ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାନୁୟାରୀ 23 ତାରିଖରେ ଆସାମ ଓ ପଶ୍ଚିମ ବଙ୍ଗ ଗସ୍ତରେ ଯିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷଙ୍କ 125ତମ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀକୁ ସ୍ମରଣୀୟ କରିବାପାଇଁ କୋଲକାତାରେ ‘ପରାକ୍ରମ ଦିବସ’କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆସାମର ଶିବସାଗର ଠାରେ ଏକ ଲକ୍ଷ ଜମି ପଟ୍ଟା ବଣ୍ଟନ କରିବେ
21 JAN 2021 1:44PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜାନୁୟାରୀ 23 ତାରିଖ, 2021 ରେ କୋଲକାତା ଗସ୍ତରେ ଯିବା ସହିତ ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷଙ୍କ 125 ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀ ଅବସରରେ ପାଳନ ହେବାକୁ ଥିବା ‘ପରାକ୍ରମ ଦିବସ’ ରେ ସମ୍ବୋଧନ କରିବେ । ଏଥି ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆସାମର ଶିବସାଗର ଅର୍ନ୍ତଗତ ଜିରାଙ୍ଗ ପଥର ଗସ୍ତ କରି 1 . 06 ଲକ୍ଷ ଜମି ପଟ୍ଟା/ଆବଣ୍ଟନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ବଣ୍ଟନ କରିବେ ।
ପଶ୍ଚିମ ବଙ୍ଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
କୋଲକାତାର ଭିକ୍ଟୋରିଆ ମେମୋରିଆଲ ଠାରେ ‘ପରାକ୍ରମ ଦିବସ’ର ଉଦଘାଟନୀ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିବେ । ଦେଶ ପାଇଁ ନେତାଜୀଙ୍କର ନିସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବା ଓ ଅଦମ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟଶୈଳୀକୁ ସମ୍ମାନ ଓ ସ୍ମରଣୀୟ କରିବାପାଇଁ ଭାରତ ସରକାର ପ୍ରତିବର୍ଷ ଜାନୁଆରୀ 23 ତାରିଖକୁ ‘ପରାକ୍ରମ ଦିବସ’ ଭାବେ ପାଳନ ପାଇଁ ସ୍ଥିର କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ପ୍ରତିକୂଳ ପରିସ୍ଥିତିକୁ ନେତାଜୀ ଯେଭଳି ସାମ୍ନା କରୁଥିଲେ ସେହି ଚେତନାକୁ ଦେଶର ଲୋକ ବିଶେଷକରି ଯୁବସମାଜ ଭିତରେ ପୁର୍ନଜୀବୀତ କରି ଦେଶାତ୍ମବୋଧର ଲହର ସୃଷ୍ଟି କରିବ ।
ଏହି ଅବସରରେ ନେତାଜୀଙ୍କ ଉପରେ ଗୋଟିଏ ସ୍ଥାୟୀ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ଏବଂ ଗୋଟିଏ ପ୍ରୋଜେକ୍ଟ ମ୍ୟାପିଙ୍ଗ ସୋ ର ଉଦଘାଟନ ହେବ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ମରଣୀୟ ମୁଦ୍ରା ଓ ଡାକ ଟିକଟ ମଧ୍ୟ ପ୍ରକାଶ ପାଇବ । ନେତାଜୀଙ୍କ ଉପରେ ଆଧାରିତ ସାଂସ୍କୃତିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ “ଆମାର ନୂତୋନ ଯୌବୋନେରୀ ଦୂତ୍‌” ମଧ୍ୟ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ ।
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନ ମନ୍ତ୍ରୀ କୋଲକାତାର ଜାତୀୟ ପାଠାଗାର ପରିଦର୍ଶନରେ ଯିବେ, ଯେଉଁଠାରେ “ଏକ ବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀରେ ନେତାଜୀ ସୁଭାଷଙ୍କ ଉତ୍ତରାଧିକାରୀଙ୍କ ପୁନଃ ଗସ୍ତ” ଶୀର୍ଷକ ଆର୍ନ୍ତଜାତିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଏବଂ କଳାକାର ଶିବିର ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି । ସମ୍ମିଳନୀର ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀ ଓ କଳାକାରମାନଙ୍କ ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବ ବିନିମୟ କରିବେ ।
ଆସାମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହା ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆସାମର ଶିବସାଗର ଠାରେ 1.06 ଲକ୍ଷ ଜମି ପଟ୍ଟା / ଆବଣ୍ଟନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ବଣ୍ଟନ କରିବେ । ରାଜ୍ୟରେ ଆଦିବାସୀମାନଙ୍କର ଜମି ଅଧିକାରର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ଜରୁରୀ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଆସାମ ସରକାର ଏକ ନୂତନ ବିସ୍ତୃତ ଜମି ନୀତି ସହିତ ଆଦିବାସୀମାନଙ୍କର ଜମି ଅଧିକାର ସୁରକ୍ଷା ଊ୍ଜ୍ଜଷ୍ଫÿ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଛନ୍ତି । ଆସାମର ଆଦିବାସୀମାନଙ୍କ ସପକ୍ଷରେ ଜମି ପଟ୍ଟା/ଆବଣ୍ଟନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଜାରି କରି ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସୁରକ୍ଷା ଭାବନା ସୃଷ୍ଟିକୁ ସର୍ବାଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଇଛି । 2016ରେ ଆସାମରେ 5.75 ଲକ୍ଷ ଭୂମିହୀନ ପରିବାର ଥିଲେ । ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ମଇ 2016 ଠାରୁ 2.28ଲକ୍ଷ ଜମି ପଟ୍ଟା/ଆବଣ୍ଟନ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ବାଣ୍ଟି ସାରିଲେଣି । ଜାନୁଆରୀ 23 ତାରିଖରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଏହି ସମାରୋହ ପ୍ରକ୍ରିୟାର ପରବର୍ତ୍ତୀ ପଦକ୍ଷେପ ଅଟେ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Assam and West Bengal on 23rd January
PM to address ‘Parakram Diwas’ celebrations in Kolkata to commemorate 125th birth anniversary year of Netaji Subhas Chandra Bose
PM to also distribute over one lakh Land Pattas in Sivasagar, Assam
21 JAN 2021 1:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Kolkata to address the ‘Parakram Diwas’ celebrations on 23rd January, 2021, to commemorate the 125th birth anniversary year of Netaji Subhas Chandra Bose. Prime Minister will also visit Jerenga Pathar in Sivasagar, Assam to distribute 1.06 lakh land pattas/allotment certificates.
PM in West Bengal
On reaching Kolkata the Prime Minister will visit Netaji Bhawan at Elgin Road. The Prime Minister will preside over the inaugural function of the ‘Parakram Diwas’ celebrations at Victoria Memorial in Kolkata. In order to honour and remember Netaji’s indomitable spirit and selfless service to the nation, Government of India has decided to celebrate his birthday on 23rd January every year as ‘Parakram Diwas’ to inspire people of the country, especially the youth, to act with fortitude in the face of adversity as Netaji did, and to infuse in them a spirit of patriotic fervour.
A permanent exhibition and a Projection Mapping Show on Netaji will be inaugurated on the occasion. A commemorative coin and postage stamp will also be released by the Prime Minister. A cultural programme "Amra Nuton Jouboneri Doot", based on the theme of Netaji, will also be held.
Before this event, Prime Minister will visit the National Library, Kolkata, where an International Conference “Re-visiting the legacy of Netaji Subhas in the 21st century” and an Artists' Camp are being organized. Prime Minister will interact with the artists and conference participants.
PM in Assam
Earlier in the day, Prime Minister will distribute 1.06 lakh land pattas/allotment certificates in Sivasagar, Assam. Taking into account an urgent need to protect the land rights of indigenous people of the State, Government of Assam came out with a comprehensive new Land Policy with a renewed emphasis on protecting the land rights of the indigenous people. The issuance of patta/allotment certificates for indigenous people of Assam has been given highest priority in order to instil a sense of security amongst them. Assam had 5.75 lakh landless families in 2016. The present Government has distributed 2.28 lakhs land pattas/allotment certificates since May 2016. The ceremony on 23rd January marks the next step in this process.