হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লেপ্তনা মখা তারকপগী চৎনবী অমা লৈবা ওইনা, ভারতকী এক্তিব কেসকী মশিং অসি লাখ ১.৬৮দা মখা তাথখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ ২৪দগী নোংমগী অনৌবা ফবগী মশিংনা অনৌবা কেসতগী তাদুনা লাক্লি
বেনিফিশরী লাখ ৩৭ হেন্না কোবিদকী ভেক্সিন কাপখ্রে
31 JAN 2021 12:25PM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসকী মশিংনা হন্থরকপী চৎনবী ঙাক্তুনা চৎলি। ঙসি ফাওবগী মনুংদা মসিনা লাখ ১.৬৮ (১,৬৮,৭৮৪)দা তাথখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা ভারতকী এক্তিব কেস মশিংনা অপুনবা পোজিতিব কেসকী শুপ্নগী ১.৫৭% খক্তমক ওইরি।
রাজ্য/য়ু.তি. ৩১দা এক্তিব কেস ৫০০০দগী থানা লৈরি। অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎনা এক্তিব কেস ৪ লৈবগী পাউ লাকখি অমসুং দামন অমসুং দ্যু অমদি দদ্রা অমসুং নগর হবেলীনা তুং ইন্দুনা শুপ্নগী এক্তিব কেস ৬তমক লৈবগী পাউ লাক্লি।
অপুনবা এক্তিব কেস মশিংগী ৭৯.৬৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ৫দ্গীনি। রাজ্য অনিখক, কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রানা পুল্লগা ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসকী ৬৯.৪১%গী শরুক লৈরি।
ঙসি ফাওবগী মনুংদা, ভারতকী অপুনবা নাবা ফবগী মশিং অসি করোর ১.০৪ (১,০৪,২৩,১২৫) ওইরি। নাবা ফবগী চাং অসিসু ৯৬.৯৯%দা লৈরি।
হৌখিবা নুমির ২৪দগী, নোংমগী নাবা ফবগী মশিংনা নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদগী হেন্দুনা লাক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা নাবা ফবগী মশিং অসি ১৩,৯৬৫ নি অমসুং অনৌবা কেসকী মশিংনা ১৩,০৫২নি।
জনুৱারি ৩১, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী ওইনা, বেনিফিশরী লাখ ৩৭.৪৪ (৩৭,৪৪,৩৩৪)দা লৈবাক শিনবা থুংবগী কোবিদ-১৯গী তিকা থাবগী থৌওংগী মখাদা কোবিদ ভেক্সিনগী তিকা থাখ্রে।
পরিং
রাজ্য/য়ু.তি.
তিকা থাখ্রবা বেনিফিশরী
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
২৭২৭
২
আন্ধ্র প্রদেশ
১,৮৭,২৫২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯,৬৫১
৪
অসম
৩৮,১০৬
৫
বিহার
১,৪৬,০১৫
৬
চান্দিগর
৩,৪৪৭
৭
ছতিসগর
৭২,৭০৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী
৬৯২
৯
দামন অমসুং দ্যু
৩৯১
১০
দিল্লী
৫৬,৮১৮
১১
গোৱা
৪,১১৭
১২
গুজরাৎ
২,৪৬,০৫৪
১৩
হরিয়ানা
১,২৫,৮৯৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৭,৭৩৪
১৫
জম্মু অমসুং কশ্মির
২৬,৬৩৪
১৬
ঝারখন্দ
৪০,৭২৬
১৭
করনাতকা
৩,১৫,৩৭০
১৮
কেরলা
১,৫৮,৬৮৭
১৯
লদাখ
১,১২৮
২০
লক্ষদ্বীপ
৮০৭
২১
মধ্য প্রদেশ
২,৯৮,৩৭৬
২২
মহারাস্ত্রা
২,৬৯,০৬৪
২৩
মনিপুর
৩,৯৮৭
২৪
মেঘালয়
৪,৩২৪
২৫
মিজোরম
৯,৩৪৬
২৬
নাগালেন্দ
৩,৯৯৩
২৭
ওরিশা
২,০৬,৪২৪
২৮
পুদুচেরী
২,৭৩৬
২৯
পঞ্জাব
৫৭,৪৯৯
৩০
রাজস্থান
৩,২৯,৬১১
৩১
সিক্কিম
২,০২০
৩২
তমিল নাদু
১,০৫,৮২১
৩৩
তেলঙ্গানা
১,৬৮,৬০৬
৩৪
ত্রিপুরা
২৯,৭৯৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
২৮,৭৯১
৩৭
নোঙচুপ বেঙ্গোল
২,৪৩,০৬৯
৩৮
অতৈ-অতৈ
৫২,১২০
অপুনবা
৩৭,৪৪,৩৩৪
হৌখিবা পুং ২৪দা, অপুনবা সেসন ৫২৭৫গী মনুংদা হেল্থকেয়রগী থৌমী ২,৪৪,৩০৭তা কোবিদকী ভেক্সিন কাপখি।
হৌজিক ফাওবগী ওইনা, অপুনবা সেসন ৬৮,৯৬২ পাংথোকখ্রে।
নোংমগী ওইনা তিকা থাবগী বেনিফিশরীশিংগী মশিং অসি নীংথিজনা হেনগৎলক্লি।
মালেমগী ওইনা য়েংবদা, লৈবাক অমগী মনুংদা ভেক্সিন কাপ্পগী মশিং চাংদম্নবদা ভারতনা (জনুৱারি ২৯, ২০২১ ফাওবগী মনুংদা) ৫শুবা থাক্তা লৈরি। মসিগী ফিভম অসি অতোপ্পা লৈবাক কয়া অমদি ভারত্তগী হান্না তিকা থাবগী থবক হৌখ্রবা ফাওবগীনি।
হৌজিক ফাওবগী ভেক্সিন কাপখিবশিংগী ৬৩.৩৪%দি রাজ্য ৮দগীনি।
উত্তর প্রদেশনা তিকা কাপ্পা মীওইগী মশিং য়াম্লি অমসুং মসিগী মতুংদা রাজস্থান অমসুং করনাতকানা লৈরি।
অনৌবা নাবা ফবগী কেসশিং অসিগী ৮৫.৭২%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
কেরলানা অনৌবা নাবা ফরবা মীওই ৭০৩২ লৈদুনা নোংমদা নাবা ফবা মীওইগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্লি অমসুং মহারাস্ত্রানা ১৫৩৫ অমসুং করনাতকানা ৫৪৭ লোইদুনা তুং ইল্লি। ৪
নোংমদা লাকপা অনৌবা কেসকী ৮৩.৭২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৭তগীনি।
কেরলানা অনৌবা অনাবা মীওই ৬২৮২ লাক্তুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি অমসুং মহারাস্ত্রা অমসুং তমিল নাদুনা মথংশিৎনা ২৬৩০ অমসুং ৫০৫ লৈদুনা তুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা, মীওই ১২৭ শিখি।
