হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈখিদবশিংগী মশিংদা লেপ্তনা হন্থরকখ্রে; হৌখিবা নুমিৎ ১০নিদগী লেপ্পা লৈতনা নুংতিগী ওইনা লৈখিদবা অসি ১৫০গী মখাদা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তা লৈখিদবগী রিপোর্ত লৈতে
রাজ্য/য়ু.তি. ৩৩দা এক্তিব কেসশিং ৫০০০দগী তানা লৈরি
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী লাখ ৫৮তগী হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে – ভারতনা বেক্সিন কাপখিবা খ্বাইদগী য়াম্বগা লোইননা মকোক থংবা ৩শুবা লৈবাক ওইরি
08 FEB 2021 11:06AM by PIB Imphal
শীংথানিঙাই ওইবা মাই পাকপা অমদা ভারতনা হৌখিবা নুমিৎ ১০ অসিদা নুংতিগী ওইনা লৈখিদবা অসি ১৫০দগী হন্থনা রেকোর্দ তৌদুনা লাক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা ৮৪ খক্তা লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি।
খুদক্তা ত্রেসিং অমসুং ত্রেকিং তৌবা, অকনবা মওংদা পাকশন্না তেস্ত তৌবা য়োনা লাকশিন্নবা কান্নরবা লালোংগা লোইননা স্তেন্দর্দাইজ ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিংগা পুনশিনবনা নুংতিগী থেংনবা পোজিতিব কেসশিং লেপ্পা লৈতনা হন্থহনবগী মথক্তা মোর্তেলিতীগী থাকশিং অসিসু নেম্না থম্বা ঙমহনখি।
কোবিদ মেনেজমেন্ত অমসুং রস্পোন্স পোলিসীগী শরুক ওইনা কেন্দ্র সরকারনা কোবিদকা মরী লৈননা লৈখিদবা অসি লাকশিনবা খক্তা নত্তনা মসিগী মশিং হন্থহনবা অমসুং কোবিদকী ক্রিতিকেল অমসুং সিবিয়র ওইবা অনাবশিংদা ক্বালিতী লৈবা ক্লিনিকেল কিয়ত পীদুনা পুন্সি কনবদা অহেনবা মীৎয়েং চংলি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারনা খুৎশম্নদুনা হোৎনবনা কেস ফেএলিতীগী লেবেল অসি চাউনা হন্থহনবা ঙমখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য ১৭ অসিদা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিবা লৈতে। মখোয় অদুদি এ অমসুং এন্দগী ঈথৎশিং, দি এন্দ দি, দি এন্দ এন, অরুনাচল প্রদেশ, ত্রিপুরা, মিজোরাম, নাগালেন্দ, লক্ষদীপ, লদাখ (য়ু.তি.), সিক্কিম, রাজস্থান, মেঘালয়, মধ্য প্রদেশ. জে এন্দ কে, পুদুচেরী, অন্ধ্র প্রদেশ, ওরিশা অমসুং অসামনি।
লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসশিং মখা তানা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ১,৪৮,৬০৯দা হন্থখ্রে। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.৩৭% ওইরি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ১১,৮৩১ রেকোর্দ তৌখি। হায়রিবা মতম অসিদা নৌনা ফগৎপগী ১১,৯০৪ রেজিস্তর তৌখি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসলোদকী ৮১%দি রাজ্য ৫ দগী ওইখি। রাজ্য অনি, কেরেলা অমসুং মহারাস্ত্রনা ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী হেনগৎলক্লিবা শরুক অসিগী ৭০% ওইখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ৩৩দা এক্তিব কেস ৫,০০০দগী তানা লৈরি।
লৈবাক্কী ওইরিবা মওং অসি তংইনদুনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী মখোয়গী এক্তিব কেসলোদতা চাউনা হন্থরকপা উবা ফংখ্রে।
হৌখিবা থাদগী মহারাস্ত্রদা এক্তিব কেসশিংগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না হন্থরকখ্রে মসিগী মতুংদা উত্তর প্রদেশ লৈখি।
