স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
বৰ্তমান ক’ভিড-১৯ৰ সৰ্বাধিক টিকাকৰণ কৰা তৃতীয় শীৰ্ষ দেশত পৰিণত ভাৰত
৫৭.৭৫লাখতকৈ অধিক হিতাধিকাৰীক ক’ভিড-১৯ৰ টিকাকৰণ কৰা হৈছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৮০জনতকৈ কম ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে, ৯ মাহৰ ভিতৰতে সৰ্বনিম্ন
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১৭খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত এজনো ক’ভিড-১৯ত মৃত্যু হোৱা নাই
07 FEB 2021 11:59AM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজত ভাৰতে আন এক বিশ্বস্তৰীয় কৃতিত্ব অৰ্জন কৰিছে৷
বৰ্তমান ক’ভিড-১৯ৰ সৰ্বাধিক টিকাকৰণ কৰা তৃতীয় শীৰ্ষ দেশত পৰিণত হৈছে ভাৰত৷ ভাৰততকৈ এতিয়া আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ আৰু ব্ৰিটেইনহে আগত আছে৷
ভাৰত ১২খন ৰাজ্যৰ প্ৰত্যেকতে ২লাখতকৈ অধিক লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ উত্তৰপ্ৰদেশতে ৬,৭৩,৫৪২গৰাকী হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
২০২১ৰ ৭ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পুৱা ৮ বজালৈকে দেশজোৰা ক’ভিড-১৯ টিকাকৰণৰ অধীনত ৫৭,৭৫,৩২২জন হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ৫৩,০৪,৫৪৬ স্বাস্থ্যকৰ্মী আৰু ৪,৭০,৭৭৬গৰাকী অগ্ৰণী কৰ্মী৷
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
১
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
৩,১৬১
২
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
২,৯৯,৬৪৯
৩
অৰুণাচল প্ৰদেশ
১২,৩৪৬
৪
অসম
৮৭,২৬৯
৫
বিহাৰ
৩,৭৪,৫৩৮
৬
চণ্ডীগড়
৫,৬৪৫
৭
চত্তীশগড়
১,৬৮,৮৮১
৮
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
১,৫০৪
৯
দমন আৰু দিউ
৭০৮
১০
দিল্লী
১,০৯,৫৮৯
১১
গোৱা
৮,২৫৭
১২
গুজৰাট
৪,৩৮,৫৭৩
১৩
হাৰিয়ানা
১,৩৯,০৬৮
১৪
হিমাচল প্ৰদেশ
৫৪,৫৭৩
১৫
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
৪৯,৪১৯
১৬
ঝাৰখণ্ড
৯৫,৯৩৪
১৭
কৰ্ণাটক
৩,৮৬,১৮৬
১৮
কেৰালা
২,৯১,৮৫২
১৯
লাডাখ
১,৯৮৭
২০
লাক্ষাদ্বীপ
৮৩৯
২১
মধ্যপ্ৰদেশ
৩,৪২,০১৬
২২
মহাৰাষ্ট্ৰ
৪,৭৩,৪৮০
২৩
মণিপুৰ
৮,২৫৬
২৪
মেঘালয়
৬,৮৫৯
২৫
মিজোৰাম
১০,৯৩৭
২৬
নাগালেণ্ড
৪,৫৩৫
২৭
ওড়িশা
২,৭৫,০৫৫
২৮
পুডুচেৰী
৩,৫৩২
২৯
পাঞ্জাৱ
৭৬,৪৩০
৩০
ৰাজস্থান
৪,৫৯,৬৫২
৩১
ছিকিম
৫,৩৭২
৩২
তামিলনাডু
১,৬৬,৪০৮
৩৩
তেলেংগানা
২,০৯,১০৪
৩৪
ত্ৰিপুৰা
৪০,৩৪৭
৩৫
উত্তৰপ্ৰদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তৰাখণ্ড
৭৩,৭৬২
৩৭
পশ্চিমবংগ
৩,৫৪,০০০
৩৮
অন্যান্য
৬২,০৫৭
মুঠ
৫৭,৭৫,৩২২
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৮,৮৭৫টা পৰ্বত ৩,৫৮,৪৭৩গৰাকী লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ এতিয়ালৈকে ১,১৫,১৭৮টা পৰ্ব সম্পন্ন কৰা হৈছে৷ টিকাকৰণ কৰা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা প্ৰতিদিনে বৃদ্ধি পাই আহিছে৷
আন এক উল্লেখযোগ্য সফলতা হিচাপে দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৮০জনতকৈ কম ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে, যিটো বিগত ৯ মাহৰ ভিতৰতে সৰ্বনিম্ন হিচাপে বিবেচিত হৈছে৷
দেশত বৰ্তমান চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ১,৪৮,৭৬৬জনলৈ হ্ৰাস পাইছে৷ বৰ্তমান মুঠ আক্ৰান্তৰ কেৱল ১.৩৭%হে চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
আজি মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যা ১.০৫ কোটি হৈছে৷ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.১৯% হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১২,০৫৯গৰাকী নতুন আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে ১১,৮০৫জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ ৮১.০৭%ই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৬,১৭৮গৰাকী ৰোগী নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱাৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ১,৭৩৯ আৰু তামিলনাডুত ৫০৩গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুন আক্ৰান্তৰ ৮৪.৮৩%ই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৫,৯৪২গৰাকীৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৭৬৮ আৰু কৰ্মাটকত ৫৩১গৰাকী লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৭৮জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ক’ভিড ৰোগীৰ ৬৯.২৩% ৫খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ২৫জনৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৬জন আৰু পাঞ্জাৱত ৫জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১৭খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত এজনো ক’ভিড-১৯ত মৃত্যু হোৱা নাই ৷ সেইবোৰ হৈছে হাৰিয়ানা, গোৱা, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, ঝাৰখণ্ড, পুডুচেৰী, মেঘালয়, নাগালেণ্ড, লাক্ষাদ্বীপ, অসম, মনিপুৰ, ছিকিং, আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ, লাদাখ(কে.শা.অ.) মিজোৰাম, ত্ৰিপুৰা, আৰু দমন আৰু দিউ, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী৷

