হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নুমিৎ ১৮নিদা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী মশিং মিলিয়ন ৪ য়ৌবা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ওইখ্রে
এক্তিব কেসলোদনা অপুনবা কেসশিংগী ১.৫%গী মখাদা হায়থখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৪দগী শীখিবগী রিপোর্ত অমত্তা তৌরকখিদ্রে
03 FEB 2021 11:38AM by PIB Imphal
মালেমগী লাইচৎ অসিগী লাঞ্জংদা পন্দুপশিং লানবগী ভারতকী লৈরিবা ত্রেজেক্তরীদা মখা চংশিনখ্রে।
শীংথানিংঙাই ওইবা মাই পাকপা অমদা ভারতনা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসন অসিদা মিলিয়ন ৪ শুদুনা মালেমদা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ওইখ্রে।
লৈবাক অসিনা মাই পাকপা অসি নুমিৎ ১৮ দা পাঙথোকখি।
ফেব্রুৱারী ১, ২০২১ ফাওবদা ভারত অসি কোবিদ১৯ বেক্সিনগী দোজশিং মাগী প্রজাদা কাপখিবগী মশিংদা য়েংবদা মকোক থংবা লৈবাক মঙাগী মনুংদা চনখি। ভারতনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি খোঙজেল য়াংনা মখা চত্থরি।
ভারতকী কোবিদ-১৯গী লাঞ্জং অসিনা অতোপ্পা লমশিংদসু নুংতিগী মাই পাকপা পুরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮দা শীখিবগী রিপোর্ত অমত্তা তৌরকখিদে। রাজ্যশিং অদুদি এন এন্দ এনগী ইথৎশিং, দি এন্দ দি অমসুং দি এন্দ এন, অরুনাচল প্রদেশ, ত্রিপুরা, মিজোরাম, নাগালেন্দ, লক্ষদীপ, লদাখ (য়ু.তি.), সিক্কিম, মনিপুর, পুদুচেরী, গোৱা, ওরিশা অমসুং অসামনি।
নুমিৎ খুদিংগী কোবিসকী অনাবা ফগৎলকপগী মশিং ৱাংখৎলকপা অমসুং শীবগী চাং হন্থরকপা অসিগা লোইননা ভারতনা এক্তিব কেসশিং হন্থনা রেজিস্তর তৌবগী লেপ্পা লৈতবা খোঙচৎ অসি মখা চত্থরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসশিং মখা তানা ১,৬০,০৫৭ দা হন্থখ্রে। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.৫%গী মখাদা (হৌজিক্কী ওইনা ১.৪৯%) লৈখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা অনৌবা কনফর্ম কেস ১১,০৩৯ রেকোর্দ তৌখ্রে, থা তরেৎ অসিগী মনুংদা খ্বাইদগী তাবা ওইখ্রে। হায়রিবা মতম অসিদা নৌনা ফগৎলকপা ১৪,২২৫ রেজিস্তর তৌখ্রে। মসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী অপুনবা কেস ৩,২৯৬ হন্থহনবা ঙমখ্রে।
পুন্না ফগৎখিবা কেস অসি ১,০৪,৬২,৬৩১ শুখ্রে। লৈবাক্কী নাবা ফগৎলকপগী চাং (৯৭.০৮%) অসি মখা তানা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
এক্তিব কেসশিং অমসুং নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি অমদি ১,০৩,০২,৫৭৪ শুখ্রে।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৩১কী এক্তিব কেস ৫,০০০ দগী তানা লৈরি।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৮গী চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎ (১.৯১%)তগী হেন্না ৱাংলি। কেরেলাগী চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং ১২% ওইদুনা খ্বাইদগী ৱাংলি মতুদা ছত্তিসগরনা ৭% ওইরি।
ফেব্রুৱারী ৩, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরমগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৪১ (৪১,৩৮,৯১৮) বেক্সিন কাপখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২,৭২৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৮৭,২৫২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯,৭৯১
৪
অসাম
৪২,৪৩৫
৫
বিহার
২,২২,১৫৩
৬
চান্দিগর
৪,০১৯
৭
ছত্তিসগর
৭৯,৬৭৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৮৬৭
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৪৬৯
১০
দিল্লী
৭৪,০৬৮
১১
গোৱা
৫,৪২২
১২
গুজরাত
২,৮৭,৮৫২
১৩
হরিয়ানা
১,২৭,৮৯৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৩৯,৫৭০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৬,৬৩৪
১৬
ঝার্খন্দ
৫৫,৬৭১
১৭
কর্নাতকা
৩,১৬,৩৬৮
১৮
কেরেলা
২,২৪,৮৪৬
১৯
লদাখ
১,২৩৪
২০
লক্ষদীপ
৮০৭
২১
মধ্য প্রদেশ
২,৯৮,৩৭৬
২২
মহারাস্ত্র
৩,১৮,৭৪৪
২৩
মনিপুর
৪,৭৩৯
২৪
মেঘালয়
৪,৬৯৪
২৫
মিজোরাম
৯,৯৩২
২৬
নাগালেন্দ
৪,০৯৩
২৭
ওরিশা
২,০৮,২০৫
২৮
পুদুচেরী
৩,০৭৭
২৯
পঞ্জাব
৬১,৩৮১
৩০
রাজস্থান
৩,৩৯,২১৮
৩১
সিক্কিম
২,৬৪৭
৩২
তামিল নাদু
১,২০,৭৪৫
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৭০,০৪৩
৩৪
ত্রিপুরা
৩২,১৯৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
৪৩,৪৩০
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২,৮৮,২৪৫
৩৮
অতোপ্পশিং
৫৫,৬০৬
অপুনবা
৪১,৩৮,৯১৮
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ৩,৮৪৫দা হেল্থ কিয়র ৱার্কর ১,৮৮,৭৬২ বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা সেসন ৭৬,৫৭৬ পাঙথোকখ্রে।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপ্পা বেনিফিসরীশিংগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮৫.৬২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৮দগী ওইখ্রে। নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,৭৪৭গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে, মহারাস্ত্র(৪,০১১) অমসুং তামিল নাদু(৫২১) মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৩.০১% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
কেস ৫,৭১৬গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মমসিগী মতুংদা মহারস্ত্রদা ১,৯২৭, অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৫১০ রিপোর্ত তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ১১০ রিপোর্ত তৌখ্রে।
নুংতিগী শীখিবা অসিগী ৬৬.৩৬% দি রাজ্য/য়ু.তি. মঙাদগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (৩০)। কেরেলাদা ১৬ শীদুনা মতুং ইন্নখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
India becomes the fastest country to reach 4 million COVID19 vaccination mark in 18 days
Active Caseload dips below 1.5% of the Total Cases
14 States/UTs have not reported any deaths in the last 24 hours
03 FEB 2021 11:38AM by PIB Delhi
India’s trajectory of leaping across landmarks in its fight against the global pandemic continues.
In a significant achievement, India has become the fastest country in the world to reach the 4 million COVID19 vaccination mark.
The country has achieved this feat in 18 days.
As on 1st February, 2021, India was among the top five countries in terms of number of COVID19 vaccine doses administered to people. India continues to undertake its vaccination drive at a fast pace.
India’s fight against Covid-19 is bringing daily successes on other fronts as well.
14 States/UTs have not reported any deaths in the last 24 hours. These states are A&N Islands, D&D & D&N, Arunachal Pradesh, Tripura, Mizoram, Nagaland, Lakshadweep, Ladakh (UT), Sikkim, Manipur, Puducherry, Goa, Odisha and Assam.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
The country’s active cases have declined further to 1,60,057 in the last 24 hours. The Active Caseload of the country has fallen below 1.5% (1.49% presently) of the total cases.
11,039 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours in the country, 14,225 new recoveries were registered in the same period. It has led to a net decline of 3,296 cases from the total active caseload.
The total recovered cases are 1,04,62,631. TheNational Recovery rate (97.08%) continues to be one of the highest globally.
The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 1,03,02,574.
31States and UTs have less than 5,000 active cases.
8 States and UTs have weekly positivity rate higher than the national average (1.91%). Kerala has the highest weekly positivity rate of 12%, followed by Chhattisgarh with 7%.
As on 3rd February, 2021, till 8 AM, more than 41 lakh (41,38,918) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,727
2
Andhra Pradesh
1,87,252
3
Arunachal Pradesh
9,791
4
Assam
42,435
5
Bihar
2,22,153
6
Chandigarh
4,019
7
Chhattisgarh
79,676
8
Dadra & Nagar Haveli
867
9
Daman & Diu
469
10
Delhi
74,068
11
Goa
5,422
12
Gujarat
2,87,852
13
Haryana
1,27,893
14
Himachal Pradesh
39,570
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
55,671
17
Karnataka
3,16,368
18
Kerala
2,24,846
19
Ladakh
1,234
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
2,98,376
22
Maharashtra
3,18,744
23
Manipur
4,739
24
Meghalaya
4,694
25
Mizoram
9,932
26
Nagaland
4,093
27
Odisha
2,08,205
28
Puducherry
3,077
29
Punjab
61,381
30
Rajasthan
3,39,218
31
Sikkim
2,647
32
Tamil Nadu
1,20,745
33
Telangana
1,70,043
34
Tripura
32,196
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
43,430
37
West Bengal
2,88,245
38
Miscellaneous
55,606
Total
41,38,918
In the last 24 hours, 1,88,762 healthcare workers were vaccinated across 3,845 sessions.
76,576 sessions have been conducted so far.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
85.62% of the newly recovered cases are recorded in 8 States/UTs. Kerala has contributed the highest number to the newly recovered cases (5,747), followed by Maharashtra(4,011) and Tamil Nadu (521).
83.01% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala has reported the highest daily new cases at 5,716. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 1,927and 510 new cases each respectively.
110 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Five States/UTs account for 66.36%of these.
Maharashtra reported maximum casualties with 30 new fatalities. It is followed by Kerala with 16 new daily deaths.