শেল-থুম মন্ত্রালয়
রুরেল লোকেল বোদীশিংদা লুপা করোর ১২,৩৫১গী গ্রান্ত কাইথখ্রে
হৌজিক ফাওবদা ২০২০-২১দা রুরেল লোকেল বোদীশিংদা লুপা করোর ৪৫,৭৩৮গী অপুনবা গ্রান্ত কাইথখ্রে
27 JAN 2021 1:16PM by PIB Imphal
শেল-থুমগী মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর বিভাগনা রুরেল লোকেল বোদীশিং (আর.এল.বি.শিং)দা শেন্থং পীথনবা রাজ্য ১৮দা লুপা করোর ১২,৩৫১.৫গী শেনফম কাইথখ্রে। মসি শেনবা চহি ২০২০-২১গী বেসিক গ্রান্তশিংগী অনিশুবা ইনস্তোলমেন্তগী শেনফমনি।
অহানবা ইন্সতোলমেন্তগী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎ পুথোকখ্রবা অমসুং পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয়গী রিকম্মেন্দেসনদা রাজ্য ১৮দা শেন্থং অসি কাইথখিবনি।
আর.এল.বি.শিংগী কম্ম্যুনিতী এসেৎশিং শেম্নবা অমসুং ফাইনান্সিএল ভাইএবিলিতী হেনগৎহন্নবা ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না আর.এল.বি.শিংদা শেন্থং কাইথখিবনি। শেন্থং অসি খুঙ্গংশিংদা অমসুং ব্লোকশিংদা রিসোর্সশিং পোলিং তৌনবা পঞ্চায়তি রাজকী তাইয়র অহুমক্তা পীথখিবনি – ভিলেজ, ব্লোক অমসুং দিস্ত্রিক্ত।
১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না আর.এল.বি.শিংদা মখল অনিগী শেন্থং –বেসিক অমসুং তাইদ গ্রান্তশিং পীথনবা রিকম্মেন্দ তৌখ্রে। বেসিক গ্রান্তশিংদি অনতাইদ ওই অমসুং মসি লোকেল বোদীশিংনা তোলোপ নত্ত্রগা ইস্তাব্লিশমেন্ত এক্সপেন্দিচর নত্তনা মথৌ তারকপা লোকেসন স্পেসিফিক ওইবদা শিজিন্নবা য়াগনি। তাইদ গ্রান্তশিং অসি (১) সেনিতেসন অমসুং ওপন দেফিকেসন ফ্রী (ও.দি.এফ.) স্তেতস ঙাক্না লৈহন্নবা অমসুং (২) থক্নবা ঈশিং সপ্লাই তৌবা, নোং ঈশিং য়োকশিনবা অমসুং ৱাতর রিসাইক্লিং তৌবা হায়রিবশিং অসিদা শিজিন্নবা য়াগনি।
শেন্থংশিং অসি স্বচ্ছ ভারত অমসুং জল জীবন মিসনগুম্বা কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কীমশিংগী মখাদা সেনিতেসন অমসুং থক্না ঈশিংগীদমক কেন্দ্র অমসুং রাজ্যনা এলোকেৎ তৌবা ফন্দশিং অদুগী মথক্তা আর.এল.বি.শিংদা অহেনবা ফন্দশিং পীথনবা ওইগনি।
রাজ্যশিংনা কেন্দ্র সরকারদগী শেন্থং অসি ফংবগী ৱার্কিং দে নুমিৎ ১৯গী মনুংদা আর.এল.বি.শিংদা ত্রান্সফর তৌবা মথৌ তাই। ৱার্কিং দে নুমিৎ ১০দগী হেনদুনা থেংথবা তারবদি রাজ্য সরকারশিংনা মদু শেন্দোই হাপ্লগনি পীবা মথৌ তাই।
মমাংদা আর.এল.বি.শিংদা পীবা বেসিক গ্রান্তশিংগী অহানবা ইন্সতোমেন্ত অমসুং ১৪শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী এরিয়র ওইনা লুপা করোর ১৮,১৯৯ রাজ্য পুম্নমক্তা জুন ২০২০দা কাইথখ্রে। মসিগা ইরোইননা অহানবা ইনস্তোমেন্তকী তাইদ গ্রান্তশিংগী শেনফম লুপা করোর ১৫,১৮৭.৫০ রাজ্যশিংদা কাইথখ্রে। অসুম্না বেসিক অমসুং তাইদ গ্রান্তশিং অনিমক্কী ওইনা হৌজিক ফাওবদা আর.এল.বি.শিংদা এক্সপেন্দিচর বিভাগনা কাইথখিবা অসি পুন্না শেনফম লুপা করোর ৮৫,৭৩৮নি। রাজ্য অমমমগী ওইনা হৌজিক ফাওবদা কাইথখিবা শেন্থং অসি মখাদা পীরি।
২০২০-২১দা রাজ্য অমমমগী ওইনা রুরেল লোকেল বোদীশিংদা কাইথখিবা শেনফম ২০২০-২১
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
পুন্না কাইথখিবা গ্রান্তশিং
১.
