Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay foundation stone of key projects of power and urban sector in Kerala on 19th February
17 FEB 2021 8:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of key projects of power and urban sector in Kerala on 19th February 2021 at 4:30 PM via video conferencing. Chief Minister of Kerala, along with Union Ministers of State (I/C) for Power and New & Renewable Energy, and Housing & Urban Affairs, will also be present on the occasion.
Pugalur - Thrissur Power Transmission Project
Prime Minister will inaugurate the 320 KV Pugalur (Tamil Nadu) - Thrissur (Kerala) power transmission project. It is a Voltage Source Convertor (VSC) based High Voltage Direct Current (HVDC) Project and has India's first HVDC link featuring state-of-the-art VSC technology. Built at a cost of Rs 5070 crores, it will facilitate transfer of 2000 MW power from the western region and help meet the growth in load for the people of Kerala. This VSC based system features integration of HVDC XLPE (cross-linked polyethylene) cable with overhead lines which saves right-of-way as well as has 35-40% less land footprint compared to conventional HVDC system.
Kasaragod Solar Power Project
Prime Minister will dedicate to the nation the 50 MW Kasaragod Solar Power Project. It has been developed under the National Solar Energy Mission. Set up over 250 acres of land spread across Paivalike, Meenja and Chippar villages of Kasaragod district, it has been built with Central Government’s investment of around Rs. 280 crores.
Integrated Command and Control Centre
Prime Minister will lay the foundation stone of the Integrated Command and Control Centre at Thiruvananthapuram. Projected to be built at a cost of Rs 94 crores, it is being set up to host Smart Solutions for Thiruvananthapuram Municipal Corporation, and will act as a common point of action during emergency situations to facilitate coordinated action.
Smart Roads Project
Prime Minister will lay the foundation stone of the Smart Roads Project in Thiruvananthapuram. The project, to be undertaken at an estimated cost of Rs 427 crores, envisages converting 37 Kms of existing roads in Thiruvananthapuram to world class smart roads by bringing all overhead utilities underneath and undertaking road and junction improvements.
Water Treatment Plant at Aruvikkara
Prime Minister will inaugurate the 75 MLD (million litres per day) Water Treatment Plant at Aruvikkara, built under the AMRUT Mission. It will boost supply of drinking water to people of Thiruvananthapuram and help avoid disruption of drinking water supply to the city in the event of maintenance work in the existing treatment plants in Aruvikkara.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ১৯দা কেরলাদা প্রধান মন্ত্রীনা পৱার অমসুং অর্বান সেক্তরগী মরুওইবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
17 FEB 2021 8:57PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ফেব্রুৱারি ১৯,২০২১গী নুংথিল পুং ৪:৩০ তাবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেরলাদা পৱার অমসুং অর্বান সেক্তরগী মরুওইবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। থৌরম অদুদা কেরলাগী চীফ মিনিস্তর, পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী রাজ্য মন্ত্রি(ইন-চার্জ) অমসুং হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রি শরুক য়াগনি।
পুগালুর-থ্রিসুর পৱার ত্রান্সমিসন প্রোজেক
প্রধান মন্ত্রীনা কে.ভি ৩২০ পুগালুর(তামিল নাদু)-থ্রিসুর(কেরলা) পৱার ত্রান্সমিসন প্রোজেক শঙ্গাগনি। মসি ভোল্তেজ সোর্স কনভর্তর(ভি এস সি)দা য়ুম্ফম ওইবা হায় ভোলতেজ দাইরেক্ত করেন্ত(ঐচ ভি দি সি) প্রোজেক্নি অমসুং খ্বাইদগী নৌবা ভি.এস.সি তেক্নোলোজি শীজিন্নবা ভারতকী অহানবা ঐচ.ভি.দি.সি লিঙ্কনি। লুপা কোতি ৫০৭০ চঙনা শাবা প্রোজেক অসিনা নোংচুপ থংবা মাইকৈদগী মৈ মেগা ৱাত ২০০০ পুরকপা ঙমগনি অমসুং কেরলাগী মীয়ামগী দরকার ওইবা মৈ ফংহনবদা মতেং পাংগনি। মসিগী ভি.এস.সি সিস্তেম অসিদা ঐচ.ভি.দি.সি এক্স.এল.পি.ই(ক্রোস-লিঙ্ক পোলিইথাইলিন) কেবল মথক্ত পুরি অমসুং মমাংঙৈগী ঐচ.ভি.দি.সি সিস্তেমগা চাংদম্নবদা লম কনবা চাদা ৩৫-৪০ কনবা ঙম্মি।
কাসারাগোদ সোলার পৱার প্রোজেক
মেগা ৱাত ৫০গী কাসারাগোদ সোলার পৱার প্রোজেক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রোজেক অসি নেসনেল সোলার ইনর্জি মিসনগী মখাদা পায়খৎপনি। কাসারাগোদ জিলাগী পাইভালিকে, মিনজা অমসুং চিপ্পার খুঙ্গংশিংদা লম একর ২৫০ হেনবদা শাবা লোইরবা সোলার প্লান্ত অসি কেন্দ্র সরকারনা লুপা কোতি ২৮০ রোম থাদদুনা পায়খৎপনি।
ইন্তগ্রেতেদ কম্মান্দ এন্দ কন্ত্রোল সেন্তর
প্রধান মন্ত্রীনা তিরুভানন্থাপুরমদা ইন্তগ্রেতেদ কম্মান্দ এন্দ কন্ত্রোল সেন্তর শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসি লুপা কোতি ৯৪ রোম চঙনা পায়খৎকদবনি অমসুং মসি তিরুভানন্থাপুরম মিউনিসিপাল কোর্পোরেসনগী স্মার্দ সোলুসনশিং পাংথোক্নবা লিংখৎকদবনি অমসুং অথু-অকায়গী থৌদোকশিং থোরকপা মতমদা অপুনবা ওইনা থবক পায়খৎনবা ময়াম পুনফম অমা ওইনা থবক তৌগনি।
স্মার্দ রোদস প্রোজেক
প্রধান মন্ত্রীনা তিরুভানন্থাপুরমদা স্মার্দ রোদ প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। লুপা কোতি ৪২৭ চঙনা পায়খৎকদবা প্রোজেক অসিনা তিরুভানন্থাপুরমগী হৌজিক লৈরিবা কিলোমিতর ৩৭ শাংবা লম্বীশিংগী মথক্তা পুরিবা খুদিংমক লৈনুংদা লৈহন্দুনা অমসুং লম্বী অমসুং লম্লোং ফাংবা মফমশিং শেমগৎতুনা মালেম থাক্কী লম্বীশিং ওইহনগনি।
অরুভিককারাদা ঈশিং চুমথোক্নবা প্লান্ত
অমরুত মিসনগী মখাদা অরুভিককারদা শাবা নোংমদা ঈশিং ৭৫ এম.এল.দি(মিল্লিয়ন লিতরস পর দে) চুমথোকপা ঙম্বা প্লান্ত অমা প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। প্লান্ত অসিনা তিরুভানন্থাপুরমগী মীয়ামদা অফবা থক্নবা ঈশিং মরাংকাইনা ফংহনগনি অমসুং হৌজিক অরুভিককারাদা লৈরিবা ঈশিং শেংদোক্নপা প্লান্তশিং শেমজিন-শাজিনবগী থবক পায়খৎলকপা মতমদা সহর অসিদা ঈশিং পীবদা অপনবা থোকহন্দবদা মতেং পাংগনি।