Ministry of Health and Family Welfare
India is now 3rd Topmost Country with Highest Doses of COVID19 Vaccine administered
More than 57.75 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
Daily Deaths less than 80 in the last 24 hours, lowest in 9 months
No COVID19 deaths in 17 States/UTs in last 24 hours
07 FEB 2021 11:59AM by PIB Delhi
India has scaled another global peak in its fight against COVID19.
India has become the third topmost country in the world in terms of the number of COVID19 vaccine doses administered. Only the United States and the United Kingdom remain ahead of India.
12 States in India have vaccinated more than 2 lakh beneficiaries each. Uttar Pradesh alone accounts for 6,73,542 of all vaccinated beneficiaries.
As on 7thFebruary, 2021, till 8 AM, total of 57.75 lakh (57,75,322) beneficiaries have received the COVID19 vaccine under the countrywide COVID19 vaccination exercise. The cumulative vaccination coverage includes 53,04,546 healthcare workers and 4,70,776 frontline workers.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,161
2
Andhra Pradesh
2,99,649
3
Arunachal Pradesh
12,346
4
Assam
87,269
5
Bihar
3,74,538
6
Chandigarh
5,645
7
Chhattisgarh
1,68,881
8
Dadra & Nagar Haveli
1,504
9
Daman & Diu
708
10
Delhi
1,09,589
11
Goa
8,257
12
Gujarat
4,38,573
13
Haryana
1,39,068
14
Himachal Pradesh
54,573
15
Jammu & Kashmir
49,419
16
Jharkhand
95,934
17
Karnataka
3,86,186
18
Kerala
2,91,852
19
Ladakh
1,987
20
Lakshadweep
839
21
Madhya Pradesh
3,42,016
22
Maharashtra
4,73,480
23
Manipur
8,256
24
Meghalaya
6,859
25
Mizoram
10,937
26
Nagaland
4,535
27
Odisha
2,75,055
28
Puducherry
3,532
29
Punjab
76,430
30
Rajasthan
4,59,652
31
Sikkim
5,372
32
Tamil Nadu
1,66,408
33
Telangana
2,09,104
34
Tripura
40,347
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
73,762
37
West Bengal
3,54,000
38
Miscellaneous
62,057
Total
57,75,322
In the last 24 hours, 3,58,473 beneficiaries were vaccinated across 8,875 sessions.
1,15,178 sessions have been conducted so far.
There has been a sustained increase in the number of beneficiaries being vaccinated every day.
In another significant development, the country has reported less than 80 daily deaths in the last 24 hours, lowest in nine months.
The country’s Active Caseload is 1.48 lakh (1,48,766) today.The present active caseload consists of 1.37% of India’s Total Positive Cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1.05cr (1,05,22,601) today. The Recovery Rate is 97.19%.
12,059 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 11,805 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
81.07% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 6,178 newly recovered cases. 1,739 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 503 in Tamil Nadu.
84.83% of the daily new cases are from 6 States and UTs.
Kerala reports the highest daily new cases at 5,942. It is followed by Maharashtra with 2,768, while Karnataka reported 531 new cases.
78 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Five States/UTs account for 69.23%of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (25). Kerala follows with 16daily deaths and Punjab reported5 casualties.
17 States/UTs have not reported any deaths in the last 24 hours. These are Haryana, Goa, J&K (UT), Jharkhand, Puducherry, Meghalaya, Nagaland, Lakshadweep, Assam, Manipur, Sikkim, A&N Islands, Ladakh (UT), Mizoram, Arunachal Pradesh, Tripura and D&D & D&N.