ফেব্রুৱারী ৮, ২০২১গী (বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ২৪নি শুবা নুমিৎ) অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরম অসিগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৫৭ (৫৮,১২,৩৬২) হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৩৯৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৯৯,৬৪৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১২,৩৪৬
৪
অসাম
৮৮,৫৮৫
৫
বিহার
৩,৮০,২২৯
৬
চান্দিগর
৫,৬৪৫
৭
ছত্তিসগর
১,৬৮,৮৮১
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১,৫০৪
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৭০৮
১০
দিল্লী
১,০৯,৫৮৯
১১
গোৱা
৮,২৫৭
১২
গুজরাত
৪,৫১,০০২
১৩
হরিয়ানা
১,৩৯,১২৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৫৪,৫৭৩
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪৯,৪১৯
১৬
ঝার্খন্দ
১,০৬,৫৭৭
১৭
কর্নাতকা
৩,৮৮,৭৬৯
১৮
কেরেলা
২,৯২,৩৪২
১৯
লদাখ
১,৯৮৭
২০
লক্ষদীপ
৮৩৯
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,৪২,০১৬
২২
মহারাস্ত্র
৪,৭৩,৪৮০
২৩
মনিপুর
৮,৩৩৪
২৪
মেঘালয়
৬,৮৫৯
২৫
মিজোরাম
১০,৯৩৭
২৬
নাগালেন্দ
৪,৫৩৫
২৭
ওরিশা
২,৭৬,৩২৩
২৮
পুদুচেরী
৩,৫৩২
২৯
পঞ্জাব
৭৬,৪৩০
৩০
রাজস্থান
৪,৬০,৯৯৪
৩১
সিক্কিম
৫,৩৭২
৩২
তামিল নাদু
১,৬৬,৪০৮
৩৩
তেলঙ্গনা
২,০৯,১০৪
৩৪
ত্রিপুরা
৪০,৪০৫
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
৭৪,৬০৭
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৫৪,০০০
৩৮
অতোপ্পশিং
৬২,০৫৭
অপুনবা
৫৮,১২,৩৬২
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ১,৩০৪ পাঙথোক্তুনা বেনিফিসরী ৩৬,৮০৪ বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা সেসন ১,১৬,৪৮৭ পাঙথোকখ্রে।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা উবা ফংখ্রে।
পুন্না ফগৎখ্রবা কেসশিং অসি করোর ১.০৫ (১,০৫,৩৪,৫০৫) হেনখ্রে। এক্তিব কেসশিং অমসুং ফগৎখ্রবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগঃলক্লি অমসুং হৌজিক ১০,৩৮৫,৮৯৬ শুখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসিনা ৯৭.২০%. ওইরি।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮০.৫৩% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে। নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,৯৪৮গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে, মহারাস্ত্র(১,৬২২) অমসুং উত্তর প্রদেশ(৬৭০) ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৫.৮৫% %দি রাজ্য ৬তগী ওইখি।
কেস ৬,০৭৫গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ২,৬৭৩ অমসুং কর্নাতকাদা অনৌবা কেস ৪৮৭ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিবা ৮৪ রিপোর্ত তৌরকখি। । মসিগী ৭৯.৭৬%দি রাজ্য তরুক্তগী ওইখি।
মহারাস্ত্রদা নৌনা লৈখিদবা ৩০গা লোইননা খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখি। লৈখিদবা ১৯গা লোইননা কেরেলাদা মতুং ইন্নখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Steady decline in number of deaths; Daily Fatalities below 150 continuously since last 10 days
17 States/UTs have not reported any death in last 24 hours
33 States/UTs have less than 5000 active cases
More than 58 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19- India 3rd topmost country with maximum vaccinations
08 FEB 2021 11:06AM by PIB Delhi
In a significant achievement, India has been recording less than 150 daily deaths continuously for the last 10 days. Only 84 deaths were reported in the last 24 hours.
