbers, after USA and the UK.
As on 18thFebruary, 2021, till 8:00 AM, the cumulative vaccination coverage to healthcare workers (HCWs) and frontline workers (FLWs) against COVID19 in the country has crossed 94 lakhs.
94,22,228 vaccine doses have been given to beneficiaries through 1,99,305 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 61,96,641 HCWs (1st dose), 3,69,167 HCWs (2nd dose) and 28,56,420 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. The vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
4,045
182
4,227
2
Andhra Pradesh
3,76,308
35,475
4,11,783
3
Arunachal Pradesh
16,613
1,574
18,187
4
Assam
1,31,651
5,573
1,37,224
5
Bihar
5,02,903
15,192
5,18,095
6
Chandigarh
10,583
277
10,860
7
Chhattisgarh
3,08,551
9,829
3,18,380
8
Dadra & Nagar Haveli
4,143
94
4,237
9
Daman & Diu
1,480
94
1,574
10
Delhi
2,28,911
7,651
2,36,562
11
Goa
13,692
354
14,046
12
Gujarat
6,99,443
17,801
7,17,244
13
Haryana
2,01,675
8,009
2,09,684
14
Himachal Pradesh
87,499
4,306
91,805
15
Jammu & Kashmir
1,59,765
2,501
1,62,266
16
Jharkhand
2,32,671
7,541
2,40,212
17
Karnataka
5,10,696
54,397
5,65,093
18
Kerala
3,79,034
16,153
3,95,187
19
Ladakh
3,856
290
4,146
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
Madhya Pradesh
5,97,537
0
5,97,537
22
Maharashtra
7,64,965
16,835
7,81,800
23
Manipur
32,748
777
33,525
24
Meghalaya
21,221
470
21,691
25
Mizoram
12,976
585
13,561
26
Nagaland
16,502
1,750
18,252
27
Odisha
4,21,142
18,248
4,39,390
28
Puducherry
6,959
395
7,354
29
Punjab
1,12,231
3,051
1,15,282
30
Rajasthan
7,44,741
15,334
7,60,075
31
Sikkim
9,509
251
9,760
32
Tamil Nadu
2,95,338
14,039
3,09,377
33
Telangana
2,79,534
53,701
3,33,235
34
Tripura
75,565
2,361
77,926
35
Uttar Pradesh
9,16,568
18,394
9,34,962
36
Uttarakhand
1,23,656
3,063
1,26,719
37
West Bengal
5,57,880
15,866
5,73,746
38
Miscellaneous
1,88,661
16,639
2,05,300
Total
90,53,061
3,69,167
94,22,228
As on Day-33 of the vaccination drive (18th February, 2021), total 4,22,998 vaccine doses were given across 7,932 sessions. Out of which, 3,30,208 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 92,790 received the 2nd dose of vaccine.
58.20% of those who have received the second dose are concentrated in 7 States. Karnataka alone accounts for 14.74% (54,397 doses).
Moving ahead on the COVID19 trajectory, India’s cumulative recoveries show a progressive increment on a daily basis. It stands at 1.06 Cr (1,06,56,845) today. The Recovery Rate is 97.32%. Rising recoveries along with contained daily deaths have ensured a sustained fall in the Active Caseload.
India’s present Active Cases (1,37,342) constitute just 1.25% of the total positive cases. 11,987 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
The distribution of new cases in the last 24 hours depicts a positive picture. Only 2 States have registered more than 1,000 new cases in the last 24 hours.
Sixteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Delhi, Odisha, J&K (UT), Jharkhand, Himachal Pradesh, Lakshadweep, Manipur, Meghalaya, Sikkim, Ladakh (UT), Nagaland, Mizoram, A&N Islands, Tripura, D&D & D&N, Arunachal Pradesh.
In the last 24 hours, only 1 State has recorded more than 20 deaths.
The Daily Positivity Rate has also seen a constant decline in last 7 days. From 1.89% on 1st February 2021, it has dropped to 1.69% as of today.
Kerala and Maharashtra alone account for 75% of new cases, 72% of new recovered cases and 55% of new deaths.
85.14% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,832 newly recovered cases. 3,853 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 537 in Karnataka.
12,881 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
86.61% of the new cases are from 6 States.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 4,892. It is followed by Maharashtra with 4,787, while Tamil Nadu reported 454 new cases.
101 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Five States account for 76.24% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (40). Kerala follows with 16 daily deaths and Punjab with 10.