প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ২৩দা প্রধান মন্ত্রী অসাম অমসুং নোংচুপ বঙ্গালদা চৎকনি
নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোক্নবা কোলকাতাদা পাংথোক্কদবা ‘পরাক্রম দিৱস’ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অসামগী সিবসাগরদা লমগী পাতা লাখ ১ হেন্না য়েন্থোক্কনি
21 JAN 2021 1:44PM by PIB Imphal
নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শু মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোকপা ওইনা জনুৱারি ২৩, ২০২১দা ‘পরাক্রম দিৱস’ থৌরমদা ৱা ঙাংনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী কোলকাতাদা চৎকনি। লমগী পাতা লাখ ১.০৬ য়েন্থোক্নবা প্রধান মন্ত্রী অসামগী সিবসাগরগী জেরেঙ্গা পাথরদশু চৎকনি।
নোংচুপ বঙ্গালদা প্রধান মন্ত্রী
কোলকাতাগী ভিক্তোরিয়া মেমোরিএলদা পাংথোক্কদবা ‘পরাক্রম দিৱস’ হৌদোকপা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি। নেতাজিগী মাইথিবা পীবা ঙমদবা থৌনা অমসুং মশাগী ওইজবা থাদোক্তুনা লৈবাক্কীদমক পাংথোকখিবা থবকশিং অদু নিংশিংনবা অমসুং ইকায়খুম্নবা উৎনবা, মসিনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা মরুওইনা নহারোলশিংদা, নেতাজিনা পাংথোকখিবগুম অৱাবা তারকপা মতমদা থৌনা লৈনা থেংন্নবা অমসুং মখোয়দা মরৈবাক নুংশিবগী থৌনা অমা পোকহনবা ঙম্নবা চহি খুদিংগী মহাক্কী মপোক নুমিৎ জনুৱারি ২৩ অসি “পরাক্রম দিৱস” হায়না পাংথোক্নবা ভারত সরকারনা ৱারেপ লৌখ্রে।
থৌরম অদুদা নেতাজিগী মরমদা লেংদবা একজিবিসন অমা অমসুং প্রোজেক্সন মেপ্পিং সো অমা হৌদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিং শেনয়েক অমা অমসুং পোস্তেচ স্তাম্প অমশু ফোঙগনি। নেতাজিদা য়ুম্ফম ওইবা “অমরা নুতন জৌবোনেরি দুত” হায়বা কলচরগী থৌরম অমা পাংথোক্কনি।
থৌরম অসিগী মমাঙদা, প্রধান মন্ত্রীনা কোলকাতাগী নেসনেল লাইব্রেরিদা পাংথোকপা “২১শুবা চহিচাদা নেতাজিগী ফিদমশিং হঙ্গৎনা য়েংবা” হায়বা মালেমগী মীফম অমা অমসুং আর্তিস্তশিংগী কেম্প অমদা চৎকনি। প্রধান মন্ত্রীনা কলাকারশিং অমসুং কনফরেন্সতা শরুক য়ারিবশিং ৱারি শানগনি।
অসামদা প্রধান মন্ত্রী
অসামগী সিবসাগরদা প্রধান মন্ত্রীনা লমগী পাতা লাখ ১.০৬ য়েন্থোক্কনি। রাজ্য অদুগী য়েলহৌমীশিংগী লমগী হকশিং ঙাক্নবগী তঙাইফদবা অদু য়েংদুনা অনৌবা লমগী থৌশিল অমা অসাম সরকারনা পায়খৎলে। মীয়ামগী মরক্তা পুক্নিং-ৱাখল লুম্না লৈনবা অসামগী য়েলহৌমীশিংদা পাতা পীবা অসি খ্বাইদগী মরুওইবা থবক অমা ওইনা পায়খৎলে। ২০১৬দা অসামদা লম লৈতবা ইমুং লাখ ৫.৭৫ লৈখি। মে ২০১৬দগী হৌনা সরকারনা লমগী পাতা লাখ ২.২৮ য়েন্থোকখ্রে। জনুৱারি ২৩গী থৌরম অসি থৌরাং অসিগী মখা চৎথরকপা খোঙথাংনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Assam and West Bengal on 23rd January
PM to address ‘Parakram Diwas’ celebrations in Kolkata to commemorate 125th birth anniversary year of Netaji Subhas Chandra Bose
PM to also distribute over one lakh Land Pattas in Sivasagar, Assam
21 JAN 2021 1:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Kolkata to address the ‘Parakram Diwas’ celebrations on 23rd January, 2021, to commemorate the 125th birth anniversary year of Netaji Subhas Chandra Bose. Prime Minister will also visit Jerenga Pathar in Sivasagar, Assam to distribute 1.06 lakh land pattas/allotment certificates.
PM in West Bengal
On reaching Kolkata the Prime Minister will visit Netaji Bhawan at Elgin Road. The Prime Minister will preside over the inaugural function of the ‘Parakram Diwas’ celebrations at Victoria Memorial in Kolkata. In order to honour and remember Netaji’s indomitable spirit and selfless service to the nation, Government of India has decided to celebrate his birthday on 23rd January every year as ‘Parakram Diwas’ to inspire people of the country, especially the youth, to act with fortitude in the face of adversity as Netaji did, and to infuse in them a spirit of patriotic fervour.
A permanent exhibition and a Projection Mapping Show on Netaji will be inaugurated on the occasion. A commemorative coin and postage stamp will also be released by the Prime Minister. A cultural programme "Amra Nuton Jouboneri Doot", based on the theme of Netaji, will also be held.
Before this event, Prime Minister will visit the National Library, Kolkata, where an International Conference “Re-visiting the legacy of Netaji Subhas in the 21st century” and an Artists' Camp are being organized. Prime Minister will interact with the artists and conference participants.
PM in Assam
Earlier in the day, Prime Minister will distribute 1.06 lakh land pattas/allotment certificates in Sivasagar, Assam. Taking into account an urgent need to protect the land rights of indigenous people of the State, Government of Assam came out with a comprehensive new Land Policy with a renewed emphasis on protecting the land rights of the indigenous people. The issuance of patta/allotment certificates for indigenous people of Assam has been given highest priority in order to instil a sense of security amongst them. Assam had 5.75 lakh landless families in 2016. The present Government has distributed 2.28 lakhs land pattas/allotment certificates since May 2016. The ceremony on 23rd January marks the next step in this process.