Ministry of Health and Family Welfare
India is now 3rd Topmost Country with Highest Doses of COVID19 Vaccine administered
More than 57.75 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
Daily Deaths less than 80 in the last 24 hours, lowest in 9 months
No COVID19 deaths in 17 States/UTs in last 24 hours
07 FEB 2021 11:59AM by PIB Delhi
India has scaled another global peak in its fight against COVID19.
India has become the third topmost country in the world in terms of the number of COVID19 vaccine doses administered. Only the United States and the United Kingdom remain ahead of India.
12 States in India have vaccinated more than 2 lakh beneficiaries each. Uttar Pradesh alone accounts for 6,73,542 of all vaccinated beneficiaries.
As on 7thFebruary, 2021, till 8 AM, total of 57.75 lakh (57,75,322) beneficiaries have received the COVID19 vaccine under the countrywide COVID19 vaccination exercise. The cumulative vaccination coverage includes 53,04,546 healthcare workers and 4,70,776 frontline workers.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,161
2
Andhra Pradesh
2,99,649
3
Arunachal Pradesh
12,346
4
Assam
87,269
5
Bihar
3,74,538
6
Chandigarh
5,645
7
Chhattisgarh
1,68,881
8
Dadra & Nagar Haveli
1,504
9
Daman & Diu
708
10
Delhi
1,09,589
11
Goa
8,257
12
Gujarat
4,38,573
13
Haryana
1,39,068
14
Himachal Pradesh
54,573
15
Jammu & Kashmir
49,419
16
Jharkhand
95,934
17
Karnataka
3,86,186
18
Kerala
2,91,852
19
Ladakh
1,987
20
Lakshadweep
839
21
Madhya Pradesh
3,42,016
22
Maharashtra
4,73,480
23
Manipur
8,256
24
Meghalaya
6,859
25
Mizoram
10,937
26
Nagaland
4,535
27
Odisha
2,75,055
28
Puducherry
3,532
29
Punjab
76,430
30
Rajasthan
4,59,652
31
Sikkim
5,372
32
Tamil Nadu
1,66,408
33
Telangana
2,09,104
34
Tripura
40,347
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
73,762
37
West Bengal
3,54,000
38
Miscellaneous
62,057
Total
57,75,322
In the last 24 hours, 3,58,473 beneficiaries were vaccinated across 8,875 sessions.
1,15,178 sessions have been conducted so far.
There has been a sustained increase in the number of beneficiaries being vaccinated every day.
In another significant development, the country has reported less than 80 daily deaths in the last 24 hours, lowest in nine months.
The country’s Active Caseload is 1.48 lakh (1,48,766) today.The present active caseload consists of 1.37% of India’s Total Positive Cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1.05cr (1,05,22,601) today. The Recovery Rate is 97.19%.
12,059 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 11,805 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
81.07% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 6,178 newly recovered cases. 1,739 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 503 in Tamil Nadu.
84.83% of the daily new cases are from 6 States and UTs.
Kerala reports the highest daily new cases at 5,942. It is followed by Maharashtra with 2,768, while Karnataka reported 531 new cases.
78 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Five States/UTs account for 69.23%of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (25). Kerala follows with 16daily deaths and Punjab reported5 casualties.
17 States/UTs have not reported any deaths in the last 24 hours. These are Haryana, Goa, J&K (UT), Jharkhand, Puducherry, Meghalaya, Nagaland, Lakshadweep, Assam, Manipur, Sikkim, A&N Islands, Ladakh (UT), Mizoram, Arunachal Pradesh, Tripura and D&D & D&N.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা কোবিদ১৯ বেক্সিন কাপখিবা দোজশিং খ্বাইদগী ৱাংবগা লোইননা হৌজিক মকোক থোংবা ৩শুবা লৈবাক ওইরে
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং লাখ ৫৭.৭৫ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী ওইনা শীবা অসি ৮০দগী তাদুনা থা ৯ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তা কোবিদ১৯না শীখিবা অমত্তা থেংনখিদ্রে
