ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କମ୍ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାର ସ୍ଥିତିକୁ କାଏମ ରଖିବାରେ ଭାରତ ସଫଳ ହୋଇଛି
ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୬୫% ଅଛନ୍ତି ୨ଟି ରାଜ୍ୟରେ
୮ ମାସ ପରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତୁ୍ୟ ଭାବେ ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୩୧ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି
25 JAN 2021 10:54AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆଜି ୧.୮୪ ଲକ୍ଷ (୧,୮୪,୧୮୨)କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ମୋଟ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ୧.୭୩%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ।
ସଂଖ୍ୟାଧିକ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା କେବଳ ଦୁଇଟି ରାଜ୍ୟ କେରଳ ଓ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଅଛନ୍ତି । ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରୁ ୬୪.୭% ଆସିଛନ୍ତି ଏହି ଦୁଇଟି ରାଜ୍ୟରୁ ।
ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରୁ ୩୯.୭% କେରଳରୁ ଆସିଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଆସିଛନ୍ତି ୨୫% ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ କରୋନା ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ ୨୨୬ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୩,୨୦୩ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି । ଅପରପକ୍ଷରେ ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୩,୨୯୮ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ଘରକୁ ଯାଇଛନ୍ତି ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୧୩୧ ଜଣ କରୋନାରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି, ଯାହାକି ବିଗତ ୮ ମାସ ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ।
ଆଜି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତରେ ମୋଟ ୧୯,୨୩,୩୭,୧୧୭ କରୋନା ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି ।
୨୧ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରତି ଦଶଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଜାତୀୟ ହାର (୧,୩୯,୩୭୪)ଠାରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି ।
୧୫ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରତି ଦଶଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ କମ୍ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇଛି ।
୨୦୨୧ ଜାନୁଆରୀ ୨୫ ତାରିଖ ସକାଳ ୮ଟା ସୁଦ୍ଧା ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୧୬,୧୫,୫୦୪ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀ କୋଭିଡ ଟିକା ନେଇଛନ୍ତି ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୬୯୪ ସେସନ୍ରେ ୩୩,୩୦୩ ଲୋକଙ୍କ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୨୮,୬୧୪ ସେସନ୍ ହୋଇଛି ।
କ୍ର.ନଂ. ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛନ୍ତି
୧. ଆଣ୍ଡମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପ ୨୦୧୯
୨. ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ ୧,୪୭,୦୩୦
୩. ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ୬୫୧୧
୪. ଆସାମ ୧୩,୮୮୧
୫. ବିହାର ୭୬,୧୨୫
୬. ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ ୧୫୦୨
୭. ଛତିଶଗଡ଼ ୨୮,୭୩୨
୮. ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଳି ୩୪୫
୯. ଦାମନ ଏବଂ ଡିଉ ୨୮୩
୧୦. ଦିଲ୍ଲୀ ୨୫,୮୧୧
୧୧. ଗୋଆ ୧୫୬୧
୧୨. ଗୁଜରାଟ ୭୮,୪୬୬
୧୩. ହରିଆନା ୭୨,୨୦୪
୧୪. ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ୧୩,୫୪୪
୧୫. ଜମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର ୧୧,୬୪୭
୧୬. ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ ୧୪,୮୦୬
୧୭. କର୍ଣ୍ଣାଟକ ୧,୯୧,୪୪୯
୧୮. କେରଳ ୫୩,୫୨୯
୧୯. ଲଦାଖ ୫୫୮
୨୦. ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ ୬୩୩
୨୧. ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ୩୮,୨୭୮
୨୨. ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ୯୯,୮୮୫
୨୩. ମଣିପୁର ୨୩୧୯
୨୪. ମେଘାଳୟ ୨୨୩୬
୨୫. ମିଜୋରାମ ୩୯୭୯
୨୬. ନାଗାଲାଣ୍ଡ ୩୪୪୩
୨୭. ଓଡ଼ିଶା ୧,୫୨,୩୭୧
୨୮. ପୁଡୁଚେରୀ ୧୪୭୮
୨୯. ପଞ୍ଜାବ ୩୧,୩୨୭
୩୦. ରାଜସ୍ଥାନ ୯୩,୫୨୫
୩୧. ସିକିମ ୯୬୦
୩୨. ତାମିଲନାଡ଼ୁ ୬୧,୭୨୦
୩୩. ତେଲଙ୍ଗାନା ୧,୧୦,୦୩୧
୩୪. ତ୍ରିପୁରା ୧୪,୨୫୨
୩୫. ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ,୨୩,୭୬୧
୩୬. ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ ୧୦,୫୧୪
୩୭. ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ୮୪,୫୦୫
୩୮. ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ୪୦,୨୮୪
ମୋଟ ୧୬,୧୫,୫୦୪
ଦେଶରେ ମୋଟ ୧.୦୩ କୋଟି (୧,୦୩,୩୦,୦୮୪) ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି, ଯାହାକି ସୁସ୍ଥତା ହାରକୁ ୯୬.୮୩%ରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି ।
ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୧,୦୧,୪୫,୯୦୨ ହୋଇଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୭୯.୧୨% ଆସିଛି ୯ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ର୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୧୭୩ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ୧୭୪୩ ଏବଂ ଗୁଜରାଟରେ ୭୦୪ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୮୧.୨୬% ଆସିଛନ୍ତି ୬ ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସର୍ବାଧିକ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ୬୦୩୬ ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ୨୭୫୨ ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୫୭୩ ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୧୩୧ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ ୮୦.୧୫% ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ୭ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୪୫ ଜଣଙ୍କ ମୃୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି । କେରଳରେ ୨୦ ଜଣ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ ୯ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India steadily sustains its trajectory of very low Active Cases
2 States alone contribute nearly 65% of Total Active Caseload of the country
131 Daily New Deaths registered in the last 24 hours after 8 months
25 JAN 2021 10:54AM by PIB Delhi
India’s active caseload has fallen to 1.84 lakh (1,84,182) today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 1.73%.
A bulk of the active cases is contributed by merely two States. Kerala and Maharashtra alone account for more than 64.71% of the Total Active cases.
Kerala accounts for 39.7% of the active cases whereas Maharashtra contributes 25% of the total active cases.
A net decline of 226 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours. 13,203 new cases were added to the national tally in the last 24 hours. On the other hand, 13,298 recoveries were registered in the last 24 hours.
131 new deaths have been recorded in the last 24 hours. This is the lowest in 8 months.
India has conducted a total of 19,23,37,117 tests till today.
21 States/UTs have better tests per million population than the national average (1,39,374).
15 States/UTs have lower tests per million population than the national average.
As on 25th January, 2021, till 8 AM, 16,15,504 beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 33,303 people were vaccinated across 694 sessions. 28,614 sessions have been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,019
2
Andhra Pradesh
1,47,030
3
Arunachal Pradesh
6,511
4
Assam
13,881
5
Bihar
76,125
6
Chandigarh
1,502
7
Chhattisgarh
28,732
8
Dadra & Nagar Haveli
345
9
Daman & Diu
283
10
Delhi
25,811
11
Goa
1,561
12
Gujarat
78,466
13
Haryana
72,204
14
Himachal Pradesh
13,544
15
Jammu & Kashmir
11,647
16
Jharkhand
14,806
17
Karnataka
1,91,449
18
Kerala
53,529
19
Ladakh
558
20
Lakshadweep
633
21
Madhya Pradesh
38,278
22
Maharashtra
99,885
23
Manipur
2,319
24
Meghalaya
2,236
25
Mizoram
3,979
26
Nagaland
3,443
27
Odisha
1,52,371
28
Puducherry
1,478
29
Punjab
31,327
30
Rajasthan
93,525
31
Sikkim
960
32
Tamil Nadu
61,720
33
Telangana
1,10,031
34
Tripura
14,252
35
Uttar Pradesh
1,23,761
36
Uttarakhand
10,514
37
West Bengal
84,505
38
Miscellaneous
40,284
Total
16,15,504
The total recovered cases stand at 1.03 Cr (1,03,30,084) which translates to a Recovery Rate of 96.83%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 1,01,45,902.
79.12% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 9 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,173 recoveries. Maharashtra follows with 1,743 new recoveries. Gujarat recorded another 704 daily recoveries.
81.26% of the new cases are concentrated in 6 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 6,036 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 2,752 new cases while Karnataka has reported 573 new cases yesterday.
Seven States/UTs account for 80.15% of the 131case fatalities reported in the past 24 hours.
Maharashtra has reported 45 deaths. Kerala and Delhi follow with 20 and 9 new deaths, respectively.