স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে হ্ৰাস পাই ১.৬৮লাখ হৈছে
বিগত ২৪ দিনত নতুন আক্ৰান্ততকৈ নতুন আৰোগ্যৰ সংখ্যা অধিক হৈছে
৩৭লাখতকৈ অধিক হিতাধিকাৰীক ক’ভিড-১৯ৰ টিকাকৰণ কৰা হৈছে
31 JAN 2021 12:25PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ চিকিৎসাধীন ক’ভিড ৰোগীৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে হ্ৰাস পাই আজি ১,৬৮,৭৮৪জন হৈছে৷
বৰ্তমান মুঠ আক্ৰান্তৰ কেৱল ১.৫৭% ৰোগীহে চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
৩১খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ৫,০০০তকৈ কম ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷ আন্দামান আৰু নিকোবৰত ৪জনৰ বিপৰীতে দমন আৰু দিউ আৰু দাদৰা আৰু নগৰহাভেলীত ৬জন লোক চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগী ৭৯.৬৯%ই ৫খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত৷ দুখন ৰাজ্য ক্ৰমে কেৰালা আৰু মহাৰাষ্ট্ৰত ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৬৯.৪১% চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
ভাৰতৰ সামগ্ৰিক আৰোগ্য লোকৰ সংখ্যা ১,০৪,২৩,১২৫জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৬.৯৯%লৈ উন্নীতৰ হৈছে৷
বিগত ২৪ দিনত নতুন আক্ৰান্ততকৈ নতুন আৰোগ্যৰ সংখ্যা অধিক হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১৩,০৫২জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত হোৱাৰ বিপৰীতে ১৩,৯৬৫গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
ভাৰতৰ ক’ভিড টিকাকৰণ অভিযানৰ অধীনত ৩১ জানুৱাৰীৰ পুৱা ৮ বজালৈকে ৩৭.৪৪ লাখ হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
ক্ৰ. নং
ৰাজ্য/কে.শা.অ.
টিকাকৰণ কৰা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
১
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
২,৭২৭
২
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
১,৮৭,২৫২
৩
অৰুণাচল প্ৰদেশ
৯,৬৫১
৪
অসম
৩৮,১০৬
৫
বিহাৰ
১,৪৬,০১৫
৬
চণ্ডীগড়
৩,৪৪৭
৭
চত্তীশগড়
৭২,৭০৪
৮
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
৬৯২
৯
দমন আৰু দিউ
৩৯১
১০
দিল্লী
৫৬,৮১৮
১১
গোৱা
৪,১১৭
১২
গুজৰাট
২,৪৬,০৫৪
১৩
হাৰিয়ানা
১,২৫,৮৯৮
১৪
হিমাচল প্ৰদেশ
২৭,৭৩৪
১৫
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
২৬,৬৩৪
১৬
ঝাৰখণ্ড
৪০,৭২৬
১৭
কৰ্ণাটক
৩,১৫,৩৭০
১৮
কেৰালা
১,৫৮,৬৮৭
১৯
লাডাখ
১,১২৮
২০
লাক্ষাদ্বীপ
৮০৭
২১
মধ্যপ্ৰদেশ
২,৯৮,৩৭৬
২২
মহাৰাষ্ট্ৰ
২,৬৯,০৬৪
২৩
মণিপুৰ
৩,৯৮৭
২৪
মেঘালয়
৪,৩২৪
২৫
মিজোৰাম
৯,৩৪৬
২৬
নাগালেণ্ড
৩,৯৯৩
২৭
ওড়িশা
২,০৬,৪২৪
২৮
পুডুচেৰী
২,৭৩৬
২৯
পাঞ্জাৱ
৫৭,৪৯৯
৩০
ৰাজস্থান
৩,২৯,৬১১
৩১
ছিক্কিম
২,০২০
৩২
তামিলনাডু
১,০৫,৮২১
৩৩
তেলেংগাণা
১,৬৮,৬০৬
৩৪
ত্ৰিপুৰা
২৯,৭৯৬
৩৫
উত্তৰপ্ৰদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তৰাখণ্ড
২৮,৭৯১
৩৭
পশ্চিমবংগ
২,৪৩,০৬৯
৩৮
অন্যান্য
৫২,১২০
মুঠ
৩৭,৪৪,৩৩৪
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৫,২৭৫টা পৰ্বত ২,৪৪,৩০৭গৰাকী লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ এতিয়ালৈকে ৬৮,৯৬২টা পৰ্ব সম্পন্ন কৰা হৈছে৷
ক’ভিডৰ টিকাকৰণৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত বিশ্বৰ পঞ্চম স্থানত আছে৷ অৱশ্যে বহু দেশে ভাৰততকৈ আগতেই টিকাকৰণ কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰিছে৷
মুঠ টিকাকৰণৰ ৬৩.৩৪%ই ৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
উত্তৰপ্ৰদেশ, ৰাজস্থান আৰু কৰ্ণাটকত সৰ্বাধিক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
নতুনকৈ আৰোগ্য ৰোগীৰ ৮৫.৭২%ই ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৭,০৩২গৰাকী ৰোগী নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱাৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ১,৫৩৫ আৰু কৰ্ণাটকত ৫৪৭গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুন আক্ৰান্তৰ ৮৩.৭২%ই ৭খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৬,২৮২গৰাকীৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৬৩০ আৰু তামিলনাডুত ৫০৫গৰাকী লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১২৭জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