07 FEB 2021 11:59AM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা অতোপ্পা লম অমদসু মাই পাকপা ঙমখ্রে।
কোবিদ১৯ বেক্সিনগী দোজশিং কাপ্পগী মশিংদা ভারতনা মালেমগী ওইনা মকোক থংবা অহুমশুবা লৈবাক ওইখ্রে। ভারতকী মথক্তা য়ুনাইতেদ স্তেৎস অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদম খক্তা লৈরি।
ভারতকী রাজ্য ১২দা অমমমগী ওইনা বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরী লাখ ২দগী হেনখ্রে। উত্তর প্রদেশ খক্তদা বেক্সিন কাপখিবা বেমফিফিসরী অসি ৬,৭৩,৫৪২ শুখ্রে।
ফেব্রুৱারী ৭, ২০২১গী অয়ুক পুং ০৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরমগী মখাদা বেক্সিন কাপখিবা অপুনবা বেনিফিসরী লাখ ৫৭.৭৫ (৫৭,৭৫,৩২২) শুখ্রে। মসিদা হেল্থ কিয়র ৱার্কর ৫৩,০৪,৫৪৬ অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্কর ৪,৭০,৭৭৬ য়াওখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,১৬১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৯৯,৬৪৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১২,৩৪৬
৪
অসাম
৮৭,২৬৯
৫
বিহার
৩,৭৪,৫৩৮
৬
চান্দিগর
৫,৬৪৫
৭
ছত্তিসগর
১,৬৮,৮৮১
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১,৫০৪
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৭০৮
১০
দিল্লী
১,০৯,৫৮৯
১১
গোৱা
৮,২৫৭
১২
গুজরাত
৪,৩৮,৫৭৩
১৩
হরিয়ানা
১,৩৯,০৬৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৫৪,৫৭৩
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪৯,৪১৯
১৬
ঝার্খন্দ
৯৫,৯৩৪
১৭
কর্নাতকা
৩,৮৬,১৮৬
১৮
কেরেলা
২,৯১,৮৫২
১৯
লদাখ
১,৯৮৭
২০
লক্ষদীপ
৮৩৯
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,৪২,০১৬
২২
মহারাস্ত্র
৪,৭৩,৪৮০
২৩
মনিপুর
৮,২৫৬
২৪
মেঘালয়
৬,৮৫৯
২৫
মিজোরাম
১০,৯৩৭
২৬
নাগালেন্দ
৪,৫৩৫
২৭
ওরিশা
২,৭৫,০৫৫
২৮
পুদুচেরী
৩,৫৩২
২৯
পঞ্জাব
৭৬,৪৩০
৩০
রাজস্থান
৪,৫৯,৬৫২
৩১
সিক্কিম
৫,৩৭২
৩২
তামিল নাদু
১,৬৬,৪০৮
৩৩
তেলঙ্গনা
২,০৯,১০৪
৩৪
ত্রিপুরা
৪০,৩৪৭
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
৭৩,৭৬২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৫৪,০০০
৩৮
অতোপ্পশিং
৬২,০৫৭
অপুনবা
৫৭,৭৫,৩২২
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ৮,৮৭৫ পাঙথোক্তুনা বেনিফিসরী ৩,৫৮,৪৭৩ বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা সেসন ১,১৫,১৭৮ পাঙথোকখ্রে।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা উবা ফংখ্রে।
অতোপ্পা মাই পাকপা অমদা লৈবাক অসিনা পুং ২৪ অসিদা নুংতিগী ওইনা শীবগী মশিং ৮০ দগী তাখ্রে হায়রিবা অসি থা মাপন অসিদা খ্বাইদগী তাবনি।
লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ১.৪৮ (১,৪৮,৭৬৬) শুখ্রে। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.৩৭%নি।
ঙসি ভারতকী পুন্না ফগৎলকখিবা করোর ১.০৫ (১,০৫,২২,৬০১) শুখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাংনা ৯৭.১৯%নি।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা থেংনখিবা কেস ১২,০৫৯ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদনা মীওই ১১,৮০৫ পুং ২৪ অসিদা নাবা ফগৎলক্তুনা দিসচার্জ তৌখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮১.০৭% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৬,১৭৮গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্র(১,৭৩৯) অমসুং তামিল নাদু(৫০৩) ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৪.৮৩%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬তগী ওইখ্রে।
কেস ৫,৯৪২গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ২,৭৬৮, অমসুং কর্নাতকাদা অনৌবা কেস ৫৩১ রিপোর্ত তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ৭৮ থেংনখি।
নুংতিগী শীখিবা অসিগী ৬৯.২৩%দি রাজ্য/য়ু.তি. মঙাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রদা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (২৫)। কেরেলাদা ১৬ অমসুং পঞ্জাবতা ৫ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তগী শীখিবগী রিপোর্ত লৈতে। মখোয় অদুদি হরিয়ানা, গোৱা, জে অমসুং কে, ঝার্খন্দ, পুদুচেরী, মেঘালয়, লক্ষদীপ, অসাম, মনিপুর, সিক্কিম, এন অমসুং এনগী ইথৎশুং, লদাখ, মিজোআম, অরুনাচল প্রদেশ, ত্রিপুরা অমসুং দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন হায়রিবশিং অসিনি।