নোংমদা মী শিবগী ৭৪.০২%দি রাজ্য/য়ু.তি. ৬তগী লাক্লি। মহারাস্ত্রানা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা মীওই ৪২ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। মসিগী মতুংদা কেরলানা ১৮ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গোল অমসুং ছতিসগরনা ৯/৯ লৈখিদবগী পাউ লাকখি।

Ministry of Health and Family Welfare
On a sustained downward slope, India’s Active Caseload further dips to 1.68 lakh
Daily Recoveries exceed Daily New Cases since last 24 days
More than 37 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
31 JAN 2021 12:25PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload continues to follow a consistent downward slope. It has dropped to 1.68 lakh (1,68,784) today.
The present active caseload now consists of just 1.57% of India’s Total Positive Cases.
31 States/UTs have less than 5000 active cases. Andaman & Nicobar Islands reported 4 active cases followed by Daman & Diu & Dadra & Nagar Haveli with 6 active cases.
79.69% of the total active cases are constituted in 5 states/UTs. Two states alone, Kerala and Maharashtra cumulatively account for a bulk (69.41%) of India’s total active cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1.04cr (1,04,23,125) today. The Recovery Rate is 96.99%.
Since the last 24 days, daily recoveries have consistently exceeded daily new cases.13,052 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 13,965 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
As on 31stJanuary, 2021, till 8 AM, total of 37.44 lakh (37,44,334) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,727
2
Andhra Pradesh
1,87,252
3
Arunachal Pradesh
9,651
4
Assam
38,106
5
Bihar
1,46,015
6
Chandigarh
3,447
7
Chhattisgarh
72,704
8
Dadra & Nagar Haveli
692
9
Daman & Diu
391
10
Delhi
56,818
11
Goa
4,117
12
Gujarat
2,46,054
13
Haryana
1,25,898
14
Himachal Pradesh
27,734
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
40,726
17
Karnataka
3,15,370
18
Kerala
1,58,687
19
Ladakh
1,128
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
2,98,376
22
Maharashtra
2,69,064
23
Manipur
3,987
24
Meghalaya
4,324
25
Mizoram
9,346
26
Nagaland
3,993
27
Odisha
2,06,424
28
Puducherry
2,736
29
Punjab
57,499
30
Rajasthan
3,29,611
31
Sikkim
2,020
32
Tamil Nadu
1,05,821
33
Telangana
1,68,606
34
Tripura
29,796
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
28,791
37
West Bengal
2,43,069
38
Miscellaneous
52,120
Total
37,44,334
In the last 24 hours, 2,44,307 healthcare workers were vaccinated across 5,275 sessions.
68,962 sessions have been conducted so far.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
Globally, India stands at the fifth position (as on 29th January, 2021) in terms of the number of vaccine doses administered within the country. This is despite the fact that many countries had initiated their vaccination campaign before India.
63.34% of the total vaccinated beneficiaries are from 8 States.
Uttar Pradesh accounts for the maximum share of vaccinated beneficiaries followed by Rajasthan and Karnataka.
85.72% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Keralahas reported the maximum number of single day recoveries with 7,032 newly recovered cases. 1,535 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 547 in Karnataka.
83.72% of the daily new cases are from 7 States and UTs.
Kerala reports the highest daily new cases at 6,282. It is followed by Maharashtra with 2,630, while Tamil Nadu reported 505 new cases.
127 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Six States/UTs account for 74.02% of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (42). Kerala follows with 18 daily deaths and West Bengal and Chhattisgarh individually reported 9 casualties.