কল্চর মন্ত্রালয়
চহি খুদিংগী জনুৱারি ২৩দা “পরাক্রম দিৱস” হায়না থৌরম পাংথোক্নবা সরকারনা লাউথোক্লে
জনুৱারি ২৩ অসি “পরাক্রম দিৱস” হায়না লাউথোক্নবা গেজেত নোতিস থোক্লে
19 JAN 2021 4:00PM by PIB Imphal
জনুৱারি ২৩, ২০২১দগী হৌদুনা জাতি অমসুং মালেমগী থাক্তা য়াম্না চাউনা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোক্নবা সরকারনা ৱারেপ লৌরে। পাংথোক্কদবা থৌরমশিংগী ৱারেপ লৌনবা অমসুং থৌরম অদু য়েংশিন্নবা অমসুং লমজিংনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা অৱাংবা থাক্কী কমিতি অমা শেম্লে।
নেতাজিগী মাইথিবা পীবা ঙমদবা থৌনা অমসুং মশাগী ওইজবা থাদোক্তুনা লৈবাক্কীদমক পাংথোকখিবা থবকশিং অদু নিংশিংনবা অমসুং ইকায়খুম্নবা উৎনবা, চহি খুদিংগী মহাক্কী মপোক নুমিৎ জনুৱারি ২৩ অসি “পরাক্রম দিৱস” হায়না পাংথোক্নবা ভারত সরকারনা ৱারেপ লৌরে। মসিনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা মরুওইনা নহারোলশিংদা, নেতাজিনা পাংথোকখিবগুম অৱাবা তারকপা মতমদা থৌনা লৈনা থেংন্নবা অমসুং মখোয়দা মরৈবাক নুংশিবগী থৌনা অমা পোকহনবা ঙমগনি।
জনুৱারি ২৩ অসি “পরাক্রম দিৱস” হায়না লাউথোক্নবা গেজেত নোতিস থোক্লে।

Ministry of Culture
Government announces 23rd January to be celebrated as “PARAKRAM DIWAS’ every year
Gazette Notification declaring 23rd January as “PARAKRAM DIWAS” published
19 JAN 2021 4:00PM by PIB Delhi
Government of India has decided to celebrate the 125th Birth Anniversary year of Netaji Subhas Chandra Bose in a befitting manner at national and international level, beginning from 23rd January 2021. A High Level Committee, headed by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has been constituted for deciding the programs, and to supervise and guide the commemoration.
In order to honour and remember Netaji’s indomitable spirit and selfless service to the nation, Government of India has decided to celebrate his birthday on the 23rd day of January every year as “PARAKRAM DIWAS” to inspire people of the country, especially the youth, to act with fortitude in the face of adversity as Netaji did, and to infuse in them a spirit of patriotic fervour.
Gazette Notification for declaring 23rd January as “ParakramDiwas” has been published.
Click here for gazette notification.