হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি; নাবা ফগৎখিবশিংনা হেনগৎলক্লি
হৌখিবা থা অমা অসিদা নুংতিগী চাংচৎ ওইনা লৈখিদবা অসি ৫৫% হন্থখ্রে
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী লাখ ৬২.৬ বেক্সিন কাপখ্রে
09 FEB 2021 11:09AM by PIB Imphal
ভারতকী নুংতিগী ওইনা থেংনবা কেসশিং মখা তানা হন্থরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,১১০ রেজিস্তর তৌখ্রে। নুংতিগী থেংনবা কেসশিংগী মশিং হন্থরকপা অমদি ফগৎলকপশিং ৱাংখৎলকপা অসি এক্তিব কেসশিংদা চাউনা হন্থহনবা ঙমখ্রে।
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙাই লাখ ১.৪৩ (১,৪৩,৬২৫) দা হন্থখ্রে। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.৩২% খক্তা ওইরি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই করোর ১.০৫ (১,০৫,৪৮,৫২১) নাবা ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১৪,০১৬ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। নাবা ফগৎলকপা মীওই অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা খেন্নবা অসি মথং-মথং হেনগৎলক্লি। ঙসি মসি ১,০৪,০৪,৮৯৬ য়ৌখ্রে।
ফগৎলকপশিংগী মশিংদা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপগা লোইননা ভারতকী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ১৭.২৫% য়ৌদুনা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরে। য়ু.কে., য়ু.এস.এ., ইতালী, রুসিয়া, ব্রাজিল অমসুং জর্মনীনা ভারত্তগী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি তারি।
ভারতকী চাংচৎ ওইনা নুংতিগী লৈখিদবা অসিসু চাউনা হন্থরক্লি। জনুৱারীগী অনিশুবা চয়োলদা ২১১ য়ৌরুরবা নুংতিগী লৈখিদবগী চাংচৎ অসি ফেব্রুৱারীগী অনিশুবা চয়োলদা ৯৬তা হন্থদুনা ৫৫% হন্থবগী রেজিস্তর তৌরি।
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি ১.৪৩%নি মসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবশিংগী মরক্তা অমনি। মালেমগী চাংচৎ অসি ২.১৮% ওইরি।
ফেব্রুৱারী ৯, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরম অসিগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৬২.৬ (৬২,৫৯,০০৮) ময়া নক্না বেক্সিন কাপখ্রে।
মসিগী মনুংদা ৫,৪৮২,১০২না হেলথকিয়র ৱার্করশিংনি অমসুং ৭,৭৬,৯০৬না ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং ওইখি।
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ২৪নি শুবা নুমিৎ অসদা সেসন ১০,২৬৯ পাঙথোক্তুনা মীওই ৪,৪৬,৬৪৬ (ঐচ.সি.দবল্যু.-১,৬০,৭১০ অমসুং এফ.এল.দবল্যিু.- ২,৮৫,৯৩৬) বেক্সিন কাপখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেসন ১,২৬,৭৫৬ পাঙথোকখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৩৯৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,১৪,৩১৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৩,৪৭৯
৪
অসাম
৯৯,৮৮৯
৫
বিহার
৩,৯৭,৫৫৫
৬
চান্দিগর
৬,০২৭
৭
ছত্তিসগর
১,৮৪,৭৩৩
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১,৫৫০
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৭৪৫
১০
দিল্লী
১,১৯,৩২৯
১১
গোৱা
৮,৩৫২
১২
গুজরাত
৫,০৫,৯৬০
১৩
হরিয়ানা
১,৬৯,০৫৫
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৫৮,০৩১
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬১,০৩৫
১৬
ঝার্খন্দ
১,২৪,৫০৫
১৭
কর্নাতকা
৪,১৫,৪০৩
১৮
কেরেলা
৩,০৭,৯৯৮
১৯
লদাখ
২,২৩৪
২০
লক্ষদীপ
৮৬৮
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,৭৯,২৫১
২২
মহারাস্ত্র
৫,১২,৪৭৬
২৩
মনিপুর
৯,৯৮৯
২৪
মেঘালয়
৭,৬৬২
২৫
মিজোরাম
১০,৯৩৭
২৬
নাগালেন্দ
৪,৯৭৩
২৭
ওরিশা
৩,১৫,৭২৫
২৮
পুদুচেরী
৩,৮৮১
২৯
পঞ্জাব
৮২,১২৭
৩০
রাজস্থান
৪,৮৭,৮৪৮
৩১
সিক্কিম
৬,০০৭
৩২
তামিল নাদু
১,৭৫,০২৭
৩৩
তেলঙ্গনা
২,২৯,০২৭
৩৪
ত্রিপুরা
৪৫,৬৭৪
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
৭৯,২৮৩
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৭৭,৬০৮
৩৮
অতোপ্পশিং
৬৩,৫১০
অপুনবা
৬২,৫৯,০০৮
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮১.২% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,৯৫৯গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,৪২৩ অমসুং বিহারদা মীওই ৫৫০ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেস ৯,১১০ রেজিস্তর তৌখ্রে। অনৌবা কেসশিংগী ৮১.৩৯%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬তগী ওইখি।
কেস ৩,৭৪২গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ২,২১৬ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৬৪ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিবা ৭৮ রিপোর্ত তৌরকখি। হৌখিবা নুমিৎ ৪নি অসিদা লৈখিদবা ১০০দগী তানা রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা লৈখিদবগী ৬৪.১%দি রাজ্য মঙাদগী ওইখি। কেরেলাদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (১৬)। মহারাস্ত্রদা ১৫ অমরোমদা পঞ্জাবতা ১১ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Daily new Cases continue to show steady decline; Recoveries on an upward streak
55% Decline in Average Daily Deaths in the last one month
62.6 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
09 FEB 2021 11:09AM by PIB Delhi
India’s daily new cases continue to manifest a downward trend. 9,110 new cases have been registered in the last 24 hours. Low number of daily cases and rising recoveries have ensured a sustained fall in the Active Cases.
India’s total Active Caseload has also dropped to 1.43 lakh (1,43,625) today. The active caseload now consists of just 1.32% of India’s total Positive Cases.
A total of 1.05 Cr (1,05,48,521) people have recovered so far. 14,016 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. The difference between the recovered patients and the active cases continues to progressively grow. It is pegged at 1,04,04,896 today.
With a consistent rise in cumulative recoveries, India’s Recovery Rate has reached 97.25%, one of the highest globally. UK, USA, Italy, Russia, Brazil and Germany have lower Recovery Rate than India’s.
India’s average daily deaths also continue to sharply decline. From a high of 211 in the second week of January 2021, average daily deaths have reduced to 96 in the second week of February, 2021, registering a decline of 55%.
India’s case fatality rate (CFR) of 1.43% is amongst the lowest in the world. The Global average is 2.18%.
As on 9th February, 2021, till 8:00 AM, nearly 62.6lakh (62,59,008) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
Out of these, 5,482,102 are Healthcare Workers and 7,76,906 are Frontline workers.
During Day 24 of the vaccination drive, 4,46,646 people (HCWs – 1,60,710 and FLWs- 2,85,936) were vaccinated across 10,269 sessions. 1,26,756 sessions have been conducted so far.
S. No.
States/UTs
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
3,397
2
Andhra Pradesh
3,14,316
3
Arunachal Pradesh
13,479
4
Assam
99,889
5
Bihar
3,97,555
6
Chandigarh
6,027
7
Chhattisgarh
1,84,733
8
Dadra & Nagar Haveli
1,550
9
Daman & Diu
745
10
Delhi
1,19,329
11
Goa
8,352
12
Gujarat
5,05,960
13
Haryana
1,69,055
14
Himachal Pradesh
58,031
15
Jammu & Kashmir
61,035
16
Jharkhand
1,24,505
17
Karnataka
4,15,403
18
Kerala
3,07,998
19
Ladakh
2,234
20
Lakshadweep
868
21
Madhya Pradesh
3,79,251
22
Maharashtra
5,12,476
23
Manipur
9,989
24
Meghalaya
7,662
25
Mizoram
10,937
26
Nagaland
4,973
27
Odisha
3,15,725
28
Puducherry
3,881
29
Punjab
82,127
30
Rajasthan
4,87,848
31
Sikkim
6,007
32
Tamil Nadu
1,75,027
33
Telangana
2,29,027
34
Tripura
45,674
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
79,283
37
West Bengal
3,77,608
38
Miscellaneous
63,510
Total
62,59,008
81.2% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,959 newly recovered cases. 3,423 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 550 in Bihar.
9,110 daily new cases registered in the last 24 hours. 81.39% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 3,742. It is followed by Maharashtra with 2,216, while Tamil Nadu reported 464 new cases.
78 deaths were recorded in the last 24 hours. Less than 100 deaths have been reported since the last 4 days.
Five States/UTs account for 64.1% of the new deaths. Kerala saw the maximum casualties (16). Maharashtra follows with 15 daily deaths, while Punjab reported 11 deaths.