The effective strategy of containment including prompt tracing & tracking, aggressive and widespread testing, combined with standardized clinical management protocols have ensured the low mortality levels, in addition to consistent low daily positive cases.
As part of the COVID management and response policy, there has been a sharp focus of the Central Government on not only containing the COVID related fatality, but to reduce deaths and to save lives by providing quality clinical care to the critical and severe patients of COVID.
Collaborative efforts of the Union and State/UT governments have resulted in reducing the case fatality level substantially.
17 States/UTshavenot reported any deathsin the last 24 hours.These are A&N Islands, D&D & D&N, Arunachal Pradesh, Tripura, Mizoram, Nagaland, Lakshadweep, Ladakh (UT), Sikkim, Rajasthan, Meghalaya, Madhya Pradesh, J&K, Puducherry, Andhra Pradesh, Odisha and Assam.
The country’s active cases decline further to 1,48,609in the last 24 hours.The active cases of the country now comprise just1.37%of the total positive cases.
11,831 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours in the country. 11,904 new recoveries were registered in the same period.
5 States account for 81% of the total active caseload of the country. Two States, Kerala and Maharashtra cumulatively account for 70% of the total active cases of India.
33States/UTs have less than 5,000 active cases.
Following the national trend, States/UTs have also shown a significant decline in their active caseload.
Maharashtra has shown the maximum decline of active cases in the last month, followed by Uttar Pradesh.
As on 8thFebruary, 2021 (Day 24 of the vaccination drive), till 8 AM, more than58 lakh (58,12,362) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,397
2
Andhra Pradesh
2,99,649
3
Arunachal Pradesh
12,346
4
Assam
88,585
5
Bihar
3,80,229
6
Chandigarh
5,645
7
Chhattisgarh
1,68,881
8
Dadra & Nagar Haveli
1,504
9
Daman & Diu
708
10
Delhi
1,09,589
11
Goa
8,257
12
Gujarat
4,51,002
13
Haryana
1,39,129
14
Himachal Pradesh
54,573
15
Jammu & Kashmir
49,419
16
Jharkhand
1,06,577
17
Karnataka
3,88,769
18
Kerala
2,92,342
19
Ladakh
1,987
20
Lakshadweep
839
21
Madhya Pradesh
3,42,016
22
Maharashtra
4,73,480
23
Manipur
8,334
24
Meghalaya
6,859
25
Mizoram
10,937
26
Nagaland
4,535
27
Odisha
2,76,323
28
Puducherry
3,532
29
Punjab
76,430
30
Rajasthan
4,60,994
31
Sikkim
5,372
32
Tamil Nadu
1,66,408
33
Telangana
2,09,104
34
Tripura
40,405
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
74,607
37
West Bengal
3,54,000
38
Miscellaneous
62,057
Total
58,12,362
In the last 24 hours, 36,804beneficiaries were vaccinated across 1,304 sessions.
1,16,487 sessions have been conducted so far.
The number of beneficiaries being vaccinated every day is following a steady upward curve.
The total recovered cases aremore than 1.05 Cr (1,05,34,505).The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 10,385,896. The recovery rate is 97.20%.
80.53%of the newly recovered cases are recorded in 6 States. Kerala has contributed the highest number to the newly recovered cases (5,948), followed by Maharashtra(1,622) and Uttar Pradesh (670).
85.85% of the new cases are from 6 States.
Kerala has also reportedthe highest daily new cases at6,075. It is followed by Maharashtra and Karnatakawith 2,673and 487new cases each respectively.
84case fatalities have been reported in the past 24 hours.Six States account for79.76%of these.
Maharashtra reported the maximum casualties with 30new fatalities. It is followed by Kerala with 19 daily deaths.