অন্ধ্র প্রদেশ
৩১৩৭.০৩
২.
অরুনাচল প্রদেশ
৪১৮.৮০
৩.
অসাম
৮০২.০০
৪.
বিহার
৩৭৬৩.৫০
৫.
ছত্তিসগর
১০৯০.৫০
৬.
গোৱা
৩৭.৫০
৭.
গুজরাত
২৩৯৬.২৫
৮.
হরিয়ানা
৯৪৮.০০
৯.
হিমাচল প্রদেশ
৩২১.৭৫
১০.
ঝার্খন্দ
১২৬৬.৭৫
১১.
কর্নাতকা
২৪১২.৭৫
১২.
কেরেলা
১২২১.০০
১৩.
মধ্য প্রদেশ
২৯৮৮.০০
১৪.
মহারাস্ত্র
৪৩৭০.২৫
১৫.
মনিপুর
৮৮.৫০
১৬.
মেঘালয়
৯১.০০
১৭.
মিজোরাম
৪৬.৫০
১৮.
নাগালেন্দ
৬২.৫০
১৯.
ওরিশা
১৬৯৩.৫০
২০.
পঞ্জাব
২২৩৩.৯১
২১.
রাজস্থান
১৯৩১.০০
২২.
সিক্কিম
৩১.৫০
২৩.
তামিল নাদু
১৮০৩.৫০
২৪.
তেলঙ্গনা
১৩৮৫.২৫
২৫.
ত্রিপুরা
১৪৩.২৫
২৬.
উত্তর প্রদেশ
৭৩১৪.০০
২৭.
উত্তরাখন্দ
৪৩০.৫০
২৮.
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩৩০৯.০০
অপুনবা
৪৫৭৩৭.৯৯

Ministry of Finance
Grant of Rs.12,351 crore released for Rural Local Bodies
Total grant of Rs. 45,738 crore has been released to Rural Local bodies so far in 2020-21
27 JAN 2021 1:16PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance has released an amount of Rs.12,351.5 crore to 18 States for providing grants to the Rural Local Bodies (RLBs). This amount is the 2nd instalment of basic grants released in the financial year 2020-21.
The grant has been released to 18 States who have provided the Utilisation Certificate for the first instalment and on the recommendation of the Ministry of Panchayati Raj.
The grants to RLBs are released as per the recommendations of the 15th Finance Commission to create community assets and improve financial viability of the RLBs. The grants are provided to all the three tiers of Panchayati Raj - Village, Block and District to enable pooling of resources across villages and blocks.
The 15th Finance Commission has recommended two types of grants to the RLBs – basic and tied grants. Basic grants are untied and can be used by the local bodies for location specific felt needs except for salary or other establishment expenditure. The tied grants can be used for the basic services of (a) sanitation and maintenance of Open Defecation Free (ODF) status and (b) supply of drinking water, rain water harvesting and water recycling.
The grants are meant to ensure additional funds to RLBs over and above the funds allocated by the Centre and the State for sanitation and drinking water under the Centrally Sponsored Schemes like Swachh Bharat and Jal Jeevan Mission.
The States are required to transfer the grants to the RLBs within 10 working days of receipt from the Union Government. Any delay beyond 10 working days requires the State Governments to release the grants with interest.
Earlier, the first instalment of basic grants to RLBs and arrears of 14th Finance Commission amounting to Rs.18,199 crore were released to all the States in June, 2020. Subsequently, the 1st instalment of tied grants amounting to Rs.15,187.50 crore was also released to all the States. Thus, a total amount of Rs.45,738 crore of both basic and tied grants has been released so far by the Department of Expenditure to the States for RLBs. State-wise amount of the grants released so far is enclosed.
State-wise amount of Rural Local Bodies Grants released in 2020-21
(Rs. In crore)
S.No.
Name of the State
Total RLB grant released
1.
Andhra Pradesh
3137.03
2.
Arunachal Pradesh
418.80
3.
Assam
802.00
4.
Bihar
3763.50
5.
Chhattisgarh
1090.50
6.
Goa
37.50
7.
Gujarat
2396.25
8.
Haryana
948.00
9.
Himachal Pradesh
321.75
10.
Jharkhand
1266.75
11.
Karnataka
2412.75
12.
Kerala
1221.00
13.
Madhya Pradesh
2988.00
14.
Maharashtra
4370.25
15.
Manipur
88.50
16.
Meghalaya
91.00
17.
Mizoram
46.50
18.
Nagaland
62.50
19.
Odisha
1693.50
20.
Punjab
2233.91
21.
Rajasthan
1931.00
22.
Sikkim
31.50
23.
Tamil Nadu
1803.50
24.
Telangana
1385.25
25.
Tripura
143.25
26.
Uttar Pradesh
7314.00
27.
Uttarakhand
430.50
28.
West Bengal
3309.00
Total
45737.99