এই ক’ভিড ৰোগীৰ ৭৪.০২% ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৪২জনৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৮জন আৰু চত্তীশগড় আৰু পঞ্জাৱত ৯জনকৈ ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
On a sustained downward slope, India’s Active Caseload further dips to 1.68 lakh
Daily Recoveries exceed Daily New Cases since last 24 days
More than 37 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
31 JAN 2021 12:25PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload continues to follow a consistent downward slope. It has dropped to 1.68 lakh (1,68,784) today.
The present active caseload now consists of just 1.57% of India’s Total Positive Cases.
31 States/UTs have less than 5000 active cases. Andaman & Nicobar Islands reported 4 active cases followed by Daman & Diu & Dadra & Nagar Haveli with 6 active cases.
79.69% of the total active cases are constituted in 5 states/UTs. Two states alone, Kerala and Maharashtra cumulatively account for a bulk (69.41%) of India’s total active cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1.04cr (1,04,23,125) today. The Recovery Rate is 96.99%.
Since the last 24 days, daily recoveries have consistently exceeded daily new cases.13,052 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 13,965 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
As on 31stJanuary, 2021, till 8 AM, total of 37.44 lakh (37,44,334) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,727
2
Andhra Pradesh
1,87,252
3
Arunachal Pradesh
9,651
4
Assam
38,106
5
Bihar
1,46,015
6
Chandigarh
3,447
7
Chhattisgarh
72,704
8
Dadra & Nagar Haveli
692
9
Daman & Diu
391
10
Delhi
56,818
11
Goa
4,117
12
Gujarat
2,46,054
13
Haryana
1,25,898
14
Himachal Pradesh
27,734
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
40,726
17
Karnataka
3,15,370
18
Kerala
1,58,687
19
Ladakh
1,128
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
2,98,376
22
Maharashtra
2,69,064
23
Manipur
3,987
24
Meghalaya
4,324
25
Mizoram
9,346
26
Nagaland
3,993
27
Odisha
2,06,424
28
Puducherry
2,736
29
Punjab
57,499
30
Rajasthan
3,29,611
31
Sikkim
2,020
32
Tamil Nadu
1,05,821
33
Telangana
1,68,606
34
Tripura
29,796
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
28,791
37
West Bengal
2,43,069
38
Miscellaneous
52,120
Total
37,44,334
In the last 24 hours, 2,44,307 healthcare workers were vaccinated across 5,275 sessions.
68,962 sessions have been conducted so far.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
Globally, India stands at the fifth position (as on 29th January, 2021) in terms of the number of vaccine doses administered within the country. This is despite the fact that many countries had initiated their vaccination campaign before India.
63.34% of the total vaccinated beneficiaries are from 8 States.
Uttar Pradesh accounts for the maximum share of vaccinated beneficiaries followed by Rajasthan and Karnataka.
85.72% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Keralahas reported the maximum number of single day recoveries with 7,032 newly recovered cases. 1,535 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 547 in Karnataka.
83.72% of the daily new cases are from 7 States and UTs.
Kerala reports the highest daily new cases at 6,282. It is followed by Maharashtra with 2,630, while Tamil Nadu reported 505 new cases.
127 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Six States/UTs account for 74.02% of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (42). Kerala follows with 18 daily deaths and West Bengal and Chhattisgarh individually reported 